En anspråkslös ljust blommande pelargonEn av de mest anspråkslösa växterna på fönsterbrädan är pelargon. Varför bladen blir gula i pelargoner och vilken signal växten ger, är det nödvändigt att förstå så tidigt som möjligt. Flower berättar den uppmärksamma värdinnan om hennes sjukdomar. Och igen kommer pelargonen att kasta ut en korg med blommor högt, uppdatera luften med bladens doft.

Pelargonium agrotechnics

Villkor för frihetsberövandeGeranium anses vara en anspråkslös växt. Men för att placera det krävs en ljuspunkt utan direkt strålar av middags solen. Marken måste vara bördig och lös. Potten är vald liten, så att rötterna är för smala.

Marken måste vara fuktig, väl dränerad. Spruta löv krävs inte. Toppklädsel med universell komposition, men med mindre kväve. Hösten beskärning väcker tillväxten av nya blomningsskott. Han gillar inte pelargoner för att kyla jordens koma och utkast.

Sjukdomar av blad av geranium – en signal till blomsterhandlaren

Brott mot innehållsförhållandena leder till en försvagning av växten. Färgning av bladen kan berätta vad du behöver ändra i blommans innehåll. Varför gula löv i pelargoner, curdle eller torra – det finns flera anledningar. Det finns en försvagning av växten av huvudorsakerna:

 • felaktig innehåll
 • sjukdom;
 • beläggning av insekter.

Sjukdomar och invasion av parasiter är förknippade med fel innehåll. Om blomman är stark blir den inte sjuk. Det är viktigt att ge ett obefintligt geraniumtillstånds existens, för att inte lösa pusslet, varför pelargonerna blir gula och löven torkar.

Resultatet av felaktigt geraniuminnehåll

Resultatet av felaktigt innehållI den vintergröna busken av Pelargonium blir de nedre lövna gula och faller av, det här är en naturlig process. Därför är stammen bar med ålder. Men om bladen faller ofta, har blomman inte tillräckligt med ljus. Det är nödvändigt att byta plats eller organisera belysningen på vintern.

Särskilt ofta blir pelargoner gula löv på vintern. Varför händer detta? Blommans biologiska aktivitet under resten av tiden beaktas inte. Ett tecken på överflöd kan vara gulning av plantens topp. Det betyder att de sjuka rötterna inte driver juicen med rätt styrka och toppen är kvar utan mat.

Torra kanter av blad av geraniumVarför blöder bladen i rummet gul? Det är nödvändigt att vattna växten oftare, det saknar vatten. Om plantan var på sommaren utomhus, när den överfördes till ett varmt rum före acklimatisering blir färgen mindre ljus. Det är nödvändigt att vänta en vecka eller två, och först då börja förändra villkoren för frihetsberövande.

Related  På fördelarna med vete germ oil och sätt att använda

Bladen blir gula om pelargonen inte har transplanterats under lång tid, krukan är inte tillräckligt matad eller potten är tätt. I en koma av jorden skapas överdriven luftfuktighet, bladen blir gula i pelargoner. Vad ska man göra i det här fallet? Transplantera växten till ett nytt land och en större behållare.

Vid låga temperaturer blir löv av pelargon rödGeranium tolererar inte sprutning. Men torr luft är också oacceptabelt för den. Installera inte blomman under ett drag och nära en radiator. Därför blir pelargonerna gula i kanterna. Torkningen av bladet börjar ge en signal om otillräcklig vattning.

Bladbladens rodnad kommer att berätta för blomsterhandlaren att växten är kall. Kanske behöver det bara flyttas bort från glaset, närmare kanten. Men varför ringer pärlor på våren? Mest troligt, under en snabb utveckling av växten är inte tillräckligt med mat. Att mata pelargoner är nödvändigt i små doser.

Sjukdomar av pelargoner och deras behandling med en fotodemonstration

Växten är sjukIbland, även om alla villkor för internering är uppfyllda, är växten deprimerad. I pelargoner, av någon anledning, bladen vänder inåt, förändras färgen på grönska. Orsaker till sjukdomen kan lösas i marken eller på toppen:

 • bakterier:
 • svamp;
 • virus.

Då kan bladen uppträda bruna fläckar, oljiga fläckar, som så småningom torkar och förstör blomman.

