majs och majsstammar Corn är en spannmålsväxt som används inte bara för att äta, men också för behandling av vissa sjukdomar. Corn stigmas, de medicinska egenskaperna och kontraindikationer som kommer att övervägas ytterligare är en näringsrik och användbar substans. Stigmas är under bladplåtarna som täcker spetsen.

Vad är majs stigma

kan samla majsstammarCorn stigmas – fibrer eller “hår”, som når 20-25 cm i längd. Fibrer samlas in från unga majskolvar, under perioder före pollinering. Kornhår vid denna tid har de mest uttalade helande egenskaperna.

Gamla majsstammar förändrar färg och konsistens. De blir mörka, obehagliga för beröringen. En sådan produkt kan inte användas, eftersom den inte längre innehåller användbara delar.

För att förbereda läkemedelsuppsamlingen användes både färskt och torkat hår. De samlas i egna händer. Shop majs, som regel, har inte fibrer. Klar för att samla torkat majshår kan köpas i nästan alla apotek. För att självtorka fibrerna för längre lagring måste de placeras i några dagar på ett soligt ställe. Produkten kommer att förlora all fukt på grund av direkt exponering för solljus.

Användbara egenskaper

majs stigmaCorn stigmas har medicinska egenskaper och kontraindikationer: Denna naturliga produkt har en positiv effekt på hela kroppen, men det sänker nivån av socker i blodet. Denna egenskap hos håret av majs kan ha en katastrofal effekt med den initiala bristen på glukos i kroppen.

Användbara substanser som utgör stigma;

 • kolhydrater och proteiner;
 • eteriska oljor;
 • syror (organiska);
 • spårämnen;
 • vitaminer i grupperna B, E, P.

Indikationer för användning:

 1. Onkologiska sjukdomar. Fibrer innehåller ett unikt spårelement – selen. Detta ämne saktar tillväxten av maligna neoplasmer.
 2. Njurstenar. Kornhår har en mild diuretisk effekt. Denna produkt med regelbunden användning kan försiktigt ta bort stenar från njurarna.
 3. Fetma. Fibrer av majs bidrar till snabba uppdelning av fetter och påskyndar processerna för metabolism. Tack vare dessa egenskaper går en person som använder stigmas ner i vikt.
 4. Helminthiasis. Kornhår kan rensa kroppen inte bara av toxiner och toxiner, utan också av parasiter. De används ofta i folkmedicin för att behandla ascariasis och enterobiasis.
 5. Algomenoreya. Denna term indikerar allvarlig smärta under menstruationen, liksom riklig och ohälsosam blodig urladdning. Stigmas ökar blodkoagulering och eliminerar allvarligt obehag.

På grund av närvaron av vitaminer och fördelaktiga mikrodelar i kompositionen kan majshår förbättra humör, eliminera problem med sömn och aptit. Regelbunden användning av fibrer hjälper till att förbättra effektiviteten och hjärnaktiviteten hos en person.

Kornhår har tre huvudåtgärder: koleretik, diuretikum och hemostatisk. I vissa fall används de för viktminskning eller lugnande.

Stigmas visas i sjukdomar i matsmältningssystemet, liksom med prostatit, glaukom, ateroskleros, cholecystit. Denna produkt är inte ett medel för alla sjukdomar, men dess användning under medicineringsbehandling ger bra resultat. Speciellt gäller denna regel för personer med allvarliga patologier.

Kontra

majs stigma i apoteketCorn stigmas, de medicinska egenskaperna och kontraindikationerna är nära besläktade, kan skada personer med hög blodkoagulerbarhet eller lågt sockerhalt i kroppen. Fibrer rekommenderas inte för användning i åderbråck. För personer som lider av tromboflebit är kontraster också kontraindicerade. Deras användning kan orsaka accelerationen av utvecklingen av patologi på grund av ökad blodkoagulabilitet.

Corn stigmas under graviditeten kan konsumeras först efter ett medicinskt samråd. Fibrer kommer att vara användbara i närvaro av specifika sjukdomar, till exempel cystit, i alla andra fall kommer stigmas skadliga. Deras oberoende användning är förbjudet både under graviditet och under amning.

torkade majsstammarCornfibrer rekommenderas inte för personer som lider av urininkontinens. Produkten har en lätt diuretisk effekt. Med för lång applicering kommer inte bara skadliga men även användbara ämnen att börja lämna kroppen. Därför bör man inte använda stigmas löpande, en 20-30 dagars kurs är tillräcklig för att uppnå en positiv effekt.

Metod för applicering

Hur man gör corn stigmas? Du kan bara använda torkad fiberuppsamling och kokt vatten. Ingredienser: 1 msk av samlingen för 300-400 ml vätska. I vissa fall kan vatten ersättas med alkohol för att extrahera maximal mängd användbara ämnen från stigmas. Efter beredning av blandningen måste det tillåtas infusera i 10-15 minuter. På apotek kostar 50 g majsfibrer cirka 50-70 rubel.

majs stigma för viktminskningCorn stigma instruktioner för användning för att gå ner i vikt:

 1. Du måste ta 1 matsked: höft av hundrosen, majsfibrer och kamilleblommor.
 2. Alla ingredienser häller 1 liter vatten. Vätskan måste kokas och varm.
 3. Broth låt det brygga under natten.

bryggning av majsstammarCorn stigmas för viktminskning: hur man tar? Du behöver använda kokta eller torra fibrer i en månad. Under denna tid kommer personen att avsevärt minska aptiten och påskynda ämnesomsättningen. Fibrerna bidrar också till att avlägsna skadliga avlagringar från kroppen, inklusive fett.

Hur man använder för barn:

 • från 3 till 7 år – 1 tsk per dag;
 • från 7 till 9 år – 1 matsked per dag;
 • från 9 till 14 år – 1,5 matskedar.

Corn stigmas är en extremt användbar produkt. Med hjälp kan du göra mycket medicinska buljonger och jämn te. Fibrer kan sättas till grönt te utan socker, in i buljongens köttfärs och skogsbär. Användbara egenskaper hos produkten är väl uppenbara även utan användning av ytterligare ingredienser. Alla komponenter kan läggas till avkok, baserat på egna önskemål eller specifika problem.

För vad och hur man använder corn stigmas – video