vertein i trädgårdenEn gång, medan du njuter av skönheten i omvärlden, märkte tjejen en majestätisk blomma – en ryggrad. Efter en liten tanke skrev hon en kort dikt om denna växt. I den jämförde tjejen blomman med den kungliga symbolen på makt – septeren och kallade den linjalen över blommans kraft. Det här är precis vad denna subtila blomma visas före oss.

fleråriga örterVerbeynik hänvisar till släktet av fleråriga växter som tillhör Primrose-familjen. Några av dess företrädare bor en eller två årstider. Namnet på anläggningen har fått formen av bladen, som är mycket lik vide blad (så kallade under antiken alla typer av vide träd). Enligt en annan version fick vertebel sitt namn till minne av den enastående befälhavaren av Alexander the Great – Lysimachus. Under lång tid trodde man att det var han som upptäckte denna majestätiska växt. Så det här är faktiskt eller inte, men verbainet liknar verkligen en färgstark royal scepter.

Exteriör beskrivning av en statlig blomma

vertein i den naturliga miljönI den naturliga miljön finns det mer än hundra olika arter av denna växt. De flesta växer på norra halvklotet, även om vissa arter har hittats på den sydamerikanska kontinenten och i Afrika. Mer än 70 sorter av majestätiska blommor växer i Kina. Många ryggradsarter finns i Ryssland, Kaukasien och även i Sibirien. Tydligen har blomman dämpat många utbredningar av den bebodda jorden. Efter att ha granskat den korta beskrivningen av varulven kan man lära känna honom bättre. Och en dag kommer denna blomma att bli en kung i ditt favoritbostad.

utbrottskottVäxten har upprepa skott, på vilka gröna blad är ordnade i nästa ordning. Formen på plattan är lanserad eller oval. Charmiga knoppar ligger längs den gröna skottet, och det finns sådana nyanser:

  • vitt;vita blommor i en ryggrad
  • ljusgul;ljusgula blommor i en ryggkotor
  • anbud rosa;anbud rosa blommor av en ryggrad
  • citron.citronblommor i en ryggrad

De samlas i blomställningar, som liknar ett öra eller en blomsterpensel. På vissa exemplar finns det ensamma knoppar eller flera bitar i lövfibrer. blomställning i form av ett öraVerbeynik refererar till krypande örtväxter med upprepa skott. Från sidan ser det ut som en miniatyrblommande buske.

Plantering och skötsel

verdure plantor och vuxen växtVäxt och förök i landet majestätisk blomma kan vara genom att sålja frön och vegetativt. Planteringen av en ryggkotor som visas på bilden och tar hand om det kräver implementering av enkla regler. Först och främst är det viktigt att välja rätt plats. Nästan alla sorter av växter som halva skuggade eller skuggade områden i trädgården.

Verbainik magenta blomstra väl i öppna områden, så när du planterar en blomma, bör du överväga detta faktum.

Nästa steg är en bördig jord av lös natur. Den kan befrukas med kompost eller humus. Det är önskvärt att det var tillräckligt mättat med fukt. Ett lämpligt alternativ, om det finns grundvatten i närheten. Vissa arter av varulv planteras direkt i vattnet, där de blomstra frodigt.

Vård och plantering av ryggkotorna på den öppna marken utförs på vanligt sätt. Förgräva först ett litet hål. Sätt sedan försiktigt växtens rötter i den och täck den med jord. Det översta lagret av jord är kompakt och vattnas rikligt.

För att säkerställa att växter får tillräckligt med ljus, luft och näringsämnen från jorden, bör avståndet mellan dem vara minst 50 cm.

När växten är väl etablerad i trädgården börjar det ett stort antal skott. skott av en ryggrad i trädgårdenEfter en tid växer verbainet och upptar nästan hela området på webbplatsen. Därför måste den transplanteras i tid. Även om det fritt kan växa på ett ställe för ett årtionde, bör blomman planteras under det andra året. Lämplig tid för detta är tidig vår eller sen höst.

