Blommande passionflowerAtt odla en vinstock av passionflower från frön hemma är inte svårt. Men en ung växt i naturen håller på att stärka länge, blommande kommer om några år. Det finns sorter av lianor som är lätta, tillfredsställande och svåra att växa. De beter sig olika i fångenskap. Hemma, rosen från fröna av passionflower är ibland välmående, intrassla den presenterade platsen med liana, men vill inte blomstra. Med rätt vård på exot kan du få frukter i rummet.

Villkor för att få plantor

Frön av passionflowerFörst och främst behöver du köpa färska frön. Detta är viktigt, eftersom det i det första året spirer upp till 30 på den andra – 2% av fröerna. Den mest opretentiösa i förökningen av passionflower är blå. Det kan oftast mötas som en hemmakultur.

Vi förbereder substratet, blandar i lika delar:

  • torv;
  • sand;
  • humus;
  • bladjord.

Jordblandningen läggs på ett brickor i ett tunt, tunt skikt och står i en het ugn i 10 minuter. Kyl den steriliserade jorden i en skål för spiring av frön.

För att passiflora frö snabbt stigit, måste de specifikt förberedaFrö utan ytterligare behandling kan stiga upp till ett år. Det är svårt att skapa de nödvändiga förutsättningarna för långvarig spiring. Älskare använder metoder för accelererad spiring. På något sätt måste fröna skarras, och det övre täta skalet måste förstöras:

  1. Blötlägga frön för en dag med tillsats av stimulanter Zircon, Epin och liknande. Fröerna fördjupas med 0,5 cm, groddar i ljus vid en temperatur av 28-350 Med, med bottenuppvärmning. Fröplantor kommer att dyka upp i 2 veckor för lätt grodda sorter och efter 3 månader för t.ex. passiflora ätbara.
  2. Före spiring bör frön hållas i en 3% lösning av väteperoxid. Blötlägg fröna i destillerat vatten för en dag. Pop upp bortet. Sätt de svullna frön i lösningen. Det övre skalet måste brista. Överför fröna till en annan tätt sluten maträtt med en lösning av peroxid, sätt burken före uppkomsten till en varm mörk plats. Du kan öppna en kruka när plantor visas. Ta bort dem med ett sterilt verktyg. För de övriga frön, byt lösningen. Spruta frön är sådda och preparerade enligt det vanliga mönstret.
  3. Om en låda med fröad frön är täckt med en film och skapar en konstant temperaturfall på dagtid till 30 och på natten till 10 grader kommer även de mest spända fröerna att spira i 1-2 månader.

Related  Hur man väljer en mogen och söt ananas

I framtiden planteras plantor på individuella koppar med en diameter av 7 cm.

Vård av plantor Passiflora hemma

För god vård svarade växten med blomningKoppar med passflöde bör tilldelas en plats på den upplysta öst- eller västfönstret. De hälls ofta lite, så att det inte finns någon stagnation av vatten. Temperaturen på sommaren hålls på 22-24, på vintern 10-13 grader. På vintern är det inte nödvändigt att spruta på löv under kalla förhållanden. Feed för sommaren kan vara 2 gånger. Under det första året bildas huvudgrenen, skelettet. Vid denna tid behöver du stödja blomman. Om det inte finns något stöd, kommer den centrala flykten att sluta växa, den laterala kommer snabbt att utvecklas. Därför, på passionsflödet från frön hemma under det andra året måste du välja 2-3 mer sidoskott, som är fästa i guiden. Resten måste bildas genom gradvis beskärning varje år. Det är nödvändigt att veta att blommor bara kommer att visas på unga ettåriga processer.

Om passionsblomman, som odlas av frön, inte blommar i hemmet i det fjärde året, skära kvistarna att skära. Gained detta sätt av passion frukt, blomstra snabbt.

