šota potPostopek pridelave sadik vsake rastline doma ni lahka naloga in zahteva skladnost z vsemi potrebnimi pogoji, ki so sprejemljivi za kalitev semen. Zelo veliko lastnikov kočo in vrtnih parcelov si močno prizadeva za rast močnih in trdih rastlin, ki posledično prinašajo odlične pridelke in lepe cvetove. Preberite članek: sajenje paprike na sadike!

Rastlinske rastline s sadikami skrajšujejo obdobje vegetativne rasti v odprtih tleh in prinašajo žetveno obdobje nekajkrat bližje. Posebej primerna sadika v mrzlih teritorialnih podnebnih območjih, kjer je poletno obdobje veliko krajše, v primerjavi s toplimi robovi.

Med setvijo je še posebej pomembna izbira plovila, ki ne sme biti preveč globoko in težko, hkrati pa prostorno in udobno za prevoz in prevoz. Profesionalni vrtnar vedno raje raste sadike v ločenih kalupih, da bi se izognili potapljanju.

Na tržišču dacha kmetovalcev se je pojavil povsem nov izdelek – šotne lonci za sadike, ki so primerni posodki za njeno gojenje. Udobje – to je sprejemljiva lastnina zemljišča, šota je bolj primerna za ustvarjanje optimalnih pogojev za razvoj poganjkov in minimalne škode na koreninskem sistemu, ko so zasajene na odprtem tleh.

Šotni kontejnerji so lahko precej različne oblike – okrogle, kvadratne, v obliki skodelice in celotnega prereza oblike lončkih, z možnostjo kosa ali blok zahtevkov, ki imajo zelo različne parametre premera in globine 100 x 100 mm, 90 * 90 mm, 80 * 80 mm, 70 * 70 mm, 60 * 60 mm, 50 * 50 mm, debelina stene od 1,5 mm do 2,5 mm.

šota tanki

Kakovost šotne embalaže se zapakira v pakirani obliki, da se ohranijo ustrezni standardi skladiščenja in preprečijo prezgodnje staranje.

šota tanki

 Globina in premer skodelic za šotore za sadike in lončke se izberejo iz izračuna vrednosti prihodnjih poganjkov rastline. Na splošno embalaža vedno kaže na indikacije za kalitev semen, pri katerih pridelka lahko uporabite ta ali ta obrazec.

sadike v šotnih lončkih

Pozitivni in negativni vidiki uporabe šotnih loncev za gojenje sadik

Gojitveni kalčki v šotiščih so povsem nova metoda in pogosto postavlja številna vprašanja o izvedljivosti uporabe šotne embalaže.

Related  Rdeči ribez – sajenje in oskrba

Prednosti rastočih sadik v šotnih lončkih so:

  •  šota za sadike – ekološko in biološko sterilna sposobnost kalitve in razvoja koreninskega sistema;
  •  uporaba šotnega lonca za sadike vključuje zasaditev v odprtem prostoru neposredno v posodo, ki se pod vplivom vlage razpade in se nato v enem mesecu raztopi, gnojijo tla;
  •  šotna embalaža ne vsebuje semen različnih plevelov in patogenih mikroorganizmov;
  •  kalivna zmogljivost semenskega materiala v šotiščih je zagotovljena za sto odstotkov;
  •  Pri presajanju sadik v tla, koreninski sistem ostaja nedotaknjen;
  •  pri prevozu rastlin se tla v posodi ne izsušijo;
  •  poganjki sadik imajo možnost, da dobijo uravnoteženo prehrano s potrebnimi mineralnimi in organskimi snovmi;
  •  Rastline so popolnoma zaščitene pred napadom različnih neugodnih bakterij mikroflore;
  •  gojenje sadik v biološko čisti hiši šotor vam omogoča, da povečate pridelek za trideset odstotkov in ga dvakrat hitreje kot kadar ste posadili na običajen način.

Kljub pozitivnim vidikom uporabo inovativne metode vzgojo sadik zelenjave in cvetja, na ta način, da so pomanjkljivosti, povezane z dejstvom, da lahko številni proizvajalci v varčevanje z energijo, šoto ponudi potrošniku proizvod z napako, v okviru katerih je velik delež karton.

Debela plast papirja je gostejša od naravne šote, kar je lahko resna ovira za razvoj koreninskega sistema rastlin in razgradnje v tleh. Zato, če izberete kapaciteto v trgovini, morate skrbno oceniti njegov videz. Iz tega, kar je narejeno, je zelo preprosto določiti s stikom. Šota lonček je krhka in porozna, karton – preveč gosta in stisnjena.

Navodila za uporabo šotne embalaže za pravilno gojenje sadik

Prvi poznavalec s šotnimi paketi vedno povzroči nastanek vprašanja – kako uporabljati šotne lonce za sadike?

Pred neposredno uporabo šotnih loncev za predvidene namene jih namočimo v raztopino mineralnih in organskih gnojil, nato pa jih pustimo, da se posušijo.

Da bi pomagali prihodnjim poganjam razviti celoten koreninski sistem in uničiti steno, lahko naredijo majhne luknje, odličen način – uporaba puncherja.

Pripravljena tla z uporabo organskih elementov ali kupljena v trgovini za vrtnarje in tovornjake se vlije v lonce. Hkrati mora ohraniti svojo zračnost in ne biti preveč gosta.

Related  Zgodnje sorte krompirja – splošne informacije

sadike v šotnih lončkih

Vsako seme določene kulture je posajeno v lonec glede na čas setve in parametre globine ob upoštevanju agrotehničnih razmer. Šota je odličen medij za lepljenje kalčkov in potaknjencev ter čebulic.

cvetje v šotorih

 Zalivanje sadik v šotnih lončkih ima lastne značilnosti pogoste in razpršene narave. Za izvedbo tega postopka je brizgalna pištola zelo primerna.

Za boljše kaliviranje rastlin so lonci prekriti s filmom in izpostavljeni toplemu prostoru (20-25 ° C).

Uporaba šotnih lončkov ne rešuje vrtnarja pred težavami z začimbnimi sadikami, bolj običajno je, da so sadike naravne podnebne razmere rasti, močnejše in trajnejše je.

Široka porazdelitev šotnih lončkov daje popoln opis njihove uporabne in udobne uporabe v praksi mnogih poletnih prebivalcev. Zaradi skladnosti z vsemi navodili in pravili za uporabo kontejnerjev, spretni tovornjaki prejmejo odličen končni rezultat svojih dejavnosti na kopnem, zlasti pa so kmetje, ki sadijo sadike, celo polja še posebej pozitivni.

Če lahko kupite nizko kakovostno biološko embalažo, je pričakovani učinek precej nižji, kar seveda negativno odgovarja.

Danes, poznati o kontejnerju za šotore vse potrebne nianse, jih je treba držati in goji sadike z lastnimi rokami bodo prinesle le vredne žetve.

Video: gojenje sadik po metodi Dmitry Slavgorod