Related  Hitta dina begonier bland hundratals sorter och arter efter foto och beskrivning

Du kan plantera en förfalskning med frön. Om såning utförs under den varma säsongen, måste de hållas i 2 månader i kylan. De samlade frön sätts i kylskåpet där grönsaker lagras under den angivna perioden. Därefter sår de. Under höstplantningen behöver fröna inte förkylning. Vinter frosten gör det till ett naturligt sätt. Och på våren kommer vänliga unga skott att dyka upp ur jorden.

växande plantor från frönAtt plantera en pomelnik genom sådd av frön kan också göras inomhus. På den fuktiga ytan av jorden, som består av torv och sand, sås planteringsmaterialet. Täck lådorna med glas eller film och lägg sedan in ett ljust rum. Den optimala temperaturen ska vara minst 15 grader. Efter 2 veckor visas gröna skott på jordens yta. Efter en vecka eller två dyker de in i separata krukor, där de ökar styrkan. Därefter planteras blommorna i trädgården.

För att gradvis växa till utetemperaturer måste rummet regelbundet ventileras. Tack vare detta blir unga skott härdade och mår bra efter landning på det öppna marken.

Du kan också sprida en ryggkotor med hjälp av metoden att dela en buske. Växten som extraheras från jorden är uppdelad i flera delar. Det viktigaste är att i var och en av dem utvecklas rötter. Sådana växter kommer att blomma i nästa säsong.

grov babyorm, odlad från ett handtagFoto av en myntsamlare vars omvårdnad och plantering utförs genom att dela stekarna, orsakar en aldrig tidigare skådad entusiasm. Processen börjar med placering av sticklingar i kärl med vatten. Att vara i vätskan släpper de rötterna. Därefter planteras de på landets skuggiga plats i våtmark. Med tiden kommer buskarna att blomstra för hushållets glädje.

Ofta för att dekorera landskapsdesignen är en ryggrad en oumbärlig växt. Den används i bildandet av trädgårdar i trädgården, som en bakgrundsväxt. Används för att dekorera kustområden av tama dammar och kantar. Verbainik passar perfekt in i den alpina kullen, vilket gör den till den ursprungliga skapelsen av människans händer. Ibland planteras en växt helt enkelt som en fristående blomma för att uppmärksamma landskapets grundläggande utformning. Weeding sorter används för suspenderade blomkrukor och höga blomsterbäddar.höga blomsterbäddar

Höga blomsterbäddar

loosestrife genom dammenAtt göra ett hemdamm med en pirat

vertein på en hög flowerbedVerbeynik mynt på den upphöjda blomsterbädden

varulv på trädgårdsvägenSammansättning: verbain vid curb

grov varulv nära dammenVerbeynik mynt på stranden av en hemdamm

verbain i landskapsdesignBland de frodiga riket av blommor

Populära typer av stolt blomma

För vissa sommarboende är den stolta “mästaren av blomkraften” – en ryggrad, en av favoriterna i landskapsdesign. Speciellt värderas växten för överflöd av olika sorter som växer fritt i Rysslands territorium. Om du ser noggrant på den majestätiska blomman kan du märka olika former och färger som är inneboende i olika sorter.

Verbainik gemensamma

strandlysingDenna söta växt har en hög rak stjälk. Den är inte täckt med bark och har inga grenar. Från den horisontella krusande rhizomen stiger upprätt skott i stora mängder. De flesta blommor når 50 cm, och några jättar växer till en meter hög. Genom en gemensam ryggrads stjälk växer det vrida bladet från botten till toppen. Den är av smal form med spetsiga spetsar. De nedre löv är färgade ljusgröna, de övre bladen är mer mättade med grönska. Några exemplar präglas av en skarr skugga av löv.

