Söt melon kan vara både användbar och skadligVanlig melon, dess användbara egenskaper och kontraindikationer att använda är ett riktigt ämne för diskussioner bland dietister. Fördelar med njurar eller skador på matsmältningen? Kan jag äta med protein, eller är det bättre att lämna en separat måltid? Varför många fans av denna frukt inte kan skryta med en tunn figur trots sitt låga energivärde? Det finns en plats i nästan vilken kost som helst, oavsett vilket mål du ställer för dig själv och gör det upp. Olika sorter tillåter alla att hitta sin läckra melonkultur. Problem med tyngd uppstår i overeaters och beror lite på vilken typ av mat.

Kortfattat om de fördelaktiga egenskaperna och kontraindikationerna av melon

Massa- och melonfrön har medicinska egenskaperLiksom med andra frukter beror på användningen av melon mycket på vem som försöker lära eller behandla dig. Klassisk medicinsk dietetik är helt övertygad – melon är användbar. Det ger trots allt oss:

  • Carotenoider och vitamin C. Den första i “röda” kvaliteter av melon, den andra – i gult, grönt, honung. Karotenoider och C-vitamin bidrar till återhämtningen av synskärpa, påskyndar regenerering av huden, tillåter oss att snabbt öka tätheten i muskelvävnad efter träning. De är kraftfulla antioxidanter. Och de arbetar inte bara för din skönhet, men också till förmån för immunitet, vilket hjälper till att stärka det.
  • Fruktos. Ofta är de rädda för att äta i strävan efter en smal figur, vilket är ett misstag. Fruktos ger energi för muskel- och hjärnans arbete och i måttliga doser är användbar.
  • Rent och biotillgängligt vatten, katalysatorn för alla metaboliska processer i kroppen.
  • Fiber, vilket bidrar till den naturliga rengöringen av tarmarna.

En liten del melon mellan måltidernaKommer du att berätta för en medicinsk nutriologist att melonen är skadlig? Ja, om det finns en allergisk reaktion på meloner. Kontraindikationer för melonkonsumtion är också:

  • Njur- och hjärtsjukdomar som kräver restriktiv drickbehandling.
  • Matförgiftning och bakteriella sjukdomar i matsmältningssystemet, för hela perioden av rehabilitering.
  • Dysbacteriosis i behandlingsstadiet.
  • Ömhet mot flatulens och uppblåsthet.
  • Förstöring av cøliaki, när en person utan meloner och gourmer diarré.
  • Barnens ålder. Melon används inte för den första kompletterande måltiden. Det kan orsaka flatulens och matsmältningsbesvär i barnet.

Related  Vi studerar funktionerna för odling och värdet av mjölksvamp

Hur många kalorier i en melon?

Massa av melon kan vara av olika färgerCantaloupemelon och honung som innehåller en post 22 kcal per 100 g färsk massa. Nästan alla av dem – från fruktos, melon – främst kolhydrater livsmedel. Eftersom frågan om hur många kalorier melon frågar bara bantning, är det värt att veta att äta färsk melon med frön ökar energibelastningen. Torkad melon innehåller ca 340 kcal per 100 g, och bokstavligen mättad … vanlig sockersirap. Moderna tillverkarna inte riktigt oroa midjan, så att den torra frukten dehydrator själv. Alternativ skulle vara att köpa fabriken förpackning, indikerar dem produktens sammansättning.

Är melon användbar: en vy över alternativ medicin

Melon har en god effekt på människans cirkulationssystemFråga du denna fråga? Du är förmodligen bekant med verk av amerikanska naturopaths början av förra seklet. Är melonen användbar? De svarade firman “nej”. Fruit de alltför “lätt” för matsmältningen, och därför orsakar jäsning i mag-tarmkanalen. Från det kommer alla problem att hända. Paul Bragg bevisa för sina anhängare att när han når in i hans hals en bit cantaloupemelon, även om det sker på fastande mage, och ingen annan mat bör inte utsättas för tre timmar. Melon är inte en mycket tillfredsställande produkt. Många människor undviker det av rädsla för jäsning. Moderna vetenskapliga dietetik nekas möjlighet för en frisk person.

Dessert med melonmassaDessutom finns det en rent utilitaristisk syn. Melon kan odlas med hjälp av nitrater. Inga grönsaker, frukter och meloner kan anses vara bra för vår kropp om de attackeras av modern jordbruksproduktion. Nitrat är skadligt för njurar, lever och hjärta och kan orsaka verklig förgiftning. Om du inte använder kemiska medel på dina sängar, njut av en lugn aromatisk söt melonbit.

Inverkan av de mest meloner, dess egenskaper och effekter på kroppen och är starkt beroende av vad man ska äta produkten. Även om du inte tror på naturmedicin och anhängare av en separat strömförsörjning, är det nödvändigt att hålla sig till en enkel formel. Ät inte mer än 25 gram fibrer per dag, för att inte drabbas av gasbildning och uppblåsthet, och undvika att äta meloner och korsblommiga och baljväxter i en måltid. “Gör inte vänner” med det och olika sorter av svamp och buljong rik på utvinnings ämnen.

Fördelar med melon för kvinnor och för att gå ner i vikt

Du behöver äta melon separatMan tror att fördelarna med meloner för kvinnor – folkmiljöns sfär. Infusion av löv (2 matskedar torr för 200 g kokande vatten, brygga 20 minuter) rekommenderas ibland att ta inåt från amenorré och störning av cykeln. Ansvaret för tillämpningen av folkrecept ligger helt och hållet hos dem som behandlas med dem. Vetenskaplig forskning bekräftar inte användningen av melon för cykeln.

Related  Applikation av äppelcidervinäger i vardagen, kosmetologi och behandling

Förlorar vikt med melon? Det handlar inte om den ensamma dieten. Inhemska officiella organisationer är tysta på fördelarna med melon för viktminskning, och möjligheten till snabb viktminskning på en monodiet av denna frukt. American Nutritionists Association uttalar uttryckligen att ingen diet från en produkt, oavsett hur cool det rensar tarmarna, inte kan användas för att minska vikt. Begränsning av kosten av bara en utsökt melon leder till ett kritiskt underskott av proteiner och fetter i kosten. Detta kan prova en minskning av immunitet och verkliga problem med sköldkörtelns funktion. På grund av det senare skriver de om farorna med melonmono-diet. Kalorier i ett kilo melon, som ska äta en dag, räcker inte. En melon diet kan provocera övermålning. Den ska inte användas ensam.

Använd melon för hudvårdVanligtvis beskrivs skadliga meloner för viktminskning också av dem som tror att feta människor inte bör äta mat med ett högt glykemiskt index. Uttalandet är inte sant, åtminstone för dem som inte har diabeteshistoria i familjen. Melon har ett lågt energivärde. Det kan vara ett bra val som mellanmål och delikatesser. Melon är mer användbar än dietkuljor med högt kaloriinnehåll och livsmedelssubstitut.

Video om meloner av olika sorter