Jasmine grmičevja na mestuJasminski grm je trajna kultura, družina oljk. Cvet je cenjen zaradi svoje izvrstne lepote in neobičajnega okusa jagode. Pred tem je rastlina rasla samo v državah z ugodnimi, toplem klimatskimi pogoji. Ampak zahvaljujoč težkemu delu rejcev, je kultura vse bolj priljubljena vsako leto na ozemlju Rusije pri dekoriranju pokrajine. Da bi zgradili dekorativni cvet na vašem vrtu, se morate seznaniti z vsemi svojimi podvrstami, se naučiti tehnike sajenja in nadaljnje oskrbe.

Opis sort jasmina

V zadnjih desetinah stoletij je bilo veliko različnih vrst jasmina vzgojenih za različne države in regije. V Rusiji so najbolj priljubljene lepe sorte, odporne proti zmrzali, ki se medsebojno dobro uskladijo v zasnovi krajine. Razmislite o najpogostejših med njimi.

Jasmine vrt

bogato cvetenje vrtnega jasminaTrajna kultura vrtnin jasmina družine Hortrangea Chubushnik ima veliko podvrst. Nimava opraviti z resničnim jasminom, razen dišečih cvetov. Grm je okrasna vrsta, visoka od 65 cm do 6 do 6,5 m. Prtljažnik je ravno, sivo. V nekaterih sortah vrtnega jasmina je listje jajčaste oblike, v drugih pa je široko ovalen. Mnoge rastline, ki pripadajo tej vrsti, imajo zimzeleno listje. Cvetovi rumene ali bele imajo naslednje oblike:

 • poldouble;
 • terry;
 • preprosto.

Jasmin vrtni cvetovi v juniju in juliju. Glavne prednosti vrtne kulture ne presegajo arome in lepo spuščajo na dno grozdov belih ali smetanih cvetov.

Jasmine pogosti

jasminObičajen Chubushnik se najde ne samo v zasebnih vrtovih, ampak tudi v mestnih parkih. Rastlina razlikuje bogato aromatično cvetenje, ki traja približno mesec dni. Rože so tesno pritrjene vzdolž celotne dolžine veje. Za grmičastega cvetočega grmlja ni potrebna posebna skrb. Dobro raste v senci in pod žgočimi žarki sonca. Močno prenaša hude zmrzali in poletne suše.

Jasmine Virginal

jasmin deviškiVirzhinal, tudi frotir jasmin. Kultura se nanaša na vrsto vrtnega jasmina. Volumetrična rastlinska puša po višini in premeru lahko doseže od 2 do 3 metre. Ustreljuje. Listje je okrasno, veliko, dolg približno 7 cm. Poleti so listi polni zelene barve, a jeseni spremenijo barvo na svetlo rumeno, kar presenetljivo spremeni vrt v oblačnem vremenu. Cvetovi so veliki, beli. Socvetje se zbere v 10 parov. Cvet postopoma cveti konec junija in še naprej cvetijo do tretje dekade julija.

Kljub dejstvu, da virzinalna mraz odporna kultura, brez ustrezne oskrbe, poganjki lahko zamrznejo med spomladanskimi zmrzali.

Jasmin Sambak

kremen jasminSambac ali skodrani vrt z jasminom. Rastlina pripada družini oljk. Cvet doseže višino od 0,5 do 3 metre. Leaves ovate, usnjane, dolge 4-11 cm in široke 2-7 cm. Rože bele barve, zelo dišeče, imajo pol-dvojno ali mahrr obliko. Socvetje se zbere od 3 do 12 skupin na koncih vej. Posebnost te rastline je, da se cvetovi odpirajo šele ponoči, zjutraj pa se zaprejo.

Related  Nega doma za edinstveno drevo dreves

Jasmine Shrubby

grm jasminaJasmine Shrub – pokončna grm, visoka do 1,5 metra. Snemanje je fleksibilno, zeleno. List je spirala. Listi čudno, trojni. Leafleti so ozki elipsi, tupi, ciliati na robovih. Plošče na obeh straneh so sijoče, temno zelene, s spodnjo stranjo svetlejše barve. Cvet jasminov grmiček se začne od konca maja do začetka julija. Cvetovi so bogato rumeni, zbrani do 5 kosov v enem dežniku. Pri pridelavi cvetov vstopi konec avgusta.

Jasmine letalske vojske

letalski napad z jasminomJasmine Airborne je trajnica kulture. Bush raste na 2 metra. Podružnice so ravne. Listi so temno zeleni, dekorativni. Rastlina začne cvetati v začetku julija, z dolgim ​​obdobjem do 30 dni. Rože so smetane ali bele, imajo prijeten okus jagode. Inflorescenca te sorte v obliki spominja na zvonce, ki se nahajajo na celotni površini vej. Pod njihovo težo se veje nagnejo navzdol, kar daje rastlini dekorativni videz.

