På rätt sätt svarar kalateia med en bra sortKalatei-växten är endast föremål för erfarna och skickliga odlare. Om löven torkar på kalaten är det en signal om felaktig vård. Innan du köper en skönhet måste du beräkna din styrka, ta en kritisk titt på din erfarenhet av att ta hand om humöriga växter. Det finns inget mer ledsamt än de döende blommorna i lägenheten. Vård av kalatei är komplex, men desto mer kommer du att behaga en vacker hälsosam blomma.

Hur man korrekt läser signalerna hos en växt

Kalatea hålls på ett torrt ställeEn uppmärksam blomsterhandlare kommer att märka att kalatorna torkar och vrider bladen på olika sätt. Därför hjälper daglig kommunikation med husdjur att fånga signalerna som matas genom bladen.

Om växten har bott i en lägenhet under en lång tid, men plötsligt började bladen på bladet torka upp, orsaken är inte svår att hitta. Luftfuktigheten har ändrats, det är möjligt att värmen är påslagen och luften har blivit torrare. Eller kanske var fabriken flyttad till en ny plats, det protesterar.

Om Qalat lämnar bara uppkrupen i ett rör, kanske faller för mycket ljus på anläggningen och den är skyddad, vilket ger en mindre yta för fotoner. När plattan inte bara krullas, men mörknar, förvärvar en brun nyans, växten saknar fukt i potten. Om löv av kalatei torkar, betyder det att luften är också torr. Om du inte vidtar åtgärder kommer plattan att torka och falla av.

Lakan av kalatei torkar och lockarHar bladen dykt upp på bladen? Kom ihåg att när det fuktade, fanns inga stora fläckar på löven. Kanske fick de en solstråle och, genom en lins, gjorde en bränning.

Bladen måste inspekteras för kolonisering av insekter. Farliga allmänt förekommande bladlus, spindelmider, thripsa, whitefly. I detta fall är whiteflyen den svåraste utstötta insekten.

Vid de första tecknen, så snart bladhornet är trasigt, måste du leta efter orsaken tills bladen har ändrat sitt utseende. Orsaken till sjukdomen hos kalatei kan vara:

  • vattning med kallt eller hårt vatten;
  • brist på näring eller otillbörlig anpassning av markens krav på växten;
  • en kraftig förändring av villkoren för frihetsberövande.

Related  Hur man transplanterar och sprider hem asparges

Han gillar inte blomman av överraskningar i innehållet, förlåter inte misstag och svarar på kalaten genom att bladen torkar och krullar.

I all åtgärd behövs

Löv på kanterna torraDu köpte och tog in en vacker kalathey. I en affär eller i ett växthus växte den under andra förhållanden. Växten måste anpassas, och för detta ändamål hitta en busk en permanent plats:

  • ljus, men med skuggning;
  • En varm men utan värme och utkast;
  • måttligt fuktig men utan stillastående fukt.

Det borde inte finnas några enheter med elektromagnetisk strålning i närheten. Rummet röker inte tobaksrök, högljudd ljud låter inte, klassisk musik spelar. Det här rummet bör liknas av en främling, men det måste anpassas. För att göra detta, torka bladen med en fuktig trasa, eller använd mycket fin spray för att skapa dimma. På toppen av plantan sätta på en plastpåse, men så att det var luft och han låg inte ner på löven. Varje dag avlägsnas paketet under en längre tid, och brukar växten till en hemlig atmosfär. Kanske, efter en sådan anpassning, kommer frågan om varför bladen av kalatei torkar, inte att uppstå.

Det är omöjligt att rätta till misstaget omedelbart i vården av en nyckfull blomma. Övervattning eller sprutning är också skadligt, liksom deras brist. Om bladtipset torkar vid kalatei måste man därför gradvis och gradvis ändra situationen. Det är först fukta löven, men inte mycket. Efter indunstning av yttemperaturen, och bladet kommer att få en ny spänning. En speciell luftfuktare, blöjor på batterier, en pall med moss kommer att rädda situationen.

Bladen av kalatei sjönk och började ändra färgKanske för att klara av torrhet kommer att bidra till att skapa runt luftblåsan från filmen, under vilken luftfuktigheten blir stabil. I de mest extrema fallen håller amatörerna sedan bladen tills centralvärmen är avstängd. För bättre vattenmotstånd kan epin tillsättas.

Om anläggningen plötsligt släppte de gröna bladen – det är ett tecken på potten s bay. Några dagar bör inte vattna växten. Du kan ta ut busken och se om det finns något förfall. Du kan snabbt ändra jorden.

Anledningen till att kalatea torkar kan vara som en underfeed eller överdriven gödning med gödselmedel. Blommande sorter behöver specialgödselmedel. Men för alla tropikanok överskott kväve och närvaron av kalcium i jorden är skadlig. Därför är det omöjligt att vatten kalatei med hårt vatten, fördärvar jorden. Den är redan gradvis förgiftad av sina egna utsöndringar av rötter. Efter ett tag kommer befruktning inte att jämställas, landet behöver ersättas.

Related  Tillämpning av aloe juice för hälsoförbättring

Därför transplanteras unga växter årligen och efter fyra år vartannat år. I detta fall markeras marken speciell, med tillsats av kol och vermikulit. Närvaro av mark från barrskog kommer att skapa ett lämpligare substrat.

Om du observerar alla villkoren för blommans underhåll blir en vana, så kommer det länge att du tackar det fantastiskt vackra lövverket och till och med blomningen.

Hur man bevarar skönheten hos den köpta kalaten i butiken – video