bolna šljivaNa vrtu rastejo šljive, letno pa lahko spravite najbolj okusne plodove, saj poznate skrivnosti kmetijske tehnologije. Tukaj so opisane nekatere bolezni sliv in boj proti njim, in slike v pomoč vrtnarju. Vsako bolezen je lažje preprečiti na stopnji oskrbe in preprečevanja. Izkoreniniti enkrat za vselej vse vire bolezni je nemogoče, jih položijo v program Narave. Ampak, da bi se omejili, da ne bi dovolili virusov in gliv v njihov vrt, so se ljudje naučili.

Klasifikacija sliv bolezni

listi sliv cvetovPreden lahko obdelujete nož ali škropilnico, morate ugotoviti, kakšna slabost je obiskala najljubša sliva. Bolezni se delijo glede na njihovo porazdelitev in delovanje v tri vrste:

  • glivic;
  • bakterijski;
  • virus.

Napačna oskrba lahko sproži tudi nenalezljive bolezni. Razmislite o slikah bolezni slive in se borite z njimi.

Če so listi slive zarjaveli, morate odstraniti brin in anemone z vrta.

Gljivične bolezni

marsupialne bolezni sliveGljivične bolezni se prenašajo iz drevesa v drevo z zadebeljeno listje, ki nima časa, da se dolgo časa sušijo pred dežjem in roso. V toplem, vlažnem poletju spore glivic, prinesenih od zunaj, koreninijo v tkivih, ustvarijo micelij. Nekaj ​​dni – bolezen že gosti, jesti sadje in listje. Primeri takšnih bolezni so sliv moniliaz, klyasterosporiosis, rja.

Pogosto drevo ne trpi zaradi enega, več bolezni. Fungicidi uničujejo vse glivične bolezni, obstajajo pripravki sistemskega delovanja. Različne snovi se uporabljajo za insekte škodljivcev in bolezni.

gnojenje sadjaStrokovnjaki menijo, da je najbolj grozljiva bolezen monilioza ali monilialno opeklina. Označba bolezni je takojšnje sušenje posameznih vej. Listi so črni, vendar ne padajo, plodovi se še naprej razvijajo. Okužba se vnese v sadje, če ima koža praske ali rane, kar povzroča slive bolezni – siva gniloba sadja. Iz ene jagode v drugo se sporijo, se dotikajo. Kot rezultat, je žetev uničena in traja dolgo, da se izkorenini okužba. Gobe ​​živijo v sadju, padli listi, prezimujejo, se bodo spet začeli razmnoževati spomladi.

Related  Bolezni jabolk na fotografiji in način zdravljenja

Druga bolezen, ki lahko pusti gospodarja brez pridelka, je koščkovka bolezen ali žepe slive. Znak, da se bo bolezen izkazala, je dolga cvetenja, dolga ploda se polije, ki ostane zelena dolgo, postane rjava, suha in pade. Samo plodovi so prizadeti.

Virusne bolezni

Sliva je bolna z velikodušnicoVirusne bolezni so strašne za katero koli rastlino. Oglejte si fotografijo bolezni virusa slive, boj proti njim doslej je uporaba sistemskih zdravil. Bolezen vpliva na vaskularni sistem, se prenaša s krčmi in sesanjem žuželk. Za slive, kraste ali črne koze je strašna bolezen. Lahko gre na drevo tudi s deteljo. Druga virusna bolezen je klorotični prstan. V tem primeru listi razjasnijo, skrčena plošča postane v luknjah, drevo je zatirano. Lahko pride do zvitja listov. Pri nakupu je treba opozoriti na kakršnokoli spremembo lista listov sadik.

Bakterijske bolezni

bakterijska slivaBakterijske bolezni povzročajo mikrobi in bakterije, ki se prenašajo z sadilnim materialom, instrumentom. Na listih se pojavijo rejene majhne pike. Notranji del plošče se posuši, se razkraja in vidna je zunanja stran, označena je lista. Plodovi so prekriti s črnimi in rjavimi madežmi. Slive postanejo neužitne, padejo.

Včasih na vejah obstajajo grozdi tanke vejice – metla čarovnice. To je mikoplazmoza. Listi tvorijo nalezljivo plaketo spodaj.

Neinfektivne bolezni vključujejo povečanje gumi, ki jo povzroča neprevidno opravljena obrezovanja, ko dlesniško drevo poskuša zategniti rano. Zato je treba skrbeti za kamnita drevesa čim bolj nežna. Sliva se lahko začasno izsuši. Razlog je v tesnem položaju podtalnice, zamrzovanju ali pa tla ne ustrezajo drevesu.cvetenje slive

Kot lahko vidite, oslabi drevo, lajša posevek katerekoli bolezni slive in njihovo zdravljenje mora biti pravočasno, tako da drevo ne umre.

Preprečevanje in ljudska pravna sredstva proti bolezni slive

mlečni sijajPreprečevanje bolezni sliv je izbrati pravi kraj za drevo. Tla morajo biti plodna, rastlina ob dobivanju gnojil in preventivnih tretmajev. Da bi se znebili zelenih površin bolezni listje z vrta se ne uporablja v kompostu, se spali. Po beljenju je potrebno preveriti prtljažnik. Pristovalni krog ostane čist, brez plevelov.

Related  Kaj je okusno yosta berry?

Za preprečevanje bolezni slive z ljudskimi metodami ni receptov, temveč se le z njimi spoprimejo posebne kemikalije. Celo preventivno brizganje spomladi je treba izvajati z uporabo pripravkov, ki vsebujejo baker.

Video o boleznih kamnitih plodov