Jasmine gornostavni plašč

jasminovega ermine mantleJasmine Gornostaevaya Mantle – raznolik vrt jasmina. Rastlina ima kompakten, listopadni grm, ki ne presega 1 metra. Listje je podolgovat, jajčaste oblike, z dobro vidnimi črtami. Kulturna kultura vrta se začenja cvetati konec maja, s cvetenjem 1,5 meseca. Terry socvetje snežno bele barve, ima prijetno, sladko aromo, ki se razprostira na dolge razdalje.

Jasmine Mont Blanc

jasmin monblanJasmine Mont Blanc je vrsta francoske vzreje. Rastlina pripada krempljem. Višina puše ne doseže več kot 1 meter. Ustrelki rjave barve so rahlo spuščeni na dno. Listi so majhni, 3 do 4 cm, s celo robovi. Bele cvetice poldruplastih vrst v gostih skupinah po 5 kosov se nahajajo na kratki cvetovi. Rastlina začne cvetati sredi junija, s trajanjem enega meseca. Pri cvetenju grmičevje izgleda popolnoma snežno belo.

Pod velikim številom popkov se veje nagibajo k dnu zemlje. V ta namen bi morala biti bush bolj elegantna, pod njim je treba podpreti.

Jasmin Beneški

jasminski koronarJasmin Beneški je listopadni grm. V obratu je siv, ravno prtljažnik. Svetlo zeleni listi so ovalne oblike in ne presegajo 7 cm. Enostavne ali frotirne socvetje 3-9 kosov, zbrane v kompaktni krtači. V višini kultura ne doseže več kot 4 metre. Cvetovi koronoidni jasmin sredi junija, 2-3 tedne. Cvetni listi so bele smetane obarvani z izrazito aromo medu.

Related  Škoda iz majske napake in načini reševanja tega problema

Po pregledu sort jasmina, ki so priporočljive za rast v Rusiji, se morate seznaniti s pravili sajenja.

Pravila pristanka

sajenje jasminaJasmine je okrasni grm, ki lahko raste na vseh tleh. Toda za najboljše preživetje sadik je treba upoštevati naslednja priporočila:

 1. V obratu ni všeč stoječe vode. Zato je kraj za sajenje izbran z globoko posteljo podzemne vode.
 2. Za dobro koreninjenje je sadik posajen pozno pomlad ali zgodaj jeseni.
 3. Načrtovanje vodnjakov je načrtovano ob upoštevanju rastline za odrasle.
 4. Odkopajte luknjo največ 50 cm.
 5. Tla se gnojijo s 30 gr. nitrofoksi.
 6. Saditev je posajena le v vlažni zemlji.

Pri sajenju koreninskega sistema ne morete poglobiti več kot 3 cm.

Po delih okoli Jasmina je zemlja dobro založena in napolnjena. Prav tako je treba upoštevati, da en pravilen sajenje ni dovolj za dober razvoj rastline. Skrb in agrotehnika igrajo pomembno vlogo pri rastu in cvetenju dekorativne kulture.

Posebnosti rasti

rastoči jasminOb posaditvi jasmin grmičevja na vaši strani, ne pozabite na njegov umik, saj to določa njegovo hitro rast in nadaljnje bogato cvetenje. Glavne značilnosti rastočega grmičevja so naslednja dela:

 1. Hranjenje spodbuja ustrezen razvoj in dobro rast. Oploditev rastline se začne eno leto po sajenju. Mineralna gnojila v obliki raztopine 15 g. sečnina, 30 g. superfosfat, 15 gr. žveplovega kalija in 10 litrov. vode, v zgodnji jeseni vnašajo v tla. Spomladi se rastlina organsko gnojilo napaja z vodo s hitrostjo 1: 10.
 2. Oblikovanje krone izboljša čudovit videz rastline in spodbuja bogato cvetenje. Obrezovanje se izvaja zgodaj spomladi. Močne veje skrajšajo samo vrhove, šibke racije, ki so odrezane polovično. Potrebno je tudi letno izvajati sanitarno obrezovanje, tanjšati grmičevje od nepotrebnih poganjkov in nagubanih cvetov. Po delih, da bi se izognili okužbi rastline z glivnimi boleznimi, je priporočljivo, da se vsa odseka zdravi z vrtnim var.
 3. Priprava v zimskem obdobju – preprečuje zamrznitev grmičastega jasmina v hudih zmrzah. Da bi zaščitili koreninski sistem, v pozni jeseni okoli rastline se zemlja preliva s kompostom ali humusom. Da bi se izognili smrti mlade kulture, je cvet sam popolnoma prekrit s pokrivnim belim materialom in pritrjen tako, da pri vetru ne obriše stebla sadike.

Related  Pravila za sajenje in skrb za baziliko na prostem

Za dober razvoj jasmina, je treba zasaditi in skrbeti v skladu z zgornjimi tehnologijami. Le v tem primeru ima rastlina močne liste in letno cvetenje.

Glede na vse značilnosti sorte, vrtni grm Jasmine lahko imenujemo vizitka za privez. Enostaven za rastline in nego, prihranite čas za vsak vrtnar. Očarljiva aroma snežno bele dekorativne cvetice bo pritegnila pozornost tudi najbolj pregibanega ličila v parfumeriji.

Seznaniti se z vrtnim jasminom – video