hiasan natal malamUntuk menghias mainan Krismas dari tanah liat polimer adalah keseronokan! Kreativiti semacam itu memberi banyak emosi positif, baik semasa dan selepas kerja. Terdapat beberapa kelebihan untuk model:

  • tidak memerlukan sebilangan besar alat;
  • anda boleh mengukir apa-apa;
  • Bahan yang murah dan berpatutan;
  • minimum buruh.

herringbone

Kami menyediakan tempat kerja dan meneruskannya

Secara bersamaan, pembuatan artikel buatan tangan itu tidak berbeza dengan model plastik. Satu-satunya perbezaan adalah mainan itu perlu dipanggang agar tanah liat menjadi beku, dan artifak itu mengekalkan keindahannya. Sebelum bekerja, perlu menyediakan tempat. Letakkan semua bahan dan alat yang diperlukan di atas meja:

  • tanah liat polimer;
  • tepung tepung atau tepung telur;
  • pisau kecil;
  • cat;
  • klip kertas;
  • benang.

penaklukan-saljiDari tanah liat kita akan mengukir patung-patung. Pisau berguna untuk meratakan permukaan, serta menggunakan corak, alur dan sebagainya. Staples akan memainkan peranan telinga, yang mana kita mengikat benang. Talcum atau tepung sempurna menghapuskan lekatan tanah liat ke tangan atau meja, yang menghalang pencetakan.pupa menakjubkan Kami akan melukis kraf selepas tanah liat mengukuhkan.

Sebelum membuat gaya, basuh tangan anda dengan teliti! Tangan bersih – kaedah asas pemodelan. Tidak ada mote yang harus masuk ke tanah liat: bahan ini mematuhi dengan baik, dengan itu ia akan “mengumpulkan” semua sampah. Ini juga terpakai untuk tempat kerja, yang juga sepatutnya bersih.

kakek fros dari tanah liat polimer

Mari kita mulakan dengan mudah

bola tanah liat polimerAnda perlu bermula dengan pembuatan mainan pokok Krismas yang paling mudah dibuat dari tanah liat. Sebagai contoh, dengan bola konvensional. Selain barangan di atas, anda memerlukan bola buih.

Perhatikan bahawa bola tidak boleh dibuat sepenuhnya dari bahan ini, kerana ia tidak akan dibakar dengan betul. Ketebalan maksimum tanah liat tidak boleh melebihi satu sentimeter! Untuk membuat angka tiga dimensi, gunakan “pemadat” dari bahan lain, contohnya, dari foil atau polistirena.

Jika anda tidak mempunyai bola buih, maka ambil foil. Buat bola kecil foil, diameter 3-4 cm.kita membuat bola dari tanah liat polimer Pakaiannya dengan tanah liat dan gulung semuanya di telapak tangan untuk membuat bola halus. Ambil satu klip kecil dan tongkat ke dalam bola supaya mata yang bodoh melekat. Sekali lagi, gulung bola di telapak tangan: klip itu akan dibetulkan dengan selamat di tanah liat. Segala-galanya, boleh dibuat bakar (peraturan pembakar dibaca di bahagian yang berikut).

Related  Idea segar untuk pedalaman – gambar secara langsung

menghias bola selepas menembakSelepas penaik, tunggu penyejukan. Ia hanya kekal untuk menghias mainan kami. Warna latar adalah lebih baik untuk digunakan dengan cat aerosol. Selepas kering, anda boleh menarik warna lain (berus) apa-apa: simbol tahun, salji salji, salji atau Santa Claus. Masukkan benang ke dalam mata klip kertas dan simpan gelung. Bola Natal yang indah adalah buatan tangan siap, seperti kilang! Dalam masa yang singkat anda boleh membuat puluhan mainan yang berbeza, tanpa banyak kesukaran.

