vintergröna inomhusjasminJasmine hänvisar till vintergröna lockiga eller upprepa buskar. Bladen har en enkel trippel eller odd-pinnate konfiguration.

Blomman har en stor regelbunden form, monterad i sköldar. Kan vara umbellat eller ensamt, apikalt eller lateralt. Blomhaloen har en vit, gul, rödaktig färg.

Varianter av en blomma

Jasmine har mer än 200 arter, varav många odlas hemma eller i växthus. Låt oss lära känna några av dem mer detaljerat.

Jasmine storblommig

stort blommat jasminrumDenna sort tillhör prydnadsväxter, som ständigt har en grön färg. Det är en buskig liana, vars längd når 10 m. Jasmine storfaktor har nakna skott. Löv har en pinnatform, ca 3 cm lång. Övre delen är spetsig.

Som du kan se på bilden är vita blommor av jasmin storblommiga paraplyformade upp till 10 stycken i taget. De är koncentrerade på toppen av skottet. De har stora storlekar och stark arom. Buske hänvisar till långa blommande växter. Riklig blomning varar från juni till oktober.

Blommor av växten är eterisk olja. De används aktivt för att lägga till smak för olika typer av te.

Jasmine holotvetkovy

geléjasminJasmine holotvetkovy avser de något grenade buskarna. Har långa skott med ett litet antal små blad med en mättad grön färg. De har en trippel form. På vintern faller de flesta bladen.

Blommorna i jacinth golotsvetkovogo har en äggul färg. De är stora i storlek. Ligger i bladets axlar längs hela längden av stammen.

Jellyflower blommar från januari till april. På grund av detta kallas denna sort vinter.

Jasmin Sambak

jasmin inomhus sambacDenna sort tillhör de mest opretentiösa företrädarna för jasmin. Plantets infödda land är tropiskt Asien, som traditionellt växer i Indonesien.

Växten är en vinstock, vars längd når 6 m. Skotten är pubescent, ganska tunn. Bladen av Jasmine Sambac är motsatta varandra, de är ovoidade i form: basen är rund, medan toppen är spetsig eller ojämn.

Dubbel- eller halv-dubbelblommor har en vit färg. Blommorna av jasmin Sambak presenteras nedan. Det visar att de är sammansatta paraplyformade med 10 eller flera bitar i taget.

I utseende är de mer som blommor av kamelia eller halv-dubbelfärgade rosor.

Blommande av en planta börjar i mars och varar fram till slutet av oktober.

Sambak blommor har en stark trevlig lukt. På grund av vad de används för att ge en unik arom av te.

Jasmine multiflorous

multi-flowered inomhus jasminPå annat sätt kallas jasmin polyantik.
Buske hänvisar till en klättringsanläggning. De hängande grenarna växer aktivt i bredd. Den vuxna växten kan nå en höjd av 3 meter.

I multiblomad jasmin har stammen, grenarna och löven en grågrön nyans, som förvärvas av de tunna håren som de är täckta med. Det står tydligt på bilden att jasminblommorna i denna sort är kluster och har formen av asterisker. De kan vara både längs hela stammen, och bara vid dess topp.

Blomman av plantan fortsätter under hela året. Under blomningen av blommor sprider jasmin en stark, behaglig lukt.

Jasmine Madagaskar

Madagaskar jasmine rumMadagaskar jasmin hänvisar till inomhus lianas. Det är inte populärt i Ryssland, men det är vanligt i väst och i USA.

Blommans mörkgröna blad har en oval form. I längd räcker 10 cm. Såsom ses på bilden, har blommorna som samlats in i blomställningen form av stjärnor. Kan vara rent vit eller ha en delikat grädde, gul eller lila nyans. De täcker hela stammen av växten. Madagaskar jasmin har en trevlig arom.

Liane utsöndrar akridjuice, som, om den tas in på huden eller slemhinnan, orsakar irritation.

Du kan odla vinstockar både i huset och i vinterväxthuset. Blomstrar från juni till augusti. Men med lämplig vård – överensstämmelse med temperaturregimen fortsätter ytterligare jasmin i belysningsrummet aktivt blommande och på vintern.

Jasmine Japanska

inomhus jasminEn annan typ av jasminrum – en mängd japanska eller primrose. Trots namnet är blommans födelseort inte Japan, men norra Kina och Transkaukasien. Växten tillhör krypande sorter. Därför behöver han stöd.

Japansk jasmin har små blommor och når längden 4 cm. Kronbladet är gult, rund i form, de liknar primula eller primrosgul. Blommor luktar inte. De mörkgröna bladen på busken har en tät struktur. I form är de tredubbla, ganska långsträckta. Stammarna brukar inte grena, böjda under tillväxt av en båge till botten.

Blomningen av japansk jasmin varar från mars till början av juni.

Jasmine Bisa

jasminrum bisVäxten tillhör de ständigt gröna buskarna. Liana kan nå en längd av 2 m. De mörkgröna bladen är lanserade, mittemot varandra. Längden kan vara upp till 5 cm. De har en lätt, nästan omärkbar kant. Blommorna av Jasmine Bis har en färg från mjukt till mörkt rosa. Bortskaffa pärlor av 3 stycken på toppen av busken. Blommor kan nå 52 cm i diameter. De har en rik arom. Blossoms inte för länge. Aktiviteten är i maj.

blommande jasmin i rummetJasmine är en fantastisk växt som beundrar sin aktiva blommande, berusande lukt. Blomman är mycket populär bland blomsterhandlare och är en äkta blomsterhage prydnad. Men det är värt att komma ihåg att om växten är tillräckligt stor och ligger i rummet är det bättre att ta ut det på natten. En stark doft kan orsaka huvudvärk.

Videosorter av jasminrum