Vacker syra i inredningenKislitsa, en blomma av lycka, en fjäril – det handlar om henne, en mild gäst från en skuggig skog, bosatte sig på fönstret. Söt sur körsbärsblomma hemma kräver en enkel, all-loving och ovanlig. Dess trekantiga löv liknar fjärilsvingar, vik i par om du rör dem. Bladen är målade från mörkrila till ljusgröna. Blommor har också en annan färg. Vård av sura är enkel, på krafterna hos en nybörjare floriculturalist.

Grundläggande information om växten

Kislitsa vulgaris är bosatt i lövskogarna i mellersta bältet i Europa och Ryssland. Denna fleråriga växt, multiplicerar i granen med krypande rhizomer. Löv som liknar fjärilens vingar ligger lågt ovanför marken. Ovanför dem flyter blötdämparna. Ripe frön avfyras från lådan, vilket ger livet till nya växter.

Växten heter sur för sur smak, de innehåller C-vitamin och oxalsyra. Vit vårgröna.

Bladen är tredubbla, det finns arter med fyra lober som bildar en cirkel under tillsatsen. De har en annan färg på grund av närvaron av karotenoider. I skogen är de blygsamma Oxalis acetosella, Sour room är mycket mer dekorativa. Vid hushållning var den vanligaste sorten lila. Många älskare odlade sorter av annan färg och struktur av bladbladet.

Agrotechnics of the blomma av lycka

Sourdough rum DEPPEEn anspråkslös blomma är inte särskilt mottaglig för sjukdom, men de genomgripande skadedjurna av krukväxter kan också lösa sig på den. Men om scrofula får ordentlig vård hemma, är insekterna inte rädda för det. Hälsosam växt vid skyltarna ger lycka till huset. Blomstrande Bush kommer att vara lycklig herald, om du ger det till julkamrater.

Växtens höjd överstiger inte 30 cm, löven är stora, blommorna samlas i en trowel. Hur bryr du sig om en syra, så hon är alltid glad? Villkoren för att hålla blomman är enkla:

 • vilket fönster som helst, förutom den nordliga, kommer att passa, men skuggning på sommaren är obligatorisk;
 • temperatur på sommaren 20-25, på vintern 12-18 grader;
 • enhetlig bevattning utan överskott
 • sprinkling av löv på vår och sommar;
 • toppdressing med komplext gödsel under blomning i 2-3 veckor;
 • Torkade löv och floretter måste rengöras, växten är ren.

Related  Unik sammansättning av aprikoskärnor, deras fördelar och skador på människokroppen

I processen att ta hand om syran i hemmet kommer det att utvecklas metoder och metoder som är tillämpliga på växten.

Hur man säkerställer korrekt omsorg för oxalis

Acidicum triangulär lilaOm blomman inte har tillräckligt med ljus, kommer det att sluta blomma, bladen blir blek och faller. Därför är det norra fönstret inte lämpligt för växter. Om vård av skabb hemma är bra så kommer det att se ut som bilden.

Kislitsa är krävande att observera vattenregimen. Marken bör inte torka upp, men de känsliga växterna kan inte stå stagnation av fukt.

Vintervattning bör vara knapp, tillåta inte att torka ut. Bladen älskar när de samlar droppar av mjukt vatten. Gödsa anbudet lite, med hälften av den rekommenderade dosen.

Kravet på mark, planteringskapacitet och växttransplantation

Plantering knölar syraRotsystemet i alla oxalisarter är ytligt. Därför måste krukor väljas bredvid så att växten växer. Ett dräneringslager skapas nedan. Även kortvarig stagnation av vatten i vården av rumsyra kan inte tillåtas.

Marken för inomhusblomma är förberedd lös och neutral. Den består av lika delar:

 • torv;
 • bladjord;
 • kompost;
 • torv;
 • sand.

Du kan köpa en färdig primer för inomhusplantor.

Hur man bryr sig om en blomsyra i transplantationen och under viloperioden

Den köpta syran efter en vecka med acklimatisering måste transplanteras till en ny kruka. Evenemanget bör vara tidsbestämt till det ögonblick då växten vaknar, till våren. Transplantera en ung växt i en stor containertransport.

I en vuxenblomma måste du lätt skaka marken och försiktigt plocka upp de gamla döda rötterna. Att rida några lökungar i närheten. På vintern, när växten slutade växa och drooped, är det lätt att göra en demontering. Efter att ha bytt jord i en månad börjar sura blommar.

Related  När ska jag använda ljus med kalendula?

Vid transplantation kan blomman lätt multipliceras genom att välja några knutar från kanten och plantera dem separat. Dessutom kan du ta ett blad med en del av stammen och placera den på roten i vatten eller i våt sand under filmen. Rötter kommer att visas på 35-40 dagar.

Blomstring av scurf varar fram till decemberI december blommar skurven fortfarande, det är därför det kallas julens blomma av lycka. Men senare stannar tillväxten och bladen vill. Det var en viloperiod. Urklipp avskurna och lämnar hamphöjd på en och en halv centimeter. Potten placeras i en torr källare eller ett annat rum med en temperatur på 12-15 grader. Under resten av tiden är växten bara lite vattnad, vilket förhindrar uttorkning av jorden. De sätter skabbet på en ljus punkt med utseendet på de första skotten.

Enkel vård för syra – video