Tinktur av ingefärarot på vodkaGinger tinktur på vodka har unika medicinska egenskaper. Rotens kemiska sammansättning innehåller den optimala mängden vitaminer A, B, C, spårämnen, eteriska oljor och organiska syror. Den effektiva kompositionen passerar mer fullständigt med en lösning av alkohol, som ett lösningsmedel, mycket starkare än vatten. Samtidigt bevaras de användbara substanserna efter extraktion i etanol i 3-4 år. Därför är ingefäratinktur på vodka, månhinne och upplöst alkohol mer effektiv än alla andra dosformer.

Användbara egenskaper av alkohol extrakt från ingefära

För alkoholutvinning använd färsk intakt rotPå huruvida tinkturen på månhinne, alkohol eller vodka bereds beror på egenskaperna hos den resulterande kompositionen. För att öka effekten av att använda komplexa föreningar med tillsats av honung, citron eller kryddiga örter. Egenskapen hos alkoholtinkturer vid användning av små doser med flera utspädningar för intag. Alkohol förspäds till önskad koncentration och användes sedan endast för att erhålla läkemedlet.

Studier av preparat baserade på ingefära, som är infunderat med alkohol, visade effekten på kroppen enligt följande:

  • stärker väggarna i blodkärlen, reglerar kolesterol metabolism;
  • stärker ämnesomsättningen, deltar i viktminskningsprogram
  • reducerar inflammatoriska processer i kroppen;
  • förbättrar matsmältningsorganet;
  • toner upp kroppen.

Men det finns specifika problem i kroppen, som löses med en tinktur av ingefära. Så, användningen av tinktur av ingefära på vodka för att öka styrkan är förknippad med en förbättring av cirkulationsprocessen. Det är användbart att ta 1 tsk ingefära innan du äter, eller dricka te med tillsats av samma mängd tinktur och en citronskiva. Överstiga dosen kan inte vara, det kan finnas problem med magehinnan i magen.

Ginger tinktur på vodka stärker mänsklig immunitet. När du lägger ingefäraktur i en maträtt eller en drink är det viktigt att du inte överskrider dosen. Två teskedar av ingefära vodka under dagen och bara en månad kommer att stärka kroppen.

För att förbättra synen, förutom traditionell behandling, är det användbart att ta ingefäraktur. Ta drogen en gång om dagen, men en matsked.

Ginger tinktur tas för att stärka immunitetenVad hjälper annars tinktur av ingefära på vodka? Skölj med en utspädd lösning av tinkturen kommer att lindra smärtan i halsen orsakad av inflammation. Kvinnor som lider av fibroids och klimakteriet, tar tinktur, lindrar de smärtsamma fenomenen, stärker nervsystemet.

Ett sådant starkt läkemedel bör emellertid överges av dem som lider av allergier mot komponenter som har kroniska gastrointestinala sjukdomar, särskilt i samband med förvärring av ulcerativa sjukdomar.

Du kan inte använda tinktur för ammande och gravida kvinnor. Med befintlig takykardi kan tinkturer förvärra patientens tillstånd. Det kommer att vara korrekt innan du konsulterar läkaren för att konsultera en läkare.

Related  Terapeutiska egenskaper hos chokeberry aronia och kontraindikationer till dess användning

Typer av tinkturer och deras skillnad i komposition och tillämpning.

Sedan antiken har östra medicinen använt plantens medicinska egenskaper. Ett gammalt tibetansk recept på ingefäraktur är tillgängligt för matlagning hemma om du tar:

  • en halv liter vodka;
  • citroner med tunn hud 5 stycken;
  • naturligt berg honung 2 matskedar;
  • slipad gingerrot 400 gram.

Endast i en glasburk med ett tätt lock i två veckor infunderas massan i värme och mörker. Kompositionen ska skakas dagligen under omröring. Efter 2 veckor, filtrera infusionen. Fyll vätskefraktionen i en flaska med ett tätt stopp, förvaras i kylskåp i 3-4 år. Använd en tesked 30 minuter innan du äter två gånger om dagen i en månad.

Framställning av ingefäraktinkturGinger tinktur på vodka bereds med 400 gram rot per liter vodka. I annat fall beredes tinkturen i enlighet med det tibetanska receptet i 2 veckor med daglig skakning av kärlet.

På alkohol är förhållandet mellan ingredienser något annorlunda. 250 gram rot tas 300 gram etylalkohol och 600 gram vatten.

För att få ingefära tinktur på hembröd måste du ta en ren produkt med ett minimum av fuseloljor. Moonshine bör vara dubbel destillation, inte den första. Späd denna produkt är inte nödvändig, men den bör inte vara starkare än 50 grader efter rengöring. Klar för att infusera på hembrödsaffär i sex månader.

Video om att göra tinktur av ingefära