Som den söta, saftiga massan av vattenmelonVem vill inte skämma bort dig själv med den luktande fräschen av en honungsskiva vattenmelon på sommaren? Inte bara är massan välsmakande, den släcker perfekt törst och fyller på heta dagar en reserv av livgivande fukt i kroppen.

Kända och terapeutiska egenskaper hos vattenmelon:

 • Frukter med röd pulpa innehåller lykopen och andra substanser som har antiinflammatorisk skyddande verkan och uppvisar även antioxiderande egenskaper, bevara kroppen från åldrande.
 • Vattenmeloner innehåller få kalorier och kan användas i kampen mot övervikt.
 • Fiber och andra komponenter i vattenmelon kan aktivera metaboliska processer och matsmältning.
 • Detta är en naturlig diuretikum.
 • Vattenmelon – en källa för magnesium och andra mineralämnen, bättre fungerande nerv- och kardiovaskulära system, regulatoriska och skyddade från stenbildning, hjärtarytmier, och är inblandade i många metaboliska processer.

Men är de största bärens skarliga kött användbart för alla? Och om det är möjligt att äta en vattenmelon vid en pankreatit, en cholecystit och en gastrit?

Interrelation i inre organens arbete

En stor bär fyller kroppen med vitaminer och näringsämnenTrots utförandet av olika funktioner är de interna organen i människokroppen ofta inblandade, och störningen av ens arbete resulterar i misslyckanden hos andra. Som ett resultat, när man diagnostiserar kronisk pankreatit, möter exempelvis läkare inflammationer i gallblåsan, det vill säga med cholecystit.

Ackumulerad i blåsan behövs vanligen gradvis för matsmältningsprocesser, men när stagnation av gallan uppstår, kan cholecystiten inte undvikas och förvärras. Samtidigt lider matsmältningsorganen. Om gallblåsa och lever är normala, klarar tarmarna väl med inkommande delar av maten. När arbetet hos ett av organen förändras, är matsmältningsförloppet bruten.

Otillräckliga mängder enzymer går in i tarmarna, men ofta uppfattar gastroenterologer den irriterande effekten av gall och pankreatisk juice på vävnaden. Och störningar i matsmältningen har negativ inverkan på pankreatit och cholecystit. Sjukkredjan verkar stänga. Avsluta situationen hjälper läkemedelsterapi i kombination med en speciell diet.

Näring i närvaro av pankreatit, cholecystit, gastrit eller ett komplex av sjukdomar ska vara så mild som möjligt och irriterar inte tarmarnas och magens väggar.

En liten mängd vattenmelon kommer inte att orsaka skadaOch detta krav gäller inte bara rätternas sammansättning, utan också storleken på portionerna.

 • Riklig mat, som skarpa, sura och feta livsmedel, är skadlig och kan genom att sträcka väggarna orsaka allvarliga skador på välbefinnandet.
 • För att säkerställa att maten absorberas bättre och inte utövar ytterligare en irriterande effekt, för alla dessa sjukdomar serveras disken med en måttlig temperatur. Varm och kall mat är kontraindicerad.

Related  En växt av fantastisk skönhet och god myrtle vanlig

Dessutom rekommenderar läkare att följa en klar diet.

Vattenmelon med gastrit

Användbar vattenmelon dessertDet finns många orsaker till gastrit. Idag kan denna sjukdom följa neurala och fysiska överbelastningar, det noteras hos personer med irrationell eller oregelbunden ätning.

Gastrit följer också ofta kolecystit och pankreatit, vilket är orsaken till dess utveckling.

Är det möjligt att ha en vattenmelon med gastrit, när det finns en ökad surhet i magen och en sänkt en? Syrhet i magen före måltider är från 1,5 till 3 enheter, vilket gör att du kan desinficera och lösa upp alla produkter som kommer in i matsmältningssystemet. Om felet inträffar minskar syraproduktionen eller omvandlas, vilket leder till oönskade konsekvenser för personen. Syrhet i magen kan bli ett hot mot vävnaderna, eller om nivån faller under nivån på bearbetning av organiska ämnen.