Belajar untuk membuat pelbagai angka

alat untuk bekerja dengan tanah liatYang paling mudah ialah mainan yang rata. Ia akan mengambil sedikit tanah liat dan sedikit rahsia. Bentuk kuliner untuk biskut, dengan mana kita secara literal akan menumbuk kosong. Kami meletakkan tanah liat di atas meja dan mula melancarkannya seperti adunan. Kami mengambil timah timah dan “setem” billet: hati, pepohonan, berlian dan sebagainya.

fir-treeDi bahagian atas, masukkan kertas atau kelopak dari kawat. Letakkannya di atas dulang pembakar dan panggangnya seperti biskut. Seterusnya – hanya imaginasi anda. Anda boleh gam atau menarik mereka.

Jangan lupa tuang tepung tepung atau bubuk pada tangan anda. Tanpa tanah liat ini akan melekat kuat pada jari-jari dan meja, yang sangat merumitkan pembuatan kerajinan!

Kompleks (volumetric) Hiasan Krismas yang diperbuat daripada tanah liat memerlukan sedikit perhatian dan ketekunan.mainan kompleks tanah liat polimer Ia mungkin perlu untuk mengukir kepingan tanah polimer individu, dan kemudian hanya untuk mengumpul dari mereka angka keseluruhan. saljiSebagai contoh, salji salji ini. Ia dikumpulkan dari pangkalan, banyak kelopak dan bulatan yang berbeza.kepingan salji pelbagai

Atau, sebagai contoh, seekor haiwan, di mana badan, kepala, kaki dan ekor dibentuk secara berasingan, dan kemudiannya dipasang menjadi satu.proses membuat anjing Adalah lebih baik untuk menggunakan perlawanan, sebagai bahan pengukuhan.ham

Related  Satu sudut kebahagiaan untuk anak adalah taman permainan yang kreatif

Sebuah rumah kecil yang cantik dari kisah dongeng.rumah roti halia

Sedikit kesabaran dan di tangan seekor burung cinta kecil yang comel akan muncul.burung hantu

burung ajaib

Menjalankan peraturan

satu set mainan di pokok KrismasLebih tepat perhatian, berbanding dengan model mainan Krismas yang dibuat dari tangan sendiri tanah liat. Penaik tidak betul boleh menyebabkan akibat yang sangat tidak menyenangkan. Setuju, ia akan menghina jika kerja yang anda kerjakan untuk masa yang lama, hanya runtuh. Oleh itu, anda perlu mematuhi peraturan.

Apa yang perlu digunakan untuk penaik

kita membakar produk di dalam ketuharSebagai alat memasak untuk menembak, plat tembikar, jubin seramik atau lembaran penaik keluli paling mudah digunakan. Pada yang terakhir, pastikan anda meletakkan minyak untuk baking, dan hanya di atas – kerajinan. Adalah lebih baik untuk meletakkan beberapa lapisan kertas supaya produk tidak berubah.

Apakah suhu dan apa masa

sokongan suhu untuk penaikIa bergantung kepada kerajinan, atau sebaliknya, pada ketebalan dan jenis tanah liat. Data sedemikian sentiasa ditulis pada pakej, pastikan anda membacanya sebelum membakar. Biasanya suhu optimum ialah 110-130 darjah Celcius.

Lebih baik menggunakan termometer untuk ketuhar untuk mengawal suhu.

Apabila krafnya nipis, misalnya, bunga atau daun, masa yang diperlukan tidak akan melebihi lima hingga lapan minit. salji selepas pembakaranUntuk tekstur besar-besaran, kadang-kadang diperlukan setengah jam. Jika anda memutuskan untuk membakar sesuatu yang besar, gunakan tusuk gigi, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Ini dilakukan supaya artikel tersebut dipecat secara seragam dari semua pihak.

Sekiranya tembakan tidak betul, gas beracun boleh dibebaskan dari tanah liat! Menjejaki suhu dan masa, pastikan untuk mengikuti cadangan. Jangan panggang kerajinan tanah liat dengan makanan.

Anjing liat polimer – video

Mainan Krismas yang indah diperbuat daripada tanah liat polimer – video