På pelargonbladet, virussjukdomVirala sjukdomar överförs från den infekterade växten till de hälsosamma genom insekter som tidigare matats på den sjuka busken. Det är möjligt att stjälken ingrepades med ett sjukt pelargonium. Tecken är pelargonbladsjukdom, som visuellt liknar en mosaik. Skivan dras ihop, fläckar eller ett mönster är synliga på det. Detta är en kärlsjukdom. Växten måste förstöras för att inte infektera grannarna.

Related  Kalanchoe blommar – den bästa dekorationen av en fönsterbrädan

Bakteriell geranium sjukdomBakteriella sjukdomar inkluderar olika spotting och bladförlust. Varför blir pelargonen gul och vad ska jag göra om bruna fläckar finns på bladen? Först och främst måste du ändra villkoren för frihetsberövande. Den varma varma luften i rummet kan leda till bakterier. Ett tecken på en bakteriesjukdom är ånans svärta i bladen. Om du inte vidtar åtgärder, kommer anläggningen efter ett tag att torka helt.

Stagnationen av växter på vindrutan, vätningen av bladbladet från kondensatet på fönstret, den förorenade jorden är provokatorer av sjukdomen. Olika bakterier och svampar ger olika former och färgpunkter från grå fluffig plack till att dö in i vävnaderna.

Växten tapparDet är nödvändigt att utesluta skadliga faktorer, att hämta löv med fläckar och att bearbeta en växt med fungicider. Kontakt med vattenlöv bör undvikas. Bakteriella sjukdomar innefattar det välkända svarta benet. Om stjälken av geranium sönder, svärtar och faller – det här är det. Det är nödvändigt att transplantera växten i ett nytt substrat.

Sjukväxten måste behandlas med fungiciderEn fruktansvärd sjukdom för pelargoner är rost. Varför blir bladen gula i pelargonet i rummet, om detta föregås av utseende av bruna fläckar. Det kan vara rost, svamp sjukdom. Bruna fläckar – väskor med sporer. Kommer att spruta med fungicid. Samma sjukdom orsakar ödem – tillväxt på blad av pelargonium. Med små skador behöver bladen skrapas och brännas. Jord för att torka, kontrollera hur dränering fungerar, ge växten mer ljus och luft.

Insekter och skadedjur av växter

Skadedjur av pelargonEn av de mest obehagliga skadedjur är nematoderna. Små maskar lever i jorden, matar på rötter och bifogar sina cyster till dem. Växten är först deprimerad, då dör den. Tecknet är litet, som vallmofrön, ärtor på rötterna. Att bli av med nematoder är svårt. Det är bättre att ta skärningen från toppen av växten och förstöra potten med marken. När man lossar jorden med ett verktyg kan cystor fyllas av grannar.

Related  Typer av pahistahis och särdrag hos sin växande hemma

Den övre delen av blomman kan fyllas i:

 • bladlöss;
 • whitefly;
 • spindelmyt;
 • larver och termiter.

För att förhindra bladlöss från att hitta löv av pelargoner känsliga och välsmakande, bör växten få tillräckligt med kalium toppdressing och lite kväve. Skivan blir grovare och gillar inte bladlus.

whiteflyWhitefly är en liten vit flugor som lägger ägg inuti arkvävnaden. Det kan endast återkallas genom upprepad applicering av systemiska fungicider.

Tjänstemän äter saft av växten, multiplicera snabbt, och är anledningen till att pelargonerna spinner bladen inåt. En spindelväv visas på baksidan av arket, och hela tallriken torkar.

termiterTermiter, skadedjur som matar på lignified delar av växten, bosätter sig inuti stammen och äter ut det. De kan landa i marken om de har bosatt grunden för huset, gå in i grytan med marken.

Olika larver med nöje förtära blad och blommor av pelargon. I rumsförhållandena kan de förekomma om bipacksedeln har deponerat larverna på löv eller blommor. Caterpillars kommer att äta grönska eller blomblad, beroende på vilken typ av insekter skadedjur.

Det är för pelargoner att använda droger av systemisk verkan.

 1. Aspirin, 1 tablett per 8 liter vatten, spray på löv var tredje vecka när skadedjur uppträder.
 2. Messenger – bevattnat land för att stärka plantornas immunitet.
 3. Marathon är ett läkemedel av universell handling. Det bör sprinklas på jordens yta och vattnas.
 4. Monterey – ett medel för att spruta geranium från larver.

Att odla en vacker busk av pelargon är inte svårt, bara vård och uppmärksamhet på en grön vän krävs.

Upplev växande pelargoner – video