Healing barberryBarberry är en unik växt som har funnit bred tillämpning inte bara bland Rysslands invånare. Den används både för dekorativa ändamål, i stället för häckar och i folkmedicin. På grund av dess unika helande egenskaper och kontraindikationer förtjänar barberry en välförtjänt plats bland medicinska örter.

I storheten i ett enormt land är det oftare bara tre sorter:

 • bärbär gemensamt;
 • Ottawa barberry;
 • barberry Tounberg.

Häxläkare och folkläkare är populära bärbärsvanor, som används inte bara för att behandla många sjukdomar, men även i matlagning. Hälsningsegenskaperna hos hela busken, men oftare faller valet på bärbärbär, rot, löv.

Bärbärbär – medicinska egenskaper

Råbär av bärbärFör att bärbärbären ska ge sina användbara ämnen så mycket som möjligt måste de vara ordentligt förberedda. Frukt skördas bara under en period när de är fullt mogna och har samlat solenergi och vitaminer. Torkning sker i skuggan under en baldakin eller i en specialtork, vid temperaturer upp till 50 grader. Torkade bär är helt lagrade i kartonger, papper eller stickade väskor.

Det är strängt förbjudet att samla gröna frukter – de är giftiga!

Ripe frukt av en buske är ett lagerhus med användbara ämnen. Trots att de har en uttalad syrlig smak, är de som används vid framställning av olika kompotter, sirap, gelé, sylt, godis, gelé och även sprit. I matlagningen lägger den sura smaken piquancy till kött, grönsaker. Älskar speciellt denna produkt orientaliska kulturer, som säsong rätter från lamm och ris med kryddor med bärbär.

Sammansättningen av bär innehåller olika ämnen:

 • syror: äppelsyra, citronsyra, vinsyra;
 • karotenoider;
 • pektin och tanniner;
 • vitaminer C, E;
 • kolhydrater;
 • makro och mikroelement.

Dekoktioner av bär bärbär förbättrar aptiten, stärker och stimulerar kroppens immunsystem. De används för behandling i folkmedicin för leversjukdomar, högt blodtryck, inflammatoriska processer, förkylningar. Även avkoket återställer vitaminbalansen i kroppen (förebyggande mot beriberi), behandla cancer.

Related  Oförglömlig allium: landning och vård på det öppna marken

Förvånansvärt läckra barbärsjuiceKorrekt förberedt te från bärbärbär ökar arbetskapaciteten, förbättrar trivsel och humör. Det rekommenderas att äta dagligen för människor som lever i en miljömässigt förorenad miljö – buljong (eller te) tar helt bort toxiner och skadliga ämnen från kroppen. Det är därför du kan prata mycket om fördelarna med bärbärbär. Skada, kan bara vara om det finns en individuell fosterintolerans eller en allergisk reaktion på den.

Kontraindicerat buljonger och berberis läkemedlet under graviditet, amning, postnatal och månads blödning, levercirros, gallsten.

Barberry för en diet

Nu vet du bärbar bärbar bär. Men det finns en annan egenskap hos frukten som används för olika dieter. På grund av lågt kaloriinnehåll och rikedom av vitaminer bryggas speciella bär från bär för att fylla på vitaminkroppsbutiker. Under kosten förlorar en människa en stor mängd mineraler, och bara bärbärte kan fylla dem.

Receptet på te. Det tar 1 tsk. frukter av bärbär (kan torkas). Häll dem med brant kokande vatten och låt det brygga i 10-20 minuter. Drick sådant te tre gånger om dagen under kostens gång.

Beredning av bär till olika tillfällen

Receptet på avkok. En tesked bär häll ett glas kokande vatten och koka över låg värme. Koktiden ska inte överstiga 15 minuter. Efter buljongen är det nödvändigt att spänna och konsumera för behandling.

Detta recept, beroende på dosen av mottagnings används för behandling av hemorrojder, magsår, duodenum problem, liksom en lätt tagande laxermedel.

Receptet för att göra vin. För matlagning behöver du en liter rött vin (helst hemlagad), 200 g bärbärbär (före slip) och 200 g socker. Bären blandas med vin och lämnas i en månad för infusion, skakas periodiskt. Efter 30 dagar, häll socker i den ansträngda tinkturen. Ta inte mer än 50 g före måltiden.

Related  Vi odlar hemma en vacker idiot

Vin tinktur med barberryDenna produkt rensar blod perfekt, berikar med vitaminer, främjar gallflödet och ökar immuniteten.

Överdosering kan leda till illamående, kräkningar, yrsel. I det här fallet rekommenderas att du slutar ta tinkturen tills den är helt återställd.

Roten av barberry – dess egenskaper och behandling

Röda bärbärEn av komponenterna i busken, som också används effektivt i folkmedicin, är roten till barberbjörn. De helande egenskaperna är inte sämre än bär och används också för att behandla många sjukdomar. Att skörda roten är färdig om busken ska uppväxlas eller transplanteras.

Björnbärroten har följande egenskaper:

 • antiinflammatoriska;
 • antipyretikum;
 • kramplösande;
 • ett diuretikum;
 • främjar ett utflöde av gallan;
 • sänker blodtrycket
 • förbättrar hjärtat och leveren.

Rotbehandling

Tinktur av bark och rot av bärbärRoten av barberry används för behandling av kvinnliga sjukdomar. Från det förbereder ett avkok för sprutning, specialbrickor. Effektivt är också behandling av sjukdomar i munnen och tandköttet – avkok från roten görs genom munsköljning. Vid kombinerade behandlingar, till roten av barberry lägga till sina löv och bär, förbereda olika infusioner, gummi, kompressor och avkok. De behandlar olika typer av sår, ögonsjukdomar, eksem, artrit, ischias, reumatism, osteokondros, någon kramper i händer och fötter. Det är också ett effektivt antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.

Torkad bärbärrotReceptet på matlagningsbuljong från rosenbjörnsroten är enkelt. För detta behöver du 2 msk. Sked roten häll brant kokande vatten (ca 0,5 liter) och koka på låg värme i 3-5 minuter. Låt det brygga i 40-50 minuter och dränera sedan. Ett sådant avkok används endast externt för kompressor eller lotioner. För munvatten och sprutning ska den resulterande buljongen spädas med vatten i ett förhållande av 1: 2. Svälj inte det, eftersom det är skadligt för magen.

Related  Vår och höst planterar iris i det öppna marken

För att göra tinkturen från roten, ta 1 tsk. rå och häll två koppar kokt vatten, insistera 20-30 minuter. Du kan ta 50 g tre gånger om dagen före måltid, beroende på behandlingsförloppet.

Kontraindikation för användning av terapeutiska egenskaper hos berberis rot kan vara ålder mindre än 12 år, individuell intolerans, graviditet, amning, gastrit, levercirros.

Hur man använder torkade bärbär

Torkad bärbärAnvändbara egenskaper av torkad barberry skiljer sig inte från färska billets. Därför kan torkade bär, rötter, löv också användas för infusioner, avkok, etc. – Värdet och kvantiteten av medicinska egenskaper minskar inte.

Torr bärbär används som kryddorViktigast alltid komma ihåg att doseringen av bristande efterlevnad kan orsaka biverkningar: aptitlöshet, illamående, kräkningar, etc. Därför innan du använder rådfråga din läkare och ta hand om din hälsa …

Terapeutiska egenskaper och tillämpning av barberbjörn – video