En av sorterna Anturium AndreAnturium Andre, den första av de odlade och beskrivna representanterna för en stor art, fördes till Europa på 70-talet av seklet före sist. Lite senare, år 1889, tack vare missionären Samuel Damon landade växterna också på Hawaii. Detta påverkade radikalt populariteten och fördelningen av arten, liksom de olika sorter som odlare idag har.

Känd bland många älskare av exotisk flora, som “hjärtat av Hawaii”, har anthuriet blivit en verkligt lokal symbol. Växter, vars blomställningar kan bibehålla dekorativitet i 2,5-4 veckor, finns överallt. Men anthurier är inte bara dekoration av hus och landskap, utan också en av de viktigaste verksamhetsgrenarna över hela världen.

Mer än 12 miljoner växter odlas årligen på Hawaiian Islands. Ett lika stort antal anthurier kommer från andra länder och regioner. Och det är inte oavsiktligt. Bland de tropiska blommande arterna är ljusa sorter av anthurium, odlade som inomhus- eller trädgårdsväxter, som används för skärning och dekoration av interiörer, en ledande position i popularitet.

Intresset för kultur drivs också av överflöd av former och färger av långlivade blomställningar. Idag ser man inte bara det röda anthuriet som hittades en gång i Colombia, men också de tvåfärgade sorterna av denna växt, kallad Obake, de gröna Midori, vita, lila och jämnbruna anthurier.

Röd anthurium – en blomma från en gammal legend

Röd AnthuriumLjust glänsande sängklädsel och gul cob, bestående av många små blommor. Det ser ut som ett klassiskt Anthurium, en legend om ursprunget som många århundraden kommer ihåg i Sydamerika.

Den unga skönheten offrade sitt eget liv i namn av kärlek och trohet. Förvånad med sådan osjälviskhet, blev gudarna olyckliga i en skarlagd blomma med en enda kronblad i form av en jungfruhjärta.

Anthurium DakotaRöda anthurier anses fortfarande klassiker idag och uppskattas bland blomsterister.

Anthurium Dakota kan med rätta kallas den mest kända och utbredda sorten. Denna växt präglas inte bara av den täckta ryggfärgen, men också sin storlek från 14 till 23 cm. En stor effektiv växt kan inte förbises även i ett mycket rymligt rum.

Related  Abutilonrummet var sjuk. Hur hjälper man växten?

Anthuriumets namn kommer från Anthos – en blomma, och Oura är en svans. Men inte mindre än svansen, är cob som en lång hals i en flamingo. Men till skillnad från flamingo kan antrummen idag inte bara ha en röd eller rosa färgning.

Anthurium av Minnesota-sortenBlomställningar av anthuriet i Minnesota-sorten skiljer sig från ett antal lika spektakulära växter med ljusa skarlet skott och spetsar, vilket ändrar den vita färgen först till gult och sedan till grönt.

Anthurium RedGruppen av röda förfäder Röd, med en övervägande färgning, var röd, mycket stor och varierad. Det innehåller också Anthurium Edison, som representeras på hyllorna av butiker, inte bara växter med röda blomställningar, men också sorter som blommar i rosa toner.

Mörkröd AnthuriumFörutom skarlet och klassiska röda sorter, kan du träffa Dark Red Anthurium. Bracts av sådana anthuriums, som i bilden, kommer i alla nyanser från crimson, vin till burgundy, brunt eller nästan svart.

Otazu Brown med en burgundy hjärtformad slöjaEtt exempel på en brun anthurium är Otazu Brown med en tät burgundy hjärtformad slöja och en rak, ljusgrön cob.

Anthurium av sort UtahAnthurium av sorten Utah bildar frivilligt stora blomställningar med en glansig textilhölje upp till 14 cm i diameter. Anthuriums skarvar och skottblad är lila eller tätt lila. Samtidigt kan äldre blomställningar lätt identifieras med en grön nyans i sängkläder av ett slöja.

Lyxig svart anthurium Svart drottningDen lyxiga black anthurium Black queen verkar ännu mörkare på grund av den lätta färgen på cob. På ytan av en tät blank skiva, är alla vener framträdande, vilket ger blomställningen ett fantastiskt utseende.

Anthurier av pastellfärger

Rosa anthurium TennesseeRosa, som rostade sorter av Blush, liksom persika sorter av anthuriums är högt värderade och njuta av hängande uppmärksamhet av blomsterhandlare.

Rosa anthurium Tennessee har en intressant egenskap, eftersom den blev äldre, den täckte och cobs byter färg. Om de nyupptäckta skyttarna domineras av rena ljusrosa toner, men över tid tas deras plats av gröna nyanser. Cob från den vita blir också till grön.

Anthurium kultivare Lady LoveAtt ha ett gemensamt sortnamn Love anthuriums är en hel familj av mycket attraktiva krukväxter med stora blomställningar och ljust glansigt lövverk. Olika anthurium Lady Love står till exempel ut väldigt ljusa rosa skivor, vars diameter når 17 cm. Antiriumens kullar som presenteras på bilden är jämn, spetsiga, av en ljusgul nyans.

