Fortell meg, hvordan ser det ut som bomull? Jeg trodde alltid at det var dyrket bare for industrielle formål å få bomull, men i fjor bodde jeg i et sanatorium, jeg var heldig å se blomstring av busker plantet i en lokalpark. Jeg så ikke noe mer vakre briller, men jeg hadde ikke tid til å se modningen av frukten – turen endte, og jeg måtte gå. Det er interessant å vite hvordan de ser ut.

bomullOrdet “bomull” er kjent for hver enkelt av oss, men ikke alle har en ide om hva det er. De fleste kalles vanligvis en naturlig klut i bomull, men det er faktisk en vegetabilsk fiber – frukten av en avling kalt bomull. De er grunnlaget for produksjon av naturlige stoffer, som cambric, chintz, satin og andre. Verdien er ikke bare frukt, men resten av anlegget. Så er olje laget av frø, både teknisk og mat, fra stengler – papir, og vegetabilsk avfall er tillatt for dyrefoder. Hvordan ser bomull ut og hvordan bærer den frukt?

Beskrivelse av kulturenbush av bomull

Bomull av natur er en urteaktig plante, en slektningsleder. Ofte vokser det i form av en busk, men også det kan være hele trær av imponerende størrelser, mer enn 5 meter høye. Etter på hovedet, vertikalt, oppstår stengelen opptil 7 blader, i bihulene begynner å danne sideskudd og busken grener.

Interessant nok, vil tidspunktet for opptreden av den første sidegrenen definerer Sorte tilknytning av bomull i forhold til perioden av fruktmodning: den før den kommer, jo raskere avlingen er moden, og derfor vil tidlig utviklet variasjon.

På bomull rotsystemet er dreibar med flere røtter, hvorav de fleste er grunne (maksimum på 0,5 m på jorddybde) og den mest utviklet i nærvær av tilstrekkelig fuktighet. Den sentrale kjernen selv kan gå dypt ned til 2 m, og lengden starter fra 80 cm og mer.Bomull blomst

Dyrk avlingen ved å så frø. Tre måneder etter fremveksten av skuddene begynner blomstringen av bomullen, og den slår med sin prakt: store nok knopper ser ut som roser, enkle eller semi-dobbelformede. Fargen på blomstene kan være forskjellig, men den er alltid monokromatisk. De første knopper er ømme hvite eller gule, og når de blir modne, blir de lilla eller rosa. Blomstringen av planten er så vakker at den noen ganger er plantet og i private tomter.

Funksjoner av fruitingbomull fruiting

På slutten av blomstringen dannes knopper i stedet for knopper i form av kapsler, hvorav frø er innsiden. Kapselen vokser, vokser i størrelse og ca. 7 uker etter blomstring i deler, fra 2 til 5 stykker, og avslører de hvite tynne fiberene samlet i en klump. Ved første øyekast ser det ut som en ball med luftig bomull.frukt av bomull

Bomull er en selvbestøvende plante og har mange varianter. Jo tynnere vegetabilske fibre og jo lengre, desto mer verdifullt er variasjonen.

Høsting utføres i flere stadier, siden boksene ikke modnes samtidig. Det pleide å gjøres manuelt, men i dag bruker mange mennesker spesielle maskiner til dette, selv om det i enkelte land fortsatt er den menneskelige faktoren.

Video om vekst og innsamling av bomull