Aspidistra hemmaStora roll som gröna vänner i rummet, där mestadels en person tillbringar. Det har länge varit känt att möbler “fonit”, luftning, vi startar en cocktail från utsläppen av industriföretag. Vi är säkra på att föroreningen är normal. Men väldigt få personer vet att det bara finns 20 anslutningar i laboratoriet, resten är tysta, de är inte registrerade. Under dessa förhållanden kommer de gröna dekorativa växterna att hjälpa till, vilket absorberar alla föroreningar och renar luften. Den mest opretentiösa av dem är en aspidistra, att ta hand om henne hemma kommer inte att orsaka svårigheter.

Krav aspidistra till innehållet

Magnifika buskar av aspidistraI naturen är aspidistraens livsmiljö en tjock underborste, där det alltid finns en skugga, skymning och kyla. Den växer med lockar, växer från roten i bredd. Om du någonsin varit i en äng av vild vitlök i Sibirien, är det som tjocktar av aspidistra i Sydostasien, bara arken är grova och tre gånger högre. De hänvisar växten till familjen lilja eller lilja-of-the-dalen, enligt olika kvalifikationsskyltar. Av de 20 arterna växer bara en kultur – en aspidistra är hög.

Blomman av AspidistraDet är viktigt att notera att växten är älskad av blomsterodlare och har fått många nationella namn – modersmål, vänlig familj. Blad från rhizomet kommer ut ur jorden. Stammen har inte denna växt. Med korrekt omsorg aspidistra blomningar, som tydligt syns på bilden. I medel tacksamhet kommer att släppas en blomma som lever bara 24 timmar. Bara noggrant att se, det kommer att vara möjligt att se bland bladen, på marken som kommer från roden av blomman, som du kan pollinera som och få ett frö.

Ovanligt arrangemang av blomma aspidistraEn anspråkslös växt tolererar stadigt alla förändringar i rummets mikroklimat. Den är rädd för endast direkt solljus, överdriven vattning och fullständig torkning av jorden. Staco tolererar även en kortsiktig temperaturfall, men inte under fryspunkten för vatten. Den gröna massan växer långsamt, 5-6 blad per år. Rotsystemet växer, ger livet till nya stammar.

Related  Användning och korrekt applicering av tinkturen av en gyllene mustasch på vodka

Korrekt vård för apidystroy hemma

Aspidistra i inredningenOm dina fönster går norr, blockeras de från solen genom en höghus eller en balkong på övervåningen, blir aspidistra den perfekta växten som kommer att skapa ett grönt hörn. Hon är anspråkslös i vård och passar bäst för de första experimenten om skapandet av en hemträdgård.

Liksom varje växt har apisthistorien särskild vård. Kraven är reducerade för att skapa förutsättningar för existens, vilket säkerställer:

 • yttre innehållsinnehåll
 • marksammansättning och villkor för ersättning
 • vattning och gödning
 • skadedjur och sjukdomar.

Den avgörande faktorn är aspidistras skuggtolerans. Växten känns bra i penumbra och i diffus belysning. Om bladet börjar bli blek, bör belysningen vara något stärkt. Det finns varierad aspidistra, som under diffust ljus ökar kontrast av remsor, blir de mer eleganta. Punkterna som visas på bladen indikerar solbränna.

Aspidistra gillar inte direkt solljusI skuggan av en aspidistra bor hon bra ute på landet, på landet, på balkongen på sommaren. Därmed borde du skapa ett litet lock från de brinnande solstrålarna. Natt- och dagtidstemperaturförändringar påverkar inte den. Planten är dock bekväm med medel 22 . I värmen, lämnar torka ut, rötter har inte tid att ge dem vatten.

Vinter underhåll av växter under svåra förhållanden, ca 10 ger våren acceleration av tillväxten av unga grönska. Men när det gäller underhåll av hemmet är det svårt att skapa sådana förhållanden, men 15 grader kan säkerställas. Följaktligen fertiliseras växten på vintern, och ökar inte luftfuktigheten genom sprayning på vintern.