Related  Unika egenskaper jojobaolja och rekommendationer för dess användning

panikulera blomställningPå toppen av den upprepa stammen panikulerar blomställningar. Var och en av dem är dekorerad med söta blommor, som ligger nära varandra. Knoppar består av fem separata känsliga kronblad, som omger corolla med äggstockar och ståndare. Blomställningarna är som regel färgade gul, även om orange, burgunder och snövit varianter finns. Växten blommar på sommaren, varefter istället för knoppar finns bollar med mycket frön.

Verbainik vanlig har medicinska egenskaper. Tinkturer eller avkokningar av den används som ett toniskt och antiinflammatoriskt medel. Ofta används den som en astringent och kolagogue naturlig substans.

Verbeynik (mynt)

myntsamlare i kashpoVäxten tillhör familjen av fleråriga gräs. Den har krypande horisontella stjälkar ca 80 cm långa. Myntskyddsskottens skott är upprätt, litet förgrenade. På dem förekommer knutar som växer små rötter. Tack vare dem växer växten framgångsrikt på territoriet. Mycket förtjust i bördig jord och skumma ställen. I naturen förekommer det i skuggan av låga buskar, på våta ängar eller i utkanten av träskiga områden.

löv och blommor av en myntsamlareMyntens löv är motsatta, något avrundade. Deras kanter är fasta, gröna i färg. Knoppar växer i axelarna på bladplattan. Vanligtvis är de stora och enkla. Färg – guldgul, koppen – trattformad, kronbladet förbinder inte varandra. Blomningstiden är mitt på sommaren.

Verbeynik myntet älskar skuggiga områden i trädgården och bördig jord. Efter att ha uppfyllt endast dessa två krav kan man redan lyckas växa denna växt.

Verbainik dot

loosestrife punktBlomman av denna sort präglas av en brun rhizom, som har flera grenar. Från dem under marken flykten. Tack vare detta växer växten mirakulöst över trädgården.

Ryggmaskens raka stjälk har en känslig kant. Till skillnad från andra arter finns det flera grenar på skotten. Längs varje av dem är brett lanserade blad, citron eller gula knoppar placeras i stora mängder längs en tät stam.

Verdie med lilja av dalen

vertein lily of the valleyNamnet på växten tyder på att det ser ut som liljan i dalen. Och det är det verkligen. Ryggsäckens lila lilja har en stabil tät stam, där nästa löv ligger från toppen till toppen. Underifrån är de något blåaktiga och prickade med små prickar. Under blomman är plantan klädd i spikade knoppar, bestående av många små blommor. De är målade vita och sitta på spetsen av stammen. Blomman växer upp till 45 cm och passar snyggt i någon landskapsdesign.

Verbaenic Cellular

vertein croneDenna typ av verbeynik kallas ofta lilja-of-the-valley, för likheten av dess underjordiska rhizom med den. Den har samma rosa vita färg, men är något tjockare än den hos dalens lilja. Den vertebrala cedertformiga upprepa stalken (ca 20 cm i höjd), täckt på alla sidor med lövverk. Blomställningen samlas i ett tätt öra, fyllt med många vita knoppar. Blommar i mitten av sommaren och glädjer ögat i 3 veckor.

Verbeinik cageoides

verbala burarDenna typ av växt kallas även lila-of-the-valley sorter av kotan. Blomman växer till en höjd av 80 cm. På sin höga, täta skott växer runda formade motsatta blad. Blossom verbeynik keroroides snövit spikade knoppar. På avstånd påminner de ursprungliga gröna buskarna i brudens vita klänning. De används för dekoration infield: trottoarkanter planteras som lever i gräsmattor, stenpartier och stränder de konstgjorda pooler.

Verbeynik lila (ciliated)

verbeynik lilaDenna fleråriga växt utgör miniatyrbuskar med upprepa stammar. Alla är täckta med släta lanserade blad av vinröd färg. Verbainik lila är känd för sina ursprungliga blomställningar, som ligger på toppen av smala skott. Knoppar samlas i små buketter som lyser citronfärg på solens strålar. Blomman gillar öppna ljusområden med fuktig bördig jord.

