Blomning av den ugandiska clerodendrumenBland hushållsplantor finns många människor från avlägsna länder, olika från mellanklassens typ av bizarre former och färgglada färger. Inte ett undantag – den ugandiska clerodendrum, en representant för växtvärlden i Östafrika.

I naturen har kulturen utseende av en vintergröna buske med långa, ibland närmaste två meter långa skott. När tillväxten växer är lignifierade stjälkar tunna nog och klättrar till närliggande växter eller andra föremål, förvandlar clerodendrum till en elegant vinstock. Visa är lätt att ta reda på:

  • med spetsiga elliptiska, något skrynkliga gröna blad;
  • små, men mycket attraktiva blommor, som påminner om fjärilar som vilar i vila.

Blommande varar från mitten av våren till höstenBlomman av Ugandans clerodendrum som representeras på fotot fortsätter från mitten av våren till hösten. Blomkronor, som består av fem ömtåliga kronblad, samlade i lösa paniculate blomställningar, som förekommer på den övre delen av flykt från axils av bladen blommade.

I de södra regionerna, där vintertemperaturer tillåter, kan kulturen odlas på friland, i mitten av bandet Clerodendrum ugandiska vuxit hemma och ta hand om anläggningen på krafter och erfarna och nybörjare odlare.

Villkor för odling av Ugandas clerodendrum

Den ugandiska clerodendrum älskar starkt ljusTrots det exotiska utseendet och ursprunget hemma är den ugandiska clerodendrum en enkel liana, som ännu inte är känd för ryska florister.

De viktigaste förutsättningarna för framgångsrik växttillväxt är:

  • i valet av en väl upplyst plats för blomman;
  • för att skapa en slags vinterning med en minskning av temperaturen i innehållet;
  • för att upprätthålla hög luftfuktighet
  • i riklig vattning
  • i obligatorisk beskärning;
  • i transplantationen för att stödja utvecklingen av en stor dekorativ kultur.

Anläggningen är inte rädd för starkt ljus, så Clerodendrum Uganda, som på bilden, är det säkert för hälsan hos blomman att växa på fönstren, vilket inte bara öst eller väst, men söder. Men norra sidan är destruktiv för ett dekorativt utseende. Även om stjälkarna kommer att växa, tappar de ut, internodierna blir längre och blommande kan och väntar inte.

Om en lämplig plats för odling inte hittas, är det lämpligare att använda speciella lampor och ytterligare lyfta potten med en ugandisk gäst.

Riklig blomning kommer att ge en cool övervintringDet finns inga speciella krav på Clerodendrums temperaturförhållanden. Under den varma årstiden är anläggningen nöjd med rumsatmosfären, känns bra när man bär potten på loggia eller i trädgården.

Related  Allt om drakene marginal och bryr sig om henne

Men för den utmanande av Ugandans klorodendrum behövs det kallt vintern. I 2-3 månader tas en behållare med en blomma ut i ett rum med en lufttemperatur på 12-16 ° C. Om detta inte är gjort kommer blomman att bli allvarligt skadad, som med för mycket torr luft. Hemma sprutas blomman regelbundet med varmt stående vatten och ökar innehållet av vattenånga i atmosfären på alla möjliga sätt.

Funktioner av vård för Ugandas clerodendrum

Vård för den ugandiska clerodendrum är inte komplexUnder perioden med tillväxt och massblomning behöver den ugandiska kerorodendrum frekvent och riklig vattning med mjukt, stående vatten vid omvårdnad. Frekvensen med vilken det är nödvändigt att fukta jorden beror på substratets torkningshastighet på ytan. Växten tolererar jordens torrhet och återställer snabbt den tillfälligt förlorade turgören, men den överdriven fuktigheten inuti substratet kan bli katastrofal för kulturen.

Efter blomningsperioden kan clerodendrumet vattnas mindre. Och i viloperioden, när växten är i den svala, är det nödvändigt att göra detta extremt sällan, och mycket försiktigt, och försöker bara att fukta jorden med en liten bit.

Ugandas clerodendrums utfodring, i bilden, skiljer sig litet från liknande vård för andra blommande växter. Hemma två gånger i månaden gör de ett komplicerat botemedel mot prydnadsgrödor.

I början av växtsäsongen kan fertiliseringen innehålla en ökad mängd kväve, vilket stimulerar tillväxten av grönska och skott. Och på sommaren är det mer korrekt att använda preparat med övervägande kalium och fosfor. I detta fall kommer clerodendrum att ge maximalt antal färger och kommer att växa bra.

Unga växtUnga växter kräver ingen speciell beskärning, men det är värt att clerodendrumet ger flera långa skott, eftersom frågan uppstår om behovet av att behålla kronans form. I naturen växer stammarna av denna kultur till 2 meter långa. Hemma är det inte lätt att ta hand om en ugandansk clerodendrum av sådan storlek.

Related  Orsakerna till utseendet på olika fläckar på alocacias löv och hur man hanterar det

På våren, innan den aktiva vegetationen börjar, och på hösten efter blomställningen vilts skotten kortas upp till hälften av längden. Denna procedur gör det möjligt att få växten att uppfödas och för att förbättra dess dekorativhet på grund av knoppstammarna som bildas på toppen.

Cutting kerorodendrum gör att du kan få ett kompakt trädAnvända beskärning gör erfarna blommaodlare den dekorativa kulturen till ett kompakt stämpelträd. Därför bildas en bagageutrymme från en stark skott, som successivt skär av alla sidoförgreningar och ger den ugandiska clerodendrum ett ytterligare stöd. Då plockas stammen, och från nybörjare till växa unga grenar skapa kronan.

Transplantation och multiplikation av den ugandiska clerodendrumen

Den afrikanska växten behöver ett näringsrikt svagt surt substrat, vilket utesluter möjligheten till fuktstagnation. Det enklaste sättet att plantera och ta hand om ytterligare Clerodendrum ugandiska köpa en färdig jord för blomningen av inhemska grödor och tillsätt lite strimlad bark och träkol.

Växten tillhör snabbväxande arter och kräver en ganska frekvent omlastning i en behållare med större diameter. Om busken kraftigt ökar på sommaren är det inte värt att neka det på en ny kruka. Du kan transplantera clerodendrum på våren och hösten.

Beskärningen utförd samtidigt kan ge ett underbart plantmaterial för spridning av buskar. Dessa är de apikala stekarna, som är rotade i vatten och planterade i ett löst ljus substrat. Under det andra året är sådana växter redo att blomma och glädja ägaren med flokker av blåa malar över frodigt grönska.

Clerodendrum Ugandan i rummet – video