Related  Konsumtion av melon i typ 2 diabetes mellitus

Anthurium sorter Fantasy LoveMen den andra anthurien av Fantasy Love har ett ljusrosa pigment, och i slöjans färg finns inte bara rosa och gröna toner utan också vit färg. Tydligt synligt är mörkare vener.

Anthurium arter av BlushBlöden av Anthuriums av Blush-sorten är som om de stickas av en tunn rosa beläggning. Cob i en sådan blomställning är också vitrosa, utspjällande till spetsen.

Grön Anthurium Midori

Grön Anthurium MidoriAll blomställning av det gröna anthurium Midori sedan öppningen av skytten har en jämn grön färg. Till skillnad från andra sorter av anthuriums, har denna sortgrupp också gröna öron.

Lime AnthuriumUndantaget är Lime Anthurium, som liknar Midori, men skiljer sig åt i den ljusare, gulaktiga tonen av skytten och den vitgula coben.

Vita Anthuriums

Anthurium sorter Vit championAnthuriumvarianter Vitmästare bildar eleganta blomställningar med en nyckfullt vriden långsträckt slöja och en rak, lätt citronfärg med en cob. När du växer upp ändras öronen, blir gröna. Grön, börjar med basen och skära.

Spektakulär vit anthurium Vit HjärtaDen spektakulära vita Anthurium White Heart imponerar med renheten och fräschheten hos den spetsiga hjärtformade kapplansan och cob-tail, vilket är ovanligt för denna typ av ljusrosa färg.

Gula anthurier och sorter Orange

Variety grupp PicassoVariety-gruppen Picasso innehåller anthurier av apelsin, som denna, representerad i bilden, liksom växter med rosa, lila, blå och vit skivor.

Enligt beskrivningen är Picasso-anthurierna små växter som är lämpliga för odling inomhus. En speciell charm av blomställningarna är fäst vid färgen på slöjan, som tjocknar till spetsen och basen, vilket gör blomman mer volym och ljus.

Anthuriumgul nyans tillhör Lemona-sortenAnthuriet i den gula nyans som avbildas i bilden tillhör Lemona-sorten. En sådan blomställning har ett stort lock av en mild citronfärg och vit, med en grön spets av cobs.

Anthurium Obake

Anthurium av Araceae-sortenTvåfärgade anthuriumhybrider under namnet Obake är av hawaiiskt ursprung och imponerar fantasin med ovanliga kombinationer av nyanser på stora skikt. Namnet Obake, översatt från japanska, betyder något flyktigt, ostabilt. Detta ord kallas också spöken.

Related  I vilka fall ska du tillämpa en kalendula salva

Färgen på anthuriumskyddet av Araceae-sorten kombinerar en ljusröd och rik grön färg.

Anthurium Rainbow ObakeFärgen på anthurium Rainbow Obake är mer komplex och innehåller inte två nyanser, men mycket mer. På en vit bakgrund är mörkrosa vener och mer mild sprutning märkbar. Basen av skytten är färgad i en vacker grön ton.

Spektakulär variation av Mauna Loa ObakeDen spektakulära Mauna Loa Obake tillhör gruppen “tropisk is”. Dess karakteristiska egenskap är en lätt, nästan vit punkt i slingans mitt och en grön mild miljö. Åven är målade i rosa, och spetsen är vit och gul.

Anthurium Anthurium Watermelon ObakeNamnet på denna anthurium Watermelon Obake beskriver väldigt noggrant blomställets utseende med en rosa saftig mittpunkt och gröna kanter.

Anthuriums tulpan med tulpanlock

Anthurium Fiorino med en tulpanformad slöja av rik rosa-violettTulipvarianternas anthurier blir allt populärare på grund av slöets unika form och formen av hela blomställningen. Idag finns det röda, rosa, vita, lila, lila och blåa anthurier av denna typ.

Anthurium Fiorino med en tulpanhölje av en rik rosa-violett nyans tillhör en grupp små anthurier. Blomställningens form är mycket kortfattad och tack vare det passar växten lätt in i alla interiörer. Färgerna på sängkläder och barnsäng av anthurium Fiorino är ljusa och blommande varar ca 4 månader.

Blå Anthurium Princess Alexia BlueDen blå anthuriumprinsessan Alexia Blue kommer inte att imponera med blomställningens storlek, men kommer säkert inte att lämna likgiltiga fans av ovanliga färger. Både cob och slöjan av denna sort är målade i en vacker ultramarinskugga. Men som modning vid slöjan ligger gröna slag.

Gul anthurium av prinsessan AlexiaInte mindre ljusa och gula anthuriumvarianter Princess Alexia med en liten skiva och en kort rak cob. Den ljusa blomställningen är tydligt synlig mot bakgrund av kompakt mörkt lövverk.

Anthurium av Joli sortAnthurium av Joli sort är en miniatyr representant för en stor familj av inomhus växter. Storleken på rosetten överstiger inte 15-18 cm, vilket gör det möjligt att hitta en plats med ett ganska litet anthurium med en rosa bractor och samma cob på den smalaste vindrutan.

Anthurium «Black Queen» – video