Related  Användbara tips för att bry sig om ormbunkar – Venus hår

Ofta växer cilium till 45 cm i höjd vilket ger den ett majestätiskt utseende. Växten börjar blomstra i slutet av augusti och kan varar fram till mitten av september. Det är inte räddat för svåra vintrar, eftersom det anses vara en frostbeständig sort. I den naturliga miljön förekommer på våta ängar nära vattendrag.

blommande cilantropeSärskilt det vore önskvärt att allokera en originalkvalitet av de cilierade arterna – verbainik firecracker. Det kan växa upp till en meter höjd, vilket ser ganska trevligt ut mot bakgrunden till andra grönområden. De raka skotten växelvis är täckta med lanserade spetsiga blad. Blomställningar förekommer i bihålorna i bladblad på toppen av skottet. verbainik firecrackerDe klockformade knopparna är målade ljusgula och blommar i början av hösten. Blomma före oktober. Frostbeständig. Bekväm känsla på de öppna områdena i trädgårdsområdet.

Verbaine Beaujolais

Verdune BeaujolaisDenna härliga fleråriga växer till en meter lång och kännetecknas av ovanliga blomställningar. De är målade i mörkröd färg och samlas i täta öron. Beaujolais Verdeanus har lite silvergröna lanserade blad något korrugerade vid kanterna. De är underbart kombinerade med mörka knoppar som uppträder under blomningen. Växten föredrar bördiga jordar, där fukt kvarstår länge. De används ofta för dekoration av landssidor. Planterad för att markera territoriet istället för kanten.

Verbainik Alexander

verbainik AlexanderStorslagen örtväxt växer från 40 till 50 cm i höjd. Sedent i stort sett lanserade blad ligger på sina upprepar stammar. På hela skottet, i mitten av sommaren finns det många känsliga floretter. De samlas i små buketter och starkt ljus med en citronfärg på en bakgrund av en planteras täta grön. Verbainik Alexander känner sig lyxigt på ett bördigt land där det finns mycket luft och ljus. Speciellt är det bekvämt i de kombinerade planteringarna av blommor nära reservoarerna. långvarig blomningOfta används en ryggrad för att skapa mixborders, som kontinuerligt blommar fram till senhösten. Precis i den här miljön ser han ut som linjären av blommans rike.

Innan du designer en blomsterträdgård bör man ta hänsyn till egenskapen hos denna sort för att växa snabbt. I annat fall kommer varulven att ersätta de svagare växterna än att bryta mot blomsterbedens övergripande harmoni.

Ingen chans för skadedjur

aphidVerbainnik är inte förgäves kallad linjekraftens härskare, för växten är nästan aldrig sjuk. Den ges endast före levande skadedjur: bladlöss och vävnader. Hantera invasionen av sådana motståndare som bladlus kan, med hjälp av speciella droger. weevilWeevils förråder sig med slagna löv. Om du hittar en samling bitar, är det lämpligt att omedelbart börja samla dem. Den förlorade tiden kommer att leda till att larver av skalbaggar uppträder, vilket omärkbart undergräver en hälsosam växt.

Samla buggar rekommenderas efter skymningen kommer. Vid den här tiden samlar de aktivt på bladplattor för att uppdatera sig med saftiga gröna.

Med tanke på en objektiv bedömning av den majestätiska blomman kan det noteras att det inte kräver särskild vård. Lätt vant vid det nya territoriet. Det ser ganska ut i landskapsdesign. Det har många användbara egenskaper som stärker vår hälsa. Bland dem kan astringent, tonisk och koleretisk effekt noteras. Att odla en sådan blomma på ett landplot ger bara positiva känslor. Kanske är det värt att försöka och njuta av sin blommiga storhet.

Video om plantering av en flerårig