Echeveria av olika slagEcheveria eller stenblomma är ovanlig, används i hushållning och har många sorter. Växter skiljer sig i form, färg, struktur av löv och blommor, som förmedlar fotot av Echeveria. För närvarande finns det mer än 150 sorter, men uppfödare får nya fantastiska hybrider. Från en liten halvbuske till en kompakt, lös huvudbonad kan man hitta en växt i växthus och hemmafag.

Särskilda dekorativa saftiga Echeveria bifogade blommor på långa ben, svävande över växten. Deras färg varierar från vädret. På tydliga soliga dagar kan du få en röd blomställning, i molnen – en gul blomma kommer att blomma.

Klassificering av Echeveria

Katalog över arter av eheveriaAlla växt- och djurarter sedan antikens tid försöker forskare beskriva och samla familjer från jordens invånare med liknande egenskaper. Arter skisserade, skapande av atlaser av växter, började senare fotografera. De minsta nyanser syns bättre på bilden, i beskrivningen av en mängd olika echeveria och särdrag bidrar till att fokusera uppmärksamhet på detaljer. Både ekkeverries och lithopses lockar blomstodlarna uppmärksamhet med sina ovanliga utseende och ett brett utbud av sorter

Katalog över växter gör det möjligt för dig att tydligt se provet och läsa beskrivningen. Med tanke på anläggningen blir tydligt att de rasande passioner är, och världen är evig. Naturen skapar långsamt sina mästerverk, i tusentals år polering av varje art.

Tänk på bilden av Echeveria-arter:

  • agavovidnoy;
  • lysande;
  • cushion-;
  • jätten;
  • elegant.

Varje art av saftiga innehåller sorter, av vilka några kommer att behandlas mer detaljerat.

Echeveria är agave

Echeveria agavoidesFoto Echeveria agavovidnoy är en lös bladrosett bildar ett komplex med övergången av bladet på ovalen och en spetsig spets. Ytan på vax, ett omfattande utbud av färger, men den spetsiga änden av alla växter av denna typ har en nagel echeveria agavoides Blooms i slutet av våren, blommorna kommer ut från axils av bladen och toppar skapar färgade moln på en höjd av 40 cm ovanför anläggningen.

Related  Växande bonsai från ett fikon i hemmet

Echeveria relaterade, AFFINIS

Echeveria relaterade, AFFINISSaftiga beskrivits 1958. Anläggningen har ett utlopp som har en stjälk som inte mer än 5 cm, och en diameter av 20 cm. Den växer snabbt uttag, anspråkslös och lätt att roten. När ljuset saknas blir det intensivt grönt.

Echeveria elegant

Echeveria elegantEcheveria elegans erbjuds i flera kvaliteter som kombinerar sådana egenskaper:

  • En tuff stam som kan ligga och rota;
  • lämnar ljus nästan vitt, uppsamlat i rosett upp till 15 cm;
  • löv slutar med törnen;
  • Nya rosetter är formade från laterala skott i bladens axlar.

Blomman av echevery elegant är perfekt illustrerad på bilden.

SETOSA var. OTEROI MoranHär är en annan typ av denna typ av echeveria.

Echeveria Darenberg

Echeveria DarenbergAnläggningen sker med hjälp av krypande stammar, som root uttag med blad täckt med en blåaktig ton, med en röd ram. Blommar denna art länge från april till juni, men pedunclesna är korta. Rosetten liknar en gran-halvöppnad kon.

Echeveria humpbackflower

Anläggningen representeras av många sorter. Den ovanliga formen av bladen och den raka stammen upprepas i olika versioner av Skönhet lägger till ett ljust öra av blomman. Bladbladet kan växa upp till 20 cm i längd och 15 i bredd. Skivan är konkav. Echeveria metallfärgskvalitet CarunculataDet finns sorter med metallisk utflöde eller tuberkulor här. En nackdel, hemma, för att uppnå blomningen av denna sort är nästan omöjlig.

Echeveria'Ruffles' plantmanbucknerI naturen är det en busk upp till 60 cm hög, med två eller tre grenar. Peduncles tjock till 6 cm i diameter, blommar på hösten och vintern.

Echeveria Black PrinceTill humpbackflower är den berömda “Black Prince”, bladen är rosa-grå.

Echeveria Nürnbergs pärla“Nürnbergs pärla” med rödbruna löv.

Echeveria Lau

Echeveria LauAnläggningen kräver en speciell beskrivning. På den kortstammade formen växer stora köttiga löv med en vaxbeläggning. Bladen är få, men deras utseende orsakar ett leende. De liknar pannkakor täckta med vaxbeläggning. Även blommorna i det här skyddsskiktet. Men denna scurf kräver noggrann behandling. Blommorna i denna växt är stora, upp till 1,5 cm i diameter. Denna blomma växer långsamt och krävande att bry sig.

Related  Secrets of application och läkning av cedar eterisk olja

Typ av glänsande

Echeveria briljant GivaEn grupp av växter representerar flera sorter av echeveria som påverkar de strikta geometriska formerna och färgningen av bladen. I naturen är det en buske med en liten gaffel, löv som scapula, upp till 10 cm lång, ibland med ett hak längs ytterkanten. På blomstarstänger till en halv meter i höjd finns blommor. De kan vara penslar eller paraplyer. Blommande växt på vintern eller på våren.

Echeveria amoena

Echeveria amoena f. crestBlomman är en infödd invånare i de torra foten av Mexiko. Skott är platta med aktiv förgrening. Rosetter på dem är formade från blåaktiga löv. Formen på arken är triangulär, blommorna är gulaktiga med en röd reflektion. I amatörerna anses dessa växter vara sällsynta och högt värderade.

Bristly echeveria

Bristly echeveria sort Hello från MexicoVäxten har täta skålar av rosetter, mörkgrön och med tät pubescence. Dessa blommor stiger över moderns buske med 30 cm och också allt i skvett från pubescence.

Pterygate echeveria

PULVINATA (kuddeformad)Blomman skiljer sig också i starka, lummiga pubescens. Men bladen är med skarpa tips. Det finns inte bara en droppe i blomman. Bladens hår kan vara vit eller rödaktig. Själva arket med en längd av ca 5 cm har en tjocklek i centimeter.

Echeveria Shaw

Echeveria shavianVäxten är en flerårig saftig. Till skillnad från andra växter i denna grupp har de en platt bladplatta utan stor tjocklek. Växten är mer som ett lös kålhuvud. Shawiska blommar i midsommar, släppa en lång blomning borste. För vintern skjuter den här typen av echevery nästan alla blad.

CHIHUAHUAENSIS (chihuahua)Denna art saftiga, benämnda ras hundar dekorativa stammen är 5 cm hög och 1 cm i diameter, på vilken är monterade en fe skönhet och proportioner av köttiga behållaren tillbaka ovala blad. fäst vid bagageutrymmet med en sida som liknar en scapula. Pekade gråaktiga vita löv är ordnade i en spiral. Bladens tips är målade. I beskrivningen är sorter kända och inte särskilt kända. Målet var att visa all mångfald och sorter av echevery.

Related  Transplantation och reproduktion av azalea i hemmet

Alla intressantaste om echeveria