Aspidistra gillar måttlig fuktFrekvent fuktning av bladen kräver ingen blomma, men med tacksamhet hänvisar till själen, torkar plåtar från damm. Man måste komma ihåg att aspidaster gillar frekvent måttlig vattning med konstant mjukt vatten. Fuktande jordklodden följer 2-3 gånger i veckan på sommaren, i vinterhalvåret, mindre ofta.

Floristernas gyllene regel för alla växter måste följas. För alla växthus och hushållsplanter är undernäringen inte lika hemsk som för mycket fuktgivande. Gödsel appliceras endast på den fuktiga jorden.

När det gäller gödselmedel är blomman nästan asketisk. Frekvent matning är skadligt för honom. För varierade raser kan övermatning påverka färgens färgförändring till grön. Å andra sidan beror grödans mättnad på tillräcklig näring. Hur man befruktar aspidistra och hur ofta, enligt jordens sammansättning, väljs termerna för den sista transplantationen experimentellt.

Related  Äppelvinäger för viktminskning: hur man dricker?

Det rekommenderas att använda flytande gödselmedel “Uniflor”, som produceras för tillväxt, för gröna blad, varierade arter. Frekvens på applicering från 2 veckor till en månad under växtsäsongen. Men om det är plötsligt sprickning av löv, är detta övermatat. Sluta sedan gödsling innan du återställer blommans skönhet.

En anspråkslös växt kräver inte en speciell sammansättning av jorden. För honom, nog av jorden som är förberedd för plantering av trädgårdsgrödor:

 • gräsmatta – 2 delar;
 • torv – 1 del;
 • humus – 1 del;
 • sand – 1 del; bladig jord – 1 del.

Vuxen växtodling aspidistraSom alltid är tillägget av vermikulit och pundat träkol välkommet. Aspidistra kommer att utvecklas i det vanliga trädgårdslandet eller köpte universell mark. Växttransplantation utförs var tredje år. Men roten växer snabbt, så varje transplantation kräver en ökning av volymen av marken med 2 gånger. Gamla växter transplanterar inte, men byter marken ovanifrån. Rotsystemet gillar inte chocker – det här är en egenskap hos aspidistra. Den optimala metoden för transplantation är omlastning utan att förstöra jordens koma. Skålen ska tillåta löven att växa i bredd. I detta fall behövs ett tillräckligt lager av dränering till växten.

Röda division av buskenReproduktion av aspidistra utförs genom att dela busken under transplantationen. I detta fall är det nödvändigt att utföra operationen på det minst traumatiska sättet. Om du plockar av roten med 4-5 löv, kommer huvudbusken ta det smärtfritt.

Reproduktion genomförs genom att dela bladbladet i fragment med en kniv. Skärningarna torkas. De resulterande bitarna faller i en förseglad maträtt med vatten. Det kan vara ett fartyg med en bred hals. I detta fall uppnås tätheten fullständig. Locket är fyllt med paraffin, täckt med plasticine.

Uppdelning av bladet för vidare reproduktionPå kanterna ska rötter förekomma. Sprutan är sedan ordnad i marken och täckt med en glasburk. När aspidistra tar rot, kommer unga löv att dyka upp, och de måste tas om hand såväl som för vuxna växter.Lyckligtvis utveckla planterade växter

Related  Bildbeskrivning av arter och sorter av abutilone

Tecken på otillräcklig vård för aspidistroy

En växt i fångenskap, även den mest opretentiösa, kräver vård. När du lämnar, bör du titta på blomman, och han kommer att berätta om problemen:

 • långsam tillväxt – foder på karbamid;
 • mörka fläckar – inspektera skadedjur, ta bort från utkast, öka temperaturen;
 • torra tips av löv – torr luft, torr jord;
 • svaga svarta blad – växten översvämmade;
 • gula löv – växten är gammal eller ruttande rötter.

Aspidistra är skadad av skadedjurLiksom alla andra inhemska bostäder är aspidistra, med otillbörlig vård, benägen för kolonisering av spindelmider, bladlus och scutes. Att hantera dessa skadedjur kan göras med hjälp av kemiska preparat, men man bör komma ihåg skyddsåtgärder för sig själv och andra.

Funktioner av omsorg för aspidistroy – video