Allium olika sorter

Alliumblomningen växer främst i länderna på norra halvklotet, men det är möjligt att observera överflöd av växter i Chile, Brasilien och i vissa afrikanska länder. Att studera alliumet på bilden är omöjligt att undertrycka ett leende – blommans utseende liknar övervuxna och blomstrade lök. Till skillnad från en grönsak i ett utbildat blomparaply kan du upptäcka en liten glödlampa storlek – inte mer än 5 mm i diameter. De har en mörk färg, de ersätter ofta fläckiga blommor.

För närvarande har prydnadsallionen allium cirka tusen arter och sorter, som varierar i form och storlek av blommor. Alla samlas in i paraplyer, varför blomman bedrar utseendet på ett flertal samlingar av bollar. Beroende på typen och höjden av regionen blommor sträcker sig från 5 cm till 1,5 m. För minnen och välja den mest lämplig kvalitet för ändamålet att själv växande behov av att undersöka de vanligaste arterna.

Allium runda huvudet (Sphaerocephalon)

allium runda huvudetKlotlök är den vanligaste i Ryssland, som opretentiös till klimatförhållanden och i naturen kan växa både på kust klippor och sand, och på ängarna i de europeiska och nordafrikanska länder. Ryska uppfödare och blomälskare lockar ljusa bruna blomställning växter blommar i mitten av juli och tilltalande vyer för 2-4 veckor.

Pilen på den rundhåriga alliumen kan växa upp till 60 cm i höjd med en blomställning inte mindre än 5 cm i diameter. Blomparaplyet är tätt, perfekt kombinerat med planterade mellan pärlorna av prydnadsgrön.

Allium SpherocephalonBlomman växer bra i lösa jordar, medan det tolererar vintern utan att behöva gräva upp glödlampor. Allium Sferocefalon tillräckligt för att täcka med speciellt material och stänk fallna löv.

Allium Roseum (roseum)

Allium RoseumDen presenterade typen av blomma är motsatsen till den ovan beskrivna sorten. Dess formade paraplyer är utspridda, med närvaron av ljusrosa blommor. Blommor stora i diameter kan nå upp till 1,5 cm. Blomställningar av Allium Roseum växer till 60 cm långa. Växterna växer framförallt längs Medelhavskusten.

Den presenterade arten av lövväxt är en av de få som har tunna löv och når en bredd på endast 1 cm. Knopparna ligger på en tunn stam.

Allium Lila Sensation (Lila Sensation)

Allium Purple SenseichBlomman fick sitt namn på grund av sin färgning – paraplyer tät med många små blommor med sex kronblad. En mängd Allium Purple Senseishen odlas aktivt i trädgårdarna av ryska blomsterhandlare. Majoriteten lockar anspråkslöshet, liksom möjligheten att växa även i landets hårda klimat.

Växten kan växa i skuggan, tolererar vintrar. Höjden når 1,5 m (den minsta höjden är 1,2 m), alliumblomstret är lila känslan i diameter upp till 12 cm.

Allium Gladiator

Allium GladiatorDen presenterade sorten liknar sina egenskaper till den vanliga människans grönsaker. Den växer upp till 1 m med blomställningar i diameter på 20 cm. Paraplyet är tätt, innehåller blommor med sex kronblad. Allium Gladiator skiljer sig från resten med sin vedhållande arom. Trots likheten med grönsaken är den här sorten nyckfull och därför odlas den huvudsakligen i ett växthus eller i ett dendrarium.

Gladiatorsortet är inte bara lika i struktur och egenskaper till lökgrönsaken, men är också ätbart. Maten förbrukas inte av strumpor, utan av plantans löv.

Allium Ivory Queen (Elfenben Queen)

Allium Ivory QuinnAllium Ivory Queen landade i Ryssland trädgårdarna är ofta på grund av sin robusthet vård, samt en liten ökning – skott uppgå till högst 35 cm Denna blomma behagar stora blomställningar -. 12 cm blomknoppar -. Vit, mjölkaktig, elfenben.

Related  Väx Aglaonema hemma

Den grönblå nyans av löv och oändlig arom ger en speciell charm till växten. Tsveli Allium börjar i mitten av juli, knoppar kan ses i en månad.

Allium Giantum eller jätte

jätte alliumNamnet på blomningen berättigar helt. Växten når minst 1,5 m i höjd, vilket är representerat på bilden av allium. Blomställningar av lila och ljusviolett nyans med en diameter av 8 cm. Blommans form är intressant – det är en bekant stjärna, ganska liten för ett tätt paraply. Blomningen börjar i mitten eller i slutet av sommaren, tackar odlarna i en månad.

Allium Giganteum är kontrasterad – dess höga pelare är inte “kombinerad” med bladen. De är knäböjda, breda och snabbt blir gula.