Regler för vård av passionflower hemma

Liana älskar en ljus rak färg, men vid middagstid på södra fönstret krävs en nyans. Samtidigt måste potten alltid ha en fuktig jord, bladen vattnas från förstärkaren och därefter måste det finnas en sjö i form av ett akvarium eller en fuktig pall med moss och småsten. I blommans skugga kan du inte vänta. Den konstanta tillförseln av friskluft till passiflora måste säkerställas. I ett täppt rum dämpas det. Men utkastet kan inte stå i vändkretsen.

Köpa frön, du måste ta reda på var födelseplatsen för denna passionflower. Om växten är från fuktiga subtropics, presenterar de speciella krav på fuktig luft. Höghöjdssorter tolererar inte värme, tropiska – de kräver sol och värme.

Bildandet av passionsflöde i hemmetEfter vinterens otillräckliga belysning introduceras plantan gradvis på sommaren. Senare kan den hållas utanför, på en öppen balkong. Men på vintern är det obligatoriskt att tända upp med kalla glödlampor upp till 12 timmar.

Related  Fördelar och hälsorisker från konsumtion av aubergine

Under viloperioden är temperaturen bekväm för passionsblommor 14-18 grader. På sommaren hålls det på 20-260 S.

Under tillväxten av lianor och skott matas växten varje vecka med organomineral gödselmedel. Liana växer snabbt, klamrar sig till de medföljande stöden och det kan sönder, skapa de nödvändiga formerna, tills skjutningen inte är lignified. Skur kan nå 10 meter. Därför kommer systematisk beskärning att bidra till att hålla passionsfrukten i de angivna dimensionerna. Skär den dock av med 10 cm från stammen, annars kommer anläggningen att dö. Beskärning utförs gradvis, 1-2 grenar. Liana själv kan förkortas med ¾ av längden. Efter förfarandet vänder bladen sig till solen.

Efter pollinering av blomman kommer frukterna att växaUnder skärningen döms de rötter som matar kvistbenet. De förblir i potten och ger mat till bakterierna. Så missbruk inte beskärningen. Blommor utvecklas bara på ung tillväxt. Senare kan ett foster bildas. Men detta kommer att hända med artificiell pollinering, om det finns minst två växter av samma art, eftersom pollinering är kors.

Passion blommor själva kämpar med fiender. Så lockar de myrorna med söta sekret. Myror dödar vepsar, som äter pollen från blomman. För att helicoidens fjäril inte ska göra murverk bildas stammarna som bildar äggen på bladen. Fjärilen flyger bort, eftersom de som har kommit ut förut, kommer att äta bladet, och svältande död väntar på de nya larverna.

Svamp och infektionssjukdomar på vinstockar är svåra att behandla, oftare passiflora hemma dör. Av skadedjur för hennes hemska röda spindemider, bladlöss, mjölmiga maskar, vitfluga.

Läkande egenskaper hos en tropisk växt

Passiflora frukter har medicinska egenskaperLångt sedan har mänskligheten känt de användbara egenskaperna och kontraindikationerna av passionsblommor som läkemedel. Den främsta effekten av lianapreparat är lugnande. Med hennes hjälp förbättra sömnen, ta bort irritabilitet. Använd infusioner och avkok för att lindra anfall och feber. De flesta drogerna är kända inom terapi för behandling av drogmissbrukare och alkoholister. Passionsfrukt har inga kontraindikationer att använda, det har inga biverkningar. Även barnens organism är inte äventyrad av användningen av läkemedel. Frukt av passionfrukt kan odlas hemma.

Related  Vad kan hända om du äter mycket vattenmelon?

Passiflora känd i hemmet

I rumsförhållanden är arter av Passionflower Passionflowers mestadels uppfödda. Deras skillnad är att de växer i form av vinstockar, som kan fixas för stöd genom mustascher, som gurkor. Som ett exempel, Passionflower vinge, ljusröd brasiliansk passionsfrukt.

Blommande Passionflower BlommorDenna art är populär i Brasilien. Vackra blommor i diameter upp till 12 cm med långa ståndare efter pollinering skapar stora orange frukter, när de blir mogna blir de gula.

Video om innehållet av passionflower hemma