Alokasi i hemmetHälsa alocasia hemma har ett välvårdat utseende, lövverket är välutvecklat, det finns inga spår av nekros, eller områden med gul, brun eller svart färg på vävnaderna av bladplattor och petioler.

Anpassad till livet i tropiska eller subtropiska klimatplanter och när de odlas som rumskultur kräver skapandet av liknande förhållanden.

Det ursprungliga landet av växter som tillhör det omfattande släktet Alocasia är de fuktiga tropiska skogarna i sydöstra Asien, östaterna i Stillahavsområdet och nordöstra Australien.

Transplantation och reproduktion av en vuxen växtHär växer växterna:

 • med små fluktuationer i den genomsnittliga dagliga och säsongstemperaturen;
 • vid hög luftfuktighet
 • i penumbra, gömd av den tropiska skogens baldakin;
 • saknar mat och fukt.

Inte överraskande, i så nära “paradis” -betingelser växer alocacia aktivt, vilket ger allt nytt ljuvt saftigt blad, reproducerar och blommar.

Alocacia krav på hemvård

Men för att skapa en uppenbarelse av en naturlig atmosfär och upprätthålla en kvalitetsvård hemma för alocasia är inte så enkel. På sommaren, på vår och höst, behöver växter en temperatur inom intervallet 21-26 ° C. På vintern, när alocasia går in i en period med relativ dormitet, är en liten kylning av luften tillåten men inte lägre än 15-17 ° C.

Resultatet av felaktig vårdOftast gör blommodlarna misstag:

 • överdriven eller otillräcklig vattning av växter
 • utsätta krukor med alokationer till raka, brännande solstrålar eller på onödigt sätt trycka växter i skuggan;
 • inte ta hänsyn till anläggningens krav för jordens sammansättning och struktur
 • superkylning husdjur;
 • tillåter utkast i ett rum där, hemma, finns alocasia.

Ganska svårt att behålla i lägenheten och den fuktighet som krävs av invånarna i tropikerna i intervallet 60-85%.

Som svar på störningar i vården blir alocasia sjuk, vilket återspeglas i en förändring av bladets färg och ton. Ibland är det begränsat till fläckar av gul eller nästan svart färg, nekros av bladets spetsar, men i vissa fall förlorar alocacia lövverk och till och med dör. Hur man hanterar de fläckar som förekommer på alocacias löv? Och vad är orsakerna till dessa obehagliga symptom?

De viktigaste kraven på alocacia är ljusets och vattenets överflöd. Det är här de vanligaste misstagen och felberäkningarna är.

Blad av alocacia torr på grund av analfabrikatvattning

På ett vått blad träffade heta solstrålar som ledde till brännskadorSommarvattning, när blomningen av alocacia växer snabbt och kan blomstra, bör vara riklig och frekvent. Planterna bevattnas med varmt destillerat vatten flera gånger om dagen, samtidigt som man ser till att solens strålar inte når de fuktiga bladen. Om detta händer verkar dropparna som linser, vilket leder till brännskador på bladplattan och utseendet på gula fläckar på bladen på alocasia. Vävnaden under den skadade ytan torkar gradvis upp och med ett stort område av skada och hela bladet kan dö.

För alokasi är det viktigt inte bara kvantiteten, men också kvaliteten på fukt. Om växten får ett kallt kranvatten, inte tidigare vatten, kommer det alltid att reagera med rotansystemets förfall, förändringen i lövets färg och dess fördjupning.

Med bildandet av gula fläckar på bladen av alocasia står blommodlarna också inför i situationer när växten saknar vatten eller omvänt lider av sitt överskott. Det är sant i det senare fallet att torka löv av alocacia är en följd av roten på rötterna, vilket förhindrar matning av antenndelen och förstör vävnaderna.

Oregelbunden bevattning kan leda till att plantan dörSprinkle alocasia hemma borde vara när jordens översta lag börjar torka ut och i djupet håller jorden fortfarande fukt. När man vattnar växten är det viktigt att noggrant suga hela potten, men det är absolut nödvändigt att avlägsna överskott av vatten från pannan. På sommardagen ökar vattnet, men med en minskning av lufttemperaturen bör du omedelbart minska frekvensen och volymen av bevattning.