Allium the Lover

Allium GorolyubivyDenna sort klassificeras som en lågväxande växt, eftersom dess höjd når endast 10-20 cm i höjd. Blomlökar är små, inte mer än en ärt. Blomställningar innehåller blommor som är mer likformiga än de vanliga klockorna. Paraplyer är lös, så blommorna kan räknas – det finns inte mer än 40 av dem.

Allium bergsklättraren växer i centrala Ryssland, blommar redan i slutet av maj och glädjer ögonen på bara 20 dagar.

Allium Moli

Allium MoliI trädgårdarna av ryska blomsterhandlare hittar du en liten växt med många gula och lösa paraplyer. Blomman är inte mer än 25 cm lång, börjar blomstra från slutet av maj till början av juni. Det här är Malli’s allium, som trivs med anspråkslös odling och formen av gula blommor – de vanliga stjärnorna.

Allium Sativum

Allium SativumDe flesta kommer att bli förvånad, men alliumet på bilden är vitlök. Ur undersökningen av växtarter är det sorten Satiumium allium, vars lökar är ätbara. Paraplyer är små i diameter och innehåller oftast oöppnade knoppar av vita små blommor. Gradvis byter blommorna sin skugga till grå. Blomstring slutar ofta med trädgårdsmästarens önskan – han drar bara ut blomställning, samlar glödlampor för praktiska ändamål.

Related  Vad är fördelarna med och skadan av vetekli?

Allium Mixed (Mixed)

Allium BlandadUppfödare använder aktivt blomman för att introducera nya sorter. Det är allium Mikesd är ett av resultaten av kreativ aktivitet av specialister, kallad den kortvuxna blandningen. Växten når faktiskt en höjd av högst 25 cm.

Myxedo väljs av de blommodlare som gillar att skapa landskap med lång blomning på sina blomsterbäddar. Denna artificiellt odlade sort blommar från juni till augusti, till skillnad från andra sorter som kan hålla blommor i högst 25-27 dagar.     

Egenskaper av vård hemma

allium på platsenOm det finns en önskan att plantera den presenterade dekorativa blomman med den påstådda konsumtionen av vissa typer av mat, är det nödvändigt att studera egenskaperna hos självständig odling i hemmet. Här särskiljer följande funktioner för plantering och vård:

  1. Val av plats för plantering. Dessa är exceptionellt torra platser med mycket ljus. Det finns några sorter som tål en skugga, men ljusstyrkan på paraplyerna beror på belysningen. Därför är det bättre att välja platser som är mest sola under solen.
  2. Plantering. Plantering av glödlamporna är nödvändig på hösten – från september till oktober. Marken måste vara bördig och lös. För att göra detta kan du lägga till lite sand under grävningsprocessen. För bättre anpassning av glödlampor rekommenderas att man lägger till mineralgödsel som är lämplig för lövplantor. Plantering utförs i förberedda brunnar med ett djup av 2 diametrar på glödlampan. Avståndet mellan hålen är inte mindre än 30 cm.
  3. Care. Allium måste vattnas eftersom jordens övre lager torkar. Eftersom växten är bulbous är en stor mängd fukt för den dödlig. Under odlingen räcker det att gräva det planterade området och lossa jorden.
  4. Top dressing. Blomman ska befrukas 3 gånger under tillväxt och blomning. Första gången på våren, så snart de första spirorna dyker upp. Det bör vara speciella mineralgödselmedel. Under blomningen väljs kompositionerna avsedda för blommande växter för toppdressing. På hösten introduceras fosfor-kaliumgödselmedel. Träaska rekommenderas också att läggas till jorden under planteringen av glödlamporna på hösten.
  5. Reproduktion. Bulbous flower multiplicerar endast av dotterlökarna. De är separerade från huvuddelen, och planteras sedan i sluten mark till nästa höst. Under ett år kommer lampan att växa och få styrka. Landning utförs också under vintern.
  6. Sjukdomar och skadedjur. Blomman är mottaglig för svampinfektioner – pulveriserad mögel eller livmoderhalssår. Ofta händer detta om grävlökarna lagras hemma under vintern felaktigt. Sjukdomen överförs snabbt till friska lökar – de blir mjukare och smula. Att landa dem i marken är oacceptabelt. För att undvika smitta hålls glödlamporna vid en temperatur på +40 i 112 timmar. Från skadedjur isoleras lökfluga, mal och spindelmyt. Om plantorna har lämpliga spår måste du använda en lösning av klorofos.

Related  Användbara egenskaper och kontraindikationer för användning av Goji bär

ta hand om alliumetAllium är en flerårig växt, den kan ligga i en blomsterodlingens trädgård i 5 år. Grävning av glödlampor varje vinter är inte nödvändigt. Den skönhet som presenteras på alliumets foto inspirerar en oberoende odling, som även en första blomsterhandlare kan hantera. Om det finns anmärkningar om tvivel kan du försöka plantera lågväxande sorter hemma. Efter blommande lökar kan tas ut ur marken, vikla tidningen separat och städa i kylskåpet. På hösten får man plantera dem på öppen mark i enlighet med rekommendationerna ovan.

Allium World – video