Din favorit orkidé har blivit sjukEn vacker fjärilblomma som blåsar i huset är inte ett problem. Felaktig vård är orsaken till orkidéer. Råd av amatörer ibland precis motsatsen. Det finns tecken på att även en oerfaren amatör förstår orsaken till förändringen i bladets färg och form. Felaktig omvårdnad och dess konsekvens sker vid icke-iakttagande av de grundläggande reglerna för underhåll av en orkidé.

Foton av orkidésjukdomar och deras behandling med en beskrivning

Frostbite orkidé frostbitAnläggningen för överträdelse av innehållet reagerar inte omedelbart. Konsekvenserna kommer om några dagar, då blomsterhandlaren redan har glömt vad som hände. Därför kommer endast en uppmärksam inställning till växten och systemet i vård att undvika sjukdomar. När man väljer en orkidé, är det nödvändigt att mäta förhållandena och kravet på sorten. Så det finns ljusälskande sorter som även kan leva på den södra fönstret skuggning, till exempel, Wanda. Ofta uppfödda orkidé Phalaenopsis som älskar skugga. Nyanser i vården av olika orkidéer måste beaktas.

Den vanligaste typen av orkidéer i kulturell odling är Phalaenopsis. Det är lättare att ta hand om det med rumsinnehåll.

För att inte undra, är orkidén sjuk, vad man ska göra är det nödvändigt att undvika:

 • felaktig bevattning
 • torr luft runt blomman;
 • felaktig belysning
 • temperaturkollaps
 • undermatning och övermatning
 • sjukdomar som överförs genom insekter och i luften;
 • öppna smittade sår på växten.

Konsekvenserna av felaktigt innehåll uttrycks av växtens försvagning. Ofta lider orkidéerna av alltför stor uppmärksamhet. Orkidéer sjukdomar kan delas in i grupper:

 • felaktigt underhåll
 • sjukdomar som orsakas av parasiter
 • svamp-, virus- och bakteriesjukdomar;
 • mekanisk skada.

Eventuella sjukdomar av orkidéer börjar med försummelser i vård.

belysning

Bränn bladen från solens direkta strålarFelaktig belysning kan leda till brännskador på arket. Även vårsolen kan vara katastrofal om orkidén inte är van vid det. Bristen på belysning kommer att leda till ökad tillväxt. Om situationen inte korrigeras, kommer blomman att dö. Konstgjord belysning ska utföras av lampor av kallt ljus, installerat inte närmare 30 cm från arket. Skivan kommer att brinna från glödlampan.

Related  Odla från koleusens frön

vattning

Överdriven vattning av år kan leda till förlust av handledningslistorOm orkidéerna vill lämna, kan en av anledningarna vara ett brott mot bevattningssystemet. Orkidéen växer i en kruka med genomskinliga väggar. Rötterna deltar i fotosyntes och levererar fukt till bladen. Därför händer bladslöja från lång torkning av en växt eller överdriven vattning. Om växten torkas kraftigt på sommaren, och även med torr luft, kommer löven att förlora tugor. För att inte skapa växthuseffekten är lokalerna ventilerade. Det är viktigt att rötterna torkar helt mellan vattning. I det permanent fuktiga substratet kommer rotrot att starta och orkidébladens blöter också.

Om växten sattes i vatten med vatten och glömt för en dag, kommer det att bli ödemets ödem. Det betyder att plattan är mättad med vatten, svullet och det finns våta fläckar på den. Vid denna tidpunkt är växten sårbar mot eventuell infektion.

Orchidblommor har olika smaker, men orsakar inte allergier. Lukten av rått kött och vaniljens doft skapar en slags blommor. För bättre pollinering hålls kronbladet av insekten som besökte den.

Speciellt farlig svullnad vid överdriven vattning i kallt väder. Vid en temperatur på cirka 15 grader är nödvändigt att minska vattning, fuktfläckar torrt filterpapper, så att de inte växer. Vid denna tid, kan du inte spraya orkidéer på bladet.

Svullnad av lövverkoriderNär du bor i ett utkast till minus temperatur i flera timmar, kommer anläggningen att dö.

Försvagade orkidéer koloniserar sporer och mycelium. Rotformar. Ibland köper växter med tubercles på löv, där infektionen är dozing. Infektion kan ske genom jorden, med luft.

Svamp på phalaenopsis-arketSvampsjukdomar med orkidéblad presenteras på bilden.

Dorsalt mycelium på Phalaenopsis löv kan inte öppnas. Sådana löv är bättre att förstöra, för att inte sprida infektionen. Nya löv kommer att vara rena.

Related  Användbara egenskaper hos melon och kontraindikationer för användning

Rötter kan påverkas av rot, löv – spotting, antracos och pulveriserad mögel. Varje sjukdom har sina egna egenskaper, men i första hand en överträdelse av innehållet.

Rot kan vara av olika färger – brun, svart, grå, men behåll orkidé kan vara bara i ett inledande skede, skära av och desinficera alla infekterade platser. Du måste ta en ny kruka och substrat, sterilisera instrumentet. Om röta har spridit sig runt roten, är det nödvändigt att förstöra anläggningen.

Rot ruttad från överdriven fuktighetBladpunkten orsakas av riklig bevattning och överdriven gödning. På den köttiga lösa plattan finns det våta fläckar – det spottar. Det är nödvändigt att ändra villkoren för blomman och ta bort alla drabbade delar av växten. Denna sjukdom hos orkidéer lider av Phalaenopsis. Som en kontrollåtgärd torkas växten och behandlas med fungicider.

En annan sjukdom som börjar med fläckar på bladen är antracos. Små bruna fläckar växer, nekrotiska attacker uppträder. Hög luftfuktighet, stillastående vatten på bladen och brist på ventilation – orsakerna till sjukdomen. Behandlingen är lång. Det är nödvändigt att ta bort de drabbade delarna, efter tre behandlingar med fungicid tre gånger om 10 dagar.

Anthracis lämnarOm de drabbade bladen är täckta med en vit beläggning ovanpå, är det pulveriserad mögel. Våt, fuktig varm luft framkallade utvecklingen av vilande tvister. Kommer att hjälpa till med en lösning av kolloidal svavel, Fitosporin och förändring av kvarhållningsbetingelser.

Virala sjukdomar bestäms av mosaiken av löv, små fläckar. De överförs av skadegörare som är bärare. Sådana sjukdomar behandlas inte. Växten avlägsnas.

Varför finns klibbiga fläckar på orkidéens löv

Skärmning på en orkidéBefolka försvagade växter kan bladlöss, vita flygare, minerarflugan. Med frekvent avtorkning med en fuktig trasa ark skadedjur dyka upp snabbt och bli av med dem är inte svårt. Den största skadan orkidéer Jose skala erbjudanden, som sitter tätt på arket matas juice och släpper en klibbig hemlighet som avgör sotiga svamp. Som ett resultat visas klibbiga fläckar på orkidéens löv. Du kan ta bort skålen med alkohollösning. Om skadedjur skilde sig mycket, kommer det att spara Fitoverm. Men det är nödvändigt att byta pott och jord.

Related  Är det möjligt att återanpassa en orkidé om rötterna är ruttna?

Video om sjukdomar av orkidéer