Related  Foto och beskrivning av allium sorter

Om detta inte är gjort är det möjligt att undvika inte bara bildandet av fläckar på bladen av alocacia, disfiguring plantan och försvagning det, men också utvecklingen av svamp- och bakteriesjukdomar. Dessutom påverkas svaga exemplar oftare av insekter.

Fläckar på alocacia lämnar på grund av dålig belysning

Blader alocasia torrIdeal belysning för hemodlad alokaser är ljus, men diffus ljus, utan att röra löv av direkt solljus. Solen, som faller på plantorna, leder till att lövblöjan sänks och gulbruna brännskador på den.

Brist på ljus uttrycks genom att sträcka petiolen, hugga bladplattorna och deras pallor.

Jordkomposition och nödvändighet av alokasitransplantation

Växt planterade i undermålig jordDe obehagliga konsekvenserna orsakas av att alocacia planteras i en tät fuktabsorberande mark, där rötterna lider av stagnation av vatten och brist på syre. Detta påverkar nödvändigtvis bladbladets tillstånd och hela växten. Erfaren odlare rekommenderas att lägga jord till sphagnummos, hackad bark från barrträd, torv, kokosfibrer och perlit för att lufta jorden.

För att minska risken för möjliga sjukdomar vid vård av alocasi hemma, har jordblandningen desinficerats tidigare och en dag efter plantering av en tropisk gröda.

Med god omsorg växer alocasia snabbt, så unga exemplar transplanteras varje vår och vuxna är lite mindre troliga.

Det enklaste sättet är att passera jordklumpen i en ny pott av större storlek och fyll i det tomma utrymmet med ett nytt substrat.

Att den vuxna växten såg bra ut, transplanteras denUtan transplantation torkar bladen som växer i en nära potatis alocacia. Och i vissa fall kan växten förlora hela lövverket. Samma effekt uppstår genom bristen på ytterligare gödning, som är nödvändig under våren och sommaren. Med den aktiva bildningen av lövverk matas växter med komplexa föreningar för dekorativa lövgrödor, vilket minskar den rekommenderade koncentrationen något. På vintern behövs inte gödselmedel.

Related  Gladiolus sjukdomar och deras behandling: ett foto av karakteristiska symptom

Störningar i temperatur och låg luftfuktighet

Överträdelsen av temperatur och fuktighet orsakade växtens dödAtt sänka temperaturen eller utkastet i rummet där anläggningen är belägen leder till det faktum att bladen på alocacia blir svarta och torra. Temperaturen under 12-13 ° C är dödlig för invånare i tropiska skogar, och till och med en kort vistelse under sådana förhållanden dödar fortfarande friska löv igår.

Vad ska jag göra om alla löv torkas på alocaci? Är det möjligt att få ett grönt husdjur tillbaka till livet, och hur man får det att växa igen lövverk?

Om alocasien är långsam i torr luft eller dess krukor ligger nära radiatorerna, kan du observera hur bladen först blir gula och sedan, från bladets spets och kanter, torka.

Om du inte vidtar brådskande åtgärder, förkastar alocasia lövverket, och intensifierad vattning kommer endast att förvärra situationen och leda till förfall av rotsystemet och knölen.

Vad ska jag göra när Alocasia kasserar alla bladen?

En växt som kasserar lövverk kan återställasFörst, i det här fallet behöver du inte rusa till del med växten. Reagerar ofta med lövverk, alocasia reagerar på blommande, vilket kräver mycket ansträngning och ansträngning från växten. Om alocasien har bleknat tas blomspiken bort från den, den rengörs av rester av torrt blad och “vinteren” är ordnad för växten. Med sällsynt vattning i ett kallt ljust rum kommer knäbulten att vara och vid våren börjar det bilda nya plåtplattor. Vid denna tidpunkt måste den transplanteras till ett nytt substrat och matas.