Några skivor kommer inte att ändra surhetsnivånVattenmelon med gastrit, beroende på dess sammansättning, kan inte på något sätt allvarligt påverka surheten nivån förändras, men omåttlig användning, fyllning magen sträcker och pressar på sin vägg, ytterligare skadar den skadade organet. Som ett resultat slutar nöjen från den saftiga massan oundvikligen med smärtsamma känslor, vikt, kräkningar och andra oönskade symptom.

 • Om, med gastrit, vattenmelon används i delar av 1-2 skivor, kommer frukten bara att gynna vid vilken surhetsgrad som helst.
 • Det är oerhört viktigt att på patientens bord finns endast färskvattenmeloner av hög kvalitet som inte lagrats i skuren.
 • Det är oacceptabelt att äta en vattenmelon från kylskåpet.

Vattenmelon med pankreatit under exacerbation

När det finns en ljus inflammatorisk process i bukspottkörteln rekommenderar läkare starkt att du ger upp alla typer av färska bär, grönsaker och frukter.

Med förhöjning av pankreatit, gastrit och cholecystit, bör vattenmelon inte förbrukasOch vattenmelon med pankreatit i den akuta fasen är inget undantag. Faren orsakas i kostfiber, vilket kan förvärra gasbildning i tarmarna under en exacerbation och därmed prova en matsmältningssjukdom, diarré och starkt tarmkolik.

Om patienten är inte bara pankreatit, men gastrit eller kolecystit är en försämring av vattenmelon också kontraindicerat eftersom dess användning endast kommer att förvärra den samlade bilden av sjukdomen.

Om pankreatit noteras i ett enkelt skede, eller om sjukdomen är kronisk och inte orsakar allvarlig oro, är en vattenmelon i rimliga kvantiteter och enligt reglerna för dess användning tillåten. I detta fall används de terapeutiska egenskaperna hos vattenmelon vid matrehabilitering.

Related  Typer av syngonium för hem växande

Vattenmelon med pankreatit i eftergift

Patienter med pankreatit kan få upp till 1,5 kg vattenmelon per dagUppkomsten av uthållig remission innebär att en patient med pankreatit har råd att förlänga kosten för att inkludera vissa frukter och grönsaker. Bland dem är en färsk vattenmelon.

Den maximala storleken på en del som kan ge en patient med pankreatit, beroende på hälsotillståndet och produktens tolerans från 150 gram till 1,5 kg.

Det är viktigt att komma ihåg att vattenmelon kan vara i rimliga mängder inkluderar sallader, använd i form av juice och desserter, inte kallt, men saltade eller inlagda vattenmelon med pankreatit, kolecystit och alla typer av tarmsjukdomar kan vara farliga.

Vattenmelon med cholecystit

Patienter med cholecystit, pankreatit kan bara färsk vattenmelonInflammation av gallblåsa eller cholecystit kan vara akut eller kronisk, och i vissa fall är sjukdomen åtföljd av bildning av stenar.

Infektion från tarmen orsakar ofta inflammation och stagnation i gallens gallon. Redan med utvecklingen av cholecystit i matsmältningen involverade mindre gallon, vilket negativt påverkar matsmältningen av fettabsorption. Att provocera utvecklingen av sjukdomen kan vara en sten som förhindrar utflödet av gallan, liksom lidit skador och en sådan farlig sjukdom som diabetes.

Liksom många andra sjukdomar i de interna organen, är kolecystitens förlopp starkt påverkat av kost och kost.

När cholecystit måste följa med kostenPatientens tillstånd förvärras:

 • i brist på mat av matfibrer och ett överskott av lättanpassade fetter och kolhydrater;
 • med frekvent övermålning och bristande överensstämmelse med måltiderna
 • när de ingår i kosten av akuta, feta livsmedel, såväl som alkohol.

Och i detta fall kommer att vara användbara terapeutiska egenskaper vattenmelon och ingår i dess fiberstruktur med förmåga att positivt påverka processen för rening av kroppen, för att justera tömning av gallblåsan och tarmarna. Det är emellertid inte nödvändigt att glömma mått och gradvis introduktion till produktionen.

Related  Eventuella svårigheter att vårda alocasi hemma

Vad du kan äta med pankreatit – video