ljusa panelerOlika typer av smörgåsar finns i Europa, Asien och Afrika. Syftet med intresset av trädgårdsmästare är odling av asiatiska växter, bättre känd som Ranunculi, plantering och vård på det öppna marken för dessa spektakulära blommor med halv dubbla eller dubbla koronaler.

Minnande rosor vackra blommor blir kär vid första ögonkastet, men bara de mest målmedvetna och tålmodiga trädgårdsmästarna kommer att kunna se dem på sina blomsterbäddar.

Plantera Rununculus i öppen mark på våren

knölar av ranunculusRanunculus – rhizom-stauder med en kort viloperiod, under vilken de fingeriga småknölarna behåller näringsämnen och fukt. Vegetation går från början av våren, när ankomsten av värme och fukt stimulerar uppväxten av groddar, och fram till hösten. Hemma, knölarna vinter i marken, men i mitten av Ryssland måste de utgrävas och lagras på ett torrt ställe vid en temperatur av 14-17 ° C.

Tiden för plantering i Ranunculus öppna mark beror på klimatet i den särskilda regionen. Lämpliga förhållanden i mittzonen förekommer i mitten av april och förbli till slutet av maj. Marken i trädgården har värmt upp tillräckligt, men håller fortfarande smältfuktighet. Detta kommer att hjälpa den asiatiska buttercupen att väcka för att bilda vänskapliga skott.

Om våren är långvarig och det finns risk för återkommande kallt väder, är det bäst att täcka planteringen med ett växthus eller förplanta uppvaknande knölarna i stora torvkrukor.

Vid förvaring eller köpas från höst eve rhizom ranunkulyusa torkade upp innan de når sängarna är knölarna nedsänkt under 12-24 timmar lösningen tillväxtstimulerande och behandlas med kaliumpermanganat.

För att förenkla vården av Ranunculus på den öppna marken planeras plantering där smörkålen kommer att vara väl upplysta men kommer inte att drabbas av vind och middag varm sol. Om grundvattnet på platsen är nära, är det nödvändigt att tillhandahålla dränering och även förbereda ett löst fritt underlag.

Related  Vård och reproduktion av gloxinia hemma

djup plantering av ärrenPå våren utförs planteringen av Ranunculus i öppen mark till ett djup på 5-7 centimeter, med ett mellanrum på ca 15 cm mellan plantorna, vilket kommer att krävas för de växande rosetterna i de delade bladen.

Om växten får ordentlig vård, finns på varje vuxen rhizom på hösten unga knölar som är separerade och lagras också fram till våren. Nästa år planteras barnen tillsammans med andra smörgåsar, och den starkaste blomman kommer att bidra till den naturliga föryngringen av samlingen.

Vård av polynukleusen efter plantering i det öppna marken

uppstigit RanunculusVädret på våren är bytbart, så det första att göra efter att ha planterat Ranunculus i jorden i Sibirien, i Uralerna eller i den icke-svarta jorden, är att täcka området med film eller non-woven täckmaterial. Sådant skydd kommer inte att vara överflödigt, tills groddarna inte kommer att dyka och få styrka.

Grönska ovanför blomman visas efter 10-12 dagar. Eftersom växten är hygrofil, kan jordens yta ovanför knölarna förväxlas. Detta sparar tid när du lämnar:

  • kommer att hålla vatten i marken;
  • Låt inte rötterna vattna eller ruttna på grund av felaktig vattendimension.
  • förhindra eller sakta tillväxten av ogräs.

För smörgåsar, torkning och överdriven vattning, vilket kan orsaka ruttning och utveckling av bakterieinfektioner, är lika farliga. Efter landning på den öppna marken slutar vården av polynukeln inte med traditionella förfaranden.

ranunculius släppte ut sin mustaschLush blommande buttercup kräver riklig mat. Omklädningen av växter utförs omedelbart efter planteringen. Ett flytande organiskt gödningsmedel, till exempel en infusion av humus eller gödsel, stimulerar grönens mun. Sedan ger unga rosetter med vattning ett komplext mineralgödsel med högt kaliuminnehåll.

Regelbunden gödning av Ranunculus utförs medan plantan blommar. De släpper inte bara tillväxt och blomning, men hjälper också till att fylla styrkor, ackumulera näringsämnen under den kommande säsongen.

När ska man gräva Ranunculus från en öppen mark? Det rätta ögonblicket kommer att föranledas av den asiatiska buttercupen själv. Efter avverkning börjar lövverket att blöja, en ny är nästan inte bildad.

Related  Långblommande stiliga clematis från den tredje gruppen beskärning – beskrivning och bilder av kända sorter

blommar på blomsterbäddenSmå, som liknar en knäppas fingrar kan lätt skadas, så deras:

  • extrahera mycket noggrant;
  • torkades sedan
  • betning, separering av knölar med spår av rot, skada av insekter eller svampar;
  • staplade i behållare, smörgåspapper.

Skadade rhizomer, om skadan är låg, kan bevaras innan den förvaras för förvaring, behandlas med varmt vatten uppvärmt till 50-55 ° C och sedan med en systemisk fungicid.

Om planteringen har genomförts korrekt, och sedan får plantorna en fullvärdig vård, kommer de säkert att tacka odlaren med en otrolig blommans skönhet och ömhet som varar mer än en månad.