Men vad händer om alla löv på alocaci blöts efter vattenlöpning av jorden eller som ett resultat av ett annat blomstringsfel? I detta fall kontrolleras tillståndet hos rotsystemet som en brådskande åtgärd.

Corms i en hälsosam växt tät, elastisk, utan mekanisk skada och spår av bakteriell eller annan skada.

Om rotting eller närvaro av skadedjur är märkbar på rhizomen, skärs de skadade områdena och sektionerna behandlas med kolförstöring. När rotan torkar planteras alocasia i en fuktig steril jord. Sedan täckes alocasiakruven med en film och lämnas i penumbra vid en temperatur av 22-24 ° C.

Alocasia och deras behandling

Anläggningen kräver omedelbar intervention och hjälpDet är rotrot som anses vara den vanligaste sjukdomen hos alocasi hemma. Uppkomsten av sjukdomen kan orsaka överdriven vattning på grund av jordens tidigare långa torrhet samt att hitta växten i ett alltför kallt rum, på en fönsterbrädan eller i ett utkast.

Om förfallet av rötter som ligger i jordens tjocklek är svårt att se, bör de olika fläckarna i form och färg på bladen av alocacia göra floristen orolig.

Related  Foto och beskrivning av vissa typer av aspidistra

Som i läget när alla blad blöder på alocacia, kan du inte göra utan en grundlig undersökning av rötterna och avlägsnandet av alla drabbade vävnader. Samtidigt skärs de skadade bladen också av. Och de friska delarna behandlas med en fungicid och transplanteras till en steril jord av hög kvalitet.

Om rotan åtföljs av mjukning av stammen och petiolernas vävnader, och den patologiska processen tar en alarmerande dimension, är det bättre att dela med växten.

Friska knutar hjälper till att odla en ny anläggningMen i det här fallet är det nödvändigt att kontrollera marken för närvaron av tillhörande knölar, efter att ha plantat den, är det lätt att få unga friska alokaser av en favoritvariant.

Behandling av alocasia sjukdomar bör genomföras på ett omfattande sätt och upprepas om tecken på sjukdomen inte försvinner. Förutom användningen av fungicider är det viktigt att etablera vård och ge anläggningen alla nödvändiga förutsättningar för utveckling.

Skadedjur på alocasia i hemmet

På arket avgjordes dropparnaEn viktig åtgärd för förebyggande av alocasi i hemmet är omvårdnad baserat på växtens behov och tar också hänsyn till behovet av att skydda den mot skadegörare.

De farligaste av dem är thrips, ätande växter, bladlusar, scutes, mjölkfiskar, nematoder och spindmider. För att upptäcka insekter inspekterar inte bara lövets ansikte, utan även dess bakre del, petioler, stjälkar och bihålor.

 • Det ligger under de torkade vågarna vid basen av stammen och i axilsna av bladen som mjölkfuglar gillar att gömma sig.
 • Bladlössen upptäcks oftare på petiolen och vid bladplattans botten.
 • Thrips är farliga eftersom de kan leva på växter och markeras i olika utvecklingsfaser.
 • I jorden finns också nematoder.
 • Spindemider är kända på en tunn bana på växterna av alocacia.

Spindemider orsakar skador på växtenResultatet av den vitala aktiviteten hos alla dessa skadedjur är utseendet på grågul eller bruna fläckar på alocacias löv. Att växa upp leder till sådan skada att lövets dödsfall, och kanske hela den inhemska växten.

Behandling av skadedjur är att bevattna den ovan markerade delen av växten med infusion av ringblommor eller beredda insekticider. Lövverk kan tvättas med en lösning av grön tvål och träaska.

Vid utförande av sådant arbete är det bättre att täcka jorden med en film för att skydda den mot vattenavverkning.

Om alocasia är infekterad med en jord nematod, som är lätt att bestämma av de karakteristiska knutarna på rhizomerna, måste växten förstöras. När allt kommer omkring är denna karantänplåga extremt svår att förstöra, och dess cyster finns i vävnaderna av alocasia.

Kämpa med en skabb på en houseplant – video