Ivy rum i inredningenIvy är krypande stjälkar med luftrötter. Ivy rum med närvaro av stöd i form av sträckta rep, kan pinnar skapa ett vertikalt trädgårdsarbete av väggen, eller linda den vertikala polen. Som en hushållsväxt absorberar murgröna skadliga utsläpp och negativ energi.

Hemvård för murgröna

Ivy FormationVid hushållning är vanligare murgröna (Hedera helix) vanligare. Ofta sitter mörkgröna täta löv dekorerade med lätta vener. Blommorna i murgröna är vanliga, hemma finns inga livskraftiga frön. Omsorg för murgröna får inte orsaka svårigheter. Det är nödvändigt att tillhandahålla växten med följande villkor:

  • rätt belysning
  • temperaturreglering sommar och vinter;
  • vattning, gödning och mikroklimat;
  • transplantation.

Ivy gillar likformig belysning med indirekta strålar. Med gott ljus växer bladen aktiv och njuter av ett hälsosamt utseende. Om blomman är i skuggan är den deprimerad. På vintern behöver anläggningen belysning.

Sommartemperatur på 25 grader för murgröna rum anses bekvämt. Det kan ordnas i den varma årstiden på en öppen veranda eller balkong. Platsen ska vara skuggig, västväggen är bättre. Vinterunderhåll i rumsförhållanden är tillåten, men endast med regelbunden sprutning. Den klassiska temperaturen på vila av en murgröna på 13-15 grader är att det är omöjligt i rumförhållanden.

Växten gillar frisk luft, frekvent luftning, det är inte rädd för utkast. Men luftflödet med negativ temperatur bör undvikas.

Inomhus murgröna är en medicinsk växt. Innehållande användbara substanser i den har många användbara egenskaper. Alkohol extrakt från bär används för att bli av med vårtor. Infusion av löv som används för ledsmärta, hosta, läker sår.

Vattna inloppsblovan ivy rikligt på sommaren, mindre än hälften på vintern. Växten gillar att tvättas under en varm dusch, sprayas. Under aktiv tillväxtperioden matas de med komplexa gödselmedel för dekorativa lövblommor.

Unga växtUnga växter transplanteras årligen i jordblandningar för blomväxter. Om substratet är beredd på egen hand, ta i lika delar humusplåt och gräva jord, sand. Grunderna för transplantation eller omlastning är följande:

  • liten tillväxt av grenar;
  • Jordens klodda är helt sammanfogad med rötterna;
  • lämnar vissare.

Transplantatmurgröna på våren. Krukan tas mer än den föregående, ett lager av dränering läggs, staplas med sphagnum, någon mark hälls över. Med omlastningsmetoden ordnas en blomma i en kruka, ströms på sidorna med en tätning. Livmoderhalsen bör förbli på samma nivå. Efter plantering murgröna måste han skapa gynnsamma förutsättningar för utveckling av rötter. Denna överföring av blomman är smärtfri.

Sjukdomar och skadedjur av växter

Resultatet av felaktig vård för murgrönaTill infektionssjukdomar och rotmoment är stabil. Om det börjar bli gult, måste du minska vattnet. Spetsarna på löven torkar ut – torr luft är i rummet. Om bladen blir mindre måste du lägga till belysning.

Skadedjur lägger sig på växten i händelse av otillräcklig vård. Om bladen blir gula och krulla, måste du leta efter bladlöss. Du kan bli av med att behandla bladen med en hög koncentration tvållösning eller insekticider.

Spindelkvaliteten bestäms av bladen och spindelvävets punktering på baksidan. Senare löper löven, om inte brådskande åtgärder vidtas. Växten kommer att räddas genom en trefaldig behandling av växten med en systemisk insektsmedel och frekvent sprutning.

Gula ringarna visar sig bruna fläckar på baksidan. Ansiktet på arket kommer att vara vit. Om du inte vidtar åtgärder kommer arken att torka upp och falla av. Behöver en lösning av pyretrum i en koncentration av 2 g per liter vatten. Process två gånger om 10 dagar.

Skada för växtmjölbuggen, scab och false-tine. Varje insekt kommer att försvaga växten och beröva den av dekorativitet.

Reproduktion av murgröna

Reproduktion av murgröna av sticklingarDen vegetativa reproduktionsmetoden används huvudsakligen. Oftast bärs reproduktionen av sticklingar. Sticklingar kan tas apikala och mediala. Skär av vid piskbildning, de övre skotten rotas om tre i en 7 cm diameter kopp, i marken i halva med sand. Om det finns luftrotar, blir skaftet snabbt lönsamt. Mellanspåren på 8 ark läggs horisontellt i marken, fördjupas genom inryckning och väntar på utseende av rotjor. På 10 dagar från luften erhålls rötterna verkliga. Escape är skuren och varje del är rotad separat. Urklipp som bearbetas av roten är rotade bättre.

Du kan få en sats från murgröna gren på bussen. För detta är grenen bunden till marken med en barkskärning nedifrån. Om en lång stav är böjd ner, måste några knutar vara fastsatta. På sårstäderna kommer det att finnas rötter, det återstår att dela lederna i fragment och sätta dem på en permanent plats.

Spjutning av ett murgrönaFrågan om hur man växer murgröna från frön är sällsynt. Hemma är det sällsynt att uppnå blomning, och frön i bären är inte utvecklade. Därför kan du köpa frön, men utan sortsegenskaper. Fröer grovar hårda, eftersom de i naturen först behandlas i fågelmagor. Erfaren blommodlare rekommenderas att hjälpa dagens frön i en “Fairy” -lösning, och så mycket i ett tillväxtstimulansmedel.

Marken består av sand och jord, en ytlig gröda. För att hålla luftfuktigheten ska skålen täckas med glas och tänds på ljuset. Fröplantor bör uppstå om 2 veckor. När ett rikt blad ser ut, måste växten brytas. Unga plantor växer snabbt.

Myter och verklighet om murgröna

Det finns många legender om farorna och fördelarna med murgrönaFolk tror att allt som lever, inklusive växter, kan ge eller ta energi. Man tror att murgröna är en energi vampyr. Vissa är övertygade, han tar energi, andra – ger vitalitet. Du kan använda synpunkter från psykoanalytiker. De föreslår växten, tillsammans med giftiga utsläpp från möbler, tobaksrök, absorberar aggressiva energispikar. Därför rekommenderas att växa murgröna i ett rum där hyperaktiva barn lever. Anläggningen ska städa lägenheten och den onda energin hos en objuden gäst.

Myt! Ivy Christians har en symbol för evigt liv, trofasthet. Det religiösa emblemet är en pelare täckt av murgröna, som en kappa.

Inte uppmärksamma tecknen, är det möjligt att hålla hus murgröna rum? De säger att växten “muzhegon” pressar män ut ur lägenheten. Och hur många familjer faller ifrån varandra utan deltagande av murgröna? De antika romarna trodde att flickan Ivy kommer att hjälpa till i ett lyckat äktenskap.

Verkligheten är att den inomhusblomma murgröna är opretentiös, rensar luften, är inte rädd för jämn utkast. Dessutom är murgröna en bra naturlig healer och giftig växt.

Upplev vården av murgröna hemma – video