Utmärkt resultat av vårdvårdEn vacker blomma “Människans lycka” är vacker med sina dekorativa, hjärtformade blad. Hans blommor är vackra – cob i en eldig röd, rosa eller prydlig slöja. Om du uppfyller villkoren för frihetsberövande kommer blomman alltid att vara elegant. Vi kommer att försöka kortfattat beskriva de viktigaste kraven, hur man bryr sig om atriet. Med erfarenhet kommer egen erfarenhet, som du kan dela med fans.

Är det nödvändigt att transplantera det köpta anthuriumet

Köpt i affären plantat omedelbart transplanterasInnan du köper ett hemväxtanturium måste du bekanta dig med behoven. Om huset har spathiphyllum, så bryr sig om blommorna är likartade. För anthurium kommer de vitala parametrarna att vara en konstant temperatur på 21-24 på sommaren, inte under 18 på vintern. Dessutom finns det särskilda krav:

  • komplexa sammansättningen av jorden;
  • form och dimensioner av potten;
  • Kvaliteten på vatten och gödselmedel
  • luftfuktighet;
  • inga utkast.

Blommans skönhet beror på friska löv och riklig blomning. Den minsta avvikelsen i vården kommer att leda till förlust av dekorativitet.

För att förhindra att anthurium förlorar sin dekorativitet, observera vårdreglernaSå, ett nytt husdjur visade sig i huset. Först av allt måste han passera karantän, det vill säga inom två veckor att leva separat från andra blommor. Det bästa stället för denna period kan vara ett badrum. Det finns värme och hög luftfuktighet, och belysning är lätt att organisera. Under denna tid, om det finns sjukdomar och skadedjur. Vattning av anthurium under denna period bör vara bristfällig.Anläggningens reaktion på kränkningen av bevattningssystemet

Anthurium är en giftig växt med akridjuice. Därför måste det vara utom räckhåll för barn och djur. Omsorg med trimning och transplantation ska endast utföras med skyddsglasögon och handskar.

I framtiden, om allt är i ordning, kommer det att vara nödvändigt att göra en transplantation eller omlastning av växten. Man bör komma ihåg att rötterna i Anthurium är mycket bräcklig, och transplantation alltid leda till skador. Därför är det bättre att plantera växten i en ny kruka och hälla jorden runt kanterna utan komprimering. Potten för anthurium att välja med en jämn inre yta, lite mer än de tidigare rätterna. Rötterna bör få mer näring, men för stor blir en kruka ett hinder för blommande. Till dess att kapaciteten är fylld med rötter, kommer anthurium inte att blomstra. Därför behöver du inte ta en kruka för att växa. Det är bättre att köpa en plastbehållare, det är varmare.

Related  Ta hand om aspidistra hemma

Transplantation och reproduktion av en vuxen växt AnthuriumRekommendationer att helt ändra jorden i en blomma är relaterade till fall när det finns misstankar om rotsjukdom eller överflöd. Växten ger en signal fläckar på löven, som med rötterna är störning. Då är växten inte bara släppt från det gamla landet, men rötterna tvättas försiktigt, torkas och skärs ut alla tvivelaktiga områden.

Förberedelse av plantering av mark och gödsel

AvloppskiktHuvudkravet för substratet är att det måste vara lätt, andningsbart och med låg syrahalt. Jord för anthurium bör ha egenskaper för att absorbera fukt, men fördröja inte överskottet av det. Det finns speciella föreningar som du kan köpa. En av dem är lergranulat. Seramis är ett fullt preparerat substrat. I andra, även färdigblandad “Azalea” eller “Saintpaulia” behöver lägga strimlad bark, träkol, kokosfiber eller vitmossa, vermikulit och tegel chips. Om kompositionen framställs oberoende, tas blandningen i basen i lika delar:

  • den övre torven;
  • blad humus;
  • sand;
  • sod land med tillsats av biohumus.

