Vattenmelonkorsor används i folkmedicinMånga tror att det viktigaste värdet av vattenmelon är den skarpa saftiga massan, som är så älskad av små sötanden och vuxna. Trots det faktum att vatten är huvudkomponenten av vattenmelon innehåller frukter, under grön skal, upp till 13% sockerarter, dietfibrer och pektiner, proteiner, organiska och aminosyror. I den söta massan av vattenmelon finns ett antal viktiga vitaminer och makroelement för människokroppen, antioxidanter och andra användbara ämnen.

Samtidigt, om de egenskaper och fördelar med vattenmelonkorsor, glömmer eller de flesta konsumenterna av denna jättebär inte alls. Men nästan alla bioaktiva ämnen i massan finns närvarande i denna del av vattenmelonen. I skorporna, mindre fukt och socker, men mycket mer fiber och klorofyll, aminosyror och några andra aktiva ingredienser.

Lakomyas vattenmelon behöver inte rusa och kasta bort den kvarvarande skorpan i folkmedicin som används som en underbar diuretikum, rengöring, smärtstillande, koleretisk och expektorant.

I recepten av folkmedicin används skorpor för att göra juice, infusioner och buljonger, och den härdande effekten besitter både råa och torkade skorpor, som är lätta att underhålla och applicera under hela året.

Använda rå vattenmelonkorsor i folkmedicin

Användbar juice från vattenmelonkorsorJuice från den lätta delen av skorpan främjar utsöndringen av urin, det används för svullnad, inflammatoriska sjukdomar i genitourinary sfären och ingår i kostnäring när du förlorar vikt. Fördelarna med vattenmelonkorsor blir uppenbara om du dricker denna saft på 100 ml på tom mage. Råkakor från vattenmelon är användbara i migränsmerter, dålig hälsa med förkylning, trötthet och överarbete. I detta fall appliceras skivorna av vattenmelonskallen på templen.

Från färskt vattenmelonkorsor förbereder infusioner och buljongerFukt, aminosyror, vitaminer och spårämnen i färskvattenmelonkorsan är ett utmärkt sätt att behålla skönheten i huden. Kashitsa från sådana växtråvaror:

  • fuktar aktivt
  • reglerar arbetet i talgkörtlarna;
  • har en liten antiinflammatorisk effekt
  • tar bort svullnad och toner.

Vattenmelonkorsor är användbara vid behandling av matsmältningsstörningar, i synnerhet är produkter som är baserade på jordskorpor inkluderade i terapi för kolit, dysbakteri och dyspepsi hos vuxna och små patienter.

Som ett botemedel föreslår folkmedicin från vattenmelonkorsor att dekokningar och infusioner görs.

Buljong från vattenmelonkorsor

Helande avkok av vattenmelonkorsorEn påtaglig fördel av vattenmelonkorsor kan kännas av patienter som lider av fetma, njure och magsjukdomar, om de tre gånger om dagen tar ett halvt glas färskbuljong.

Per 100 gram krossad, renad vattenmelonkorsa kräver en liter vatten. Blandningen hålles på en liten eld i ungefär en halvtimme, varefter medlet insisteras i ytterligare en timme, filtreras och kyles.

Infusion av vattenmelonkorsor

Tinktur av vattenmelonkorsorMed spasmodiska magbesvär, sjukdomar i gallkanalen och leveren, övervikt och inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna rekommenderar folkmedicinsk vattenmelonskal att ta i form av infusion.

För att göra det torkas krossad vattenmelonkorka och hälls sedan med kokande vatten med en hastighet av 500 ml kokande vatten för 80 gram rå eller två skedar torrkrossade vattenmelonkorsor. Mediet insisteras och filtreras, varefter 80 ml vattenmeloninfusion tas tre gånger om dagen före måltid.

Hur man torkar vattenmelonkorsor?

Före användning rengörs vattenmelonkakan från den övre färgade delenTorkade vattenmelonkorsor behåller alla aktiva substanser och har en fördelaktig effekt vid gastrointestinala störningar, förstoppning och inflammatoriska processer i matsmältningssystemet.

Du kan ta örtberedningen i form av pulver blandat med honung eller i form av buljonger, i vilka andra örter, till exempel kalendula, ayr och vinrör, tillsätts för större användning.

För terapeutiska ändamål, använd en tät vit del av skorpan. Innan du torkar vattenmelonkorsor eller gör avkok och infusioner av färska råvaror, ta bort det hårdfärgade skiktet först.

Torka vattenmelonkorsorSedan skärs skorporna i tunna långsträckta plattor, lämpliga för installation i en elektrisk torktumlare eller på en bakplåt. Vattenmelonkorsor torkas vid en temperatur av 55-60 ° C tills fukten är helt förlorad av råmaterialet, när skorporna blir ljusa och spröda.

Vid torkning är det viktigt att inte tillåta en ökning av temperaturen, så att fördelarna med vattenmelonkorsor kvarstår på högsta möjliga nivå.

Kontraindikationer och eventuell skada från användbara vattenmelonkorsor

Jam från skorpan av vattenmelonEftersom skadliga ämnen kan ackumuleras i ytskiktet meloner, till exempel tungmetaller och nitrater, är det också omöjligt att utesluta skador från vattenmelonkorsor med de befintliga fördelarna. För att undvika negativa effekter av medel baserade på växtråvaror, ta endast kvalitet, säker för mänskliga vattenmeloner, som odlas i enlighet med alla regler för jordbruksteknik.

För att häcka och ta bort från skormen kan nitrater blötläggas i 2-3 timmar i rent kallt vatten.

Under denna tid passerar de flesta giftiga ämnenna in i fukten, och skorpan kan användas för att förbereda buljonger, kanderade frukter och sylt och efter torkning av spår av vatten för att torka. Användbara egenskaper hos växtråvaror är bevarade, om från korskarna förbereda kanderade frukter. Användbara vattenmelonkorsor är dock skadliga för alla som lider av diabetes eller vill bli av med övervikt.

Men med njurkolik, smärtsamma förnimmelser i magen, sjukdomar i samband med bukspottkörteln, gikt och ett antal andra sjukdomar kommer kanderade frukter att vara ett bra komplement till menyn. Skadligt medel baserat på vattenmelonkorsor och de som är benägna att diarré och lider av urolithiasis. Skador på skelets hälsa kan också uppstå med förvärring av kroniska sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Ansiktsmask för vattenmelonskorpor – video

https://www.youtube.com/watch?v=RRwJEYaYMq8