Lätt jord för anthuriumSamtidigt passerar jorden för anthurium helt genom ångning och bearbetning med en stark lösning av kaliumpermanganat. Därefter torkas den till ett lös tillstånd, men med återstående fuktighet. Claydite används för dräneringsskiktet, vilket också utsätts för desinfektion. Vid plantering av växten är jorden inte komprimerad och fuktar inte överdrivet. Rötter måste andas Doppa växten till nacken. Med tiden visas rötterna på ytan. Så att de inte torkar ut, bör det fibrösa materialet i form av moss eller kokosfibrer ligga på toppen. Lämplig och vermikulit.

Anthurium behöver regelbundet utfodringEftersom jorden inte är särskilt näringsrik, måste en månad efter transplantation matas. Under tillväxtperioden i bevattningsvattnet tillsätts de organiska extrakt från, eller speciella gödnings anthuriums, prydnads blommande växter, Araceae.

Ofta lider anthurier av överdriven vård. Allt i måttlighet. Gödselmedel i halva dosen som anges på förpackningen. Bevattning med torkning av toppskiktet och små portioner. Pallen med befuktande material ska inte stå direkt under dräneringshålet utan gap.

Agrotechnics på vintern

Vinter anthurium viloperiodAlla aroider, inklusive anthurium på vintern, har en viloperiod. Alla livsprocesser saktar vid denna tidpunkt. Därför bör lufttemperaturen sänkas till 18 grader, men vid 15 fryser anläggningen. En signal som rötterna är kalla kommer att vara utseendet på bruna fläckar eller ett helt brunt löv. Då behöver du värma upp benen lite.

Related  Vi dricker gurkajuice, vars nyttan och skadan har länge varit känd

Den ljusa tiden på dagen borde vara ca 10 timmar. På vintern blir det därför inte överflödigt att bli bländande i områden nära Arktis. Det är en lätt dag i december, bara 6 timmar. Vattning på vintern minskar ju mer desto lägre temperatur, men fullständig torkning av jordens koma bör inte tillåtas. Om överdriven fukt oundvikligen ruttnar rötter.

Resultatet av överflödig vattningSprutning av anthurium på vintern är sällsynt, en gång i veckan. I det här fallet bör du alltid ta bort damm från bladen med en våt trasa. Utseende gula fläckar är en signal om otillräcklig belysning. Bruna fläckar i mitten av bladet betyder kallt innehåll. Torrkanterna på bladen signalerar torr luft. Dessutom måste du inspektera växten för kolonisering med scutes, bladlöss, thrips.

Transplantation på vintern anthurium ska inte vara, du måste vänta på hans uppvaknande. Men om de hällde, och nödsituationen, då kan du prova, när före våren är redan nedotyanut. På vintern är atriumets överlevnad låg.

Krav på vattning

Fläckar på löv - resultatet av att vattna hårt kallt vattenVattnet anthurium endast med mjukt vatten. Om det finns skum på disken, är sådant vatten för anthurium dödligt. Ljusa bruna fläckar på bladen kommer att rapportera detta. Från det hårda vattnet på potten finns vita fläckar på marken och en ljus remsa längs markens gränslinje. Mjukt vatten kan erhållas genom kokning eller passerar genom filtreringsmjukmedlet. Du kan använda is eller snö. Men alltid vatten bör vara ca 30 vatten och innehåller inte klor. Fuktning av jorden sker i små portioner. Om vattnet är botten, dränera sedan vattnet efter 30 minuter. En timme senare, efter att överskottet har tömts genom avloppshålet, dräneras pannan igen.

Related  På fördelarna och skadan av knölar av jordärtskocka för människokroppen

Det viktigaste villkoret för anthurium är skapandet av en fuktighetszon. För att göra detta, applicera en liten spray på plantan på sommaren flera gånger om dagen, på vintern en gång i veckan. Torka löven med en fuktig trasa flera gånger om dagen på sommaren tjänar samma syfte. Vid en vattenhalt under 65% kommer anthuriumens löv att torka ur kanterna.

Låg luftfuktighet orsakar torkning av bladenOm bladbladen har torkat upp och ser bedrövliga, kan de beskäras med desinficerade saxar. Beskärning lämnar anthurium rekommenderas när de växer mycket, för att inte överbelasta rotsystemet. I det här fallet bör de skurna platserna sprinklas med krossat kol eller kanel i pulver.

Video om reglerna för vård av ett antirium