čiščenje orehovJeseni, ko se orehi pobirajo, vrtnar spozna, da je skoraj polovica pridelka trde lupine. Orehova lupina je neužitna, vendar neuporabna. Dolgo se uporablja v ljudski medicini. Danes je dragocena surovina za kozmetične izdelke. Na podeželskih območjih, kjer so orehi običajen pridelek, se lupina uporablja za ogrevanje in kot mulčenje.

Kakšna je osnova za uporabo orehove lupine? Kakšne lastnosti ima in kako doseči največjo korist?

Sestava in lastnosti orehove lupine

uporabna orehova lupinaJedro orehov je prekrito z zelo gostim slojem lignified lupine, razdeljen na dve enaki polovici. Zdi se, da se lahko uporabijo v svetlo rjavi tkanini? Zakaj so čarovniki dolgo pred preučevanjem biokemične sestave uporabili orehovo lupino za medicinske namene, za kuhanje zdravilnih rep, mazil, pršil in infuzij?

Študija kompozicije s sodobnimi sredstvi je omogočila ugotoviti, da je trda lupina orehovih jedrc precej bogata z biološko aktivnimi spojinami, med katerimi:

 • 0,81% maščob;
 • 2,53% beljakovin;
 • 35,64% ekstraktov;
 • 60,90% vlaken;
 • 1,64% pepela.

V sestavi orehove lupine so alkaloidi in aminokisline, kumarini, fenol karboksilne kisline.

Za razliko od spojin, ki določajo uporabo zrelih jeder, so snovi, ki so pomembne za človeško telo iz lignifiranih školjk, veliko težje izvleči. Zato za uporabo v medicinske namene naredijo odlomke orehovih lupin, alkoholnih tinktur, kot tudi različne pripravke, ki temeljijo na njih.

Uporaba zdravilnih lastnosti orehove lupine

razrezana lupina orehovPrehodi v tekočino, biološko aktivne snovi prenašajo antibakterijske, obnovitvene, protivnetne lastnosti. Alkoholna tinktura iz lupine orehov se uporablja za obloge za krčne žile. Vodna juha in infuzija vodke iz zdrobljene surovine ljudska medicina uporablja kot zdravilo za trombozo in druge probleme vaskularnega sistema, na primer s hipertenzijo.

Verjame, da lupina orehov pomaga pri ženskih vnetnih boleznih. Ovojnice so potopljene v vodo in kuhane, dokler tekočina ne postane bogati rjavi barvi.

Običajno traja približno 15 minut, da se pripravi ta odlomek. Kot surovina vzemite čiste kose lupine matice, ki nima sledov gliv ali plesni. Kozarec vode zahteva 40 gramov lupine. Končni proizvod se pred uporabo ohladi, filtrira in razredči s kuhano vodo.

Related  Nižja zimska-trdna sorta marelice Krasnoshcheky

Odstranjevanje lupine na Kalmyksu mleko se šteje za odlično pomirjujočo sredstvo, ki omogoča zaspanost po izčrpanosti nespečnosti, da se okrepi moč trdega dela ali bolezni.

Orehova lupina iz zobnega kamna in drugih zobnih problemov

orehova lupina proti boleznimOd tega recepta, kuhamo iz lupine orehov kot preventivno in terapevtsko sredstvo za občutljive zobe in dlesni.

V stomatitisu, periodontitisu so indicirani tanini, mehko sušenje sluznice in žrela vnetja in draženja. Odlomek iz lupine pomaga umirjati tkiva in aktivirati njihovo celjenje po ekstrakciji zoba, med namestitvijo protez.

odstranite zamašek z lupinasto oreščkoTradicionalna medicina trdi, da je s tartarjem orehovega lupine hitra, varna in brezbarvna:

 • mehča in odstrani plaketo;
 • Čisti emajl iz okamenjenih plasti;
 • povrne belino in zdrav videz;
 • zaradi protibakterijskega delovanja zmanjša verjetnost novega sloja kamna.

Za postopek uporabite svežo juho, ki je 10 minut pred čiščenjem potopite ščetine zobne ščetke. Za najboljši rezultat je pravilna pravilnost, tako da se zobe decokcijo z odlomkom orehove lupine temeljito do trikrat dnevno.

Orehova lupina za lepoto kože in las

piling z orehomObstaja uporaba oklepa orehov in v kozmetologiji. Tu poleg izvlečkov uporabite razrezano lupino, ki postane del pilinga, pilingov, hišnih mask:

 • popolnoma odstrani z mrtvih delcev kože;
 • zmehča poškodovana območja;
 • poliže površinski sloj, izboljša regeneracijo, nežno odpravlja nepravilnosti kože, sledi brazgotin in posledic aken;
 • ima masažni učinek, ki aktivira krvno oskrbo in prehranjevanje tkiv.

V mešanici prahu z medom orehovo lupino spremeni v odlično domačo grmičevja, zlasti koristna po savna za pare, če so koža in njene pore odprte. Skupaj z voskom fino melje ladijski trup ali pepela po gori očisti kožo, ne samo iz epidermalne plasti mrtvih, ampak tudi neželene vegetacije.

pepel iz oreškov - naravni absorpcijski materialČist, presežen pepel iz lupine orehov v ljudskem zdravilstvu je znan po svojih zdravilnih sredstvih za rane, ki lahko pomagajo pri peptični razjedi. Te iste lastnosti snovi se uporabljajo pri obdelavi ostankov orehov na koži, ekcemu ​​in drugih dermatoloških težavah, vključno z plešavostjo. Zaradi boljše sestave je pepel zmešan z oljem zelišč ali oreškov. Včasih je priporočljivo dodati nekaj kapljic vina ali namiznega kisa na improvizirano mazilo.

Pepel iz kroja je odličen naravni vpojnik, ki pomaga odstraniti vse vrste toksinov, ki prihajajo s pijačo ali hrano, iz telesa. Tukaj izdelek deluje kot slavni aktivni ogljik, ki praktično ne prinaša učinkovitosti.

Čeprav v trdnih orehovih lupinah ni snovi, ki bi bile nevarne za telo, pred uporabo orehovega lupine za zdravljenje, še posebej, če jemljemo okus in tinkture v notranjosti, je potrebno dobiti priporočila strokovnjaka.

Related  Značilnosti Tsarskaya češnjeve slive in njena obdelava

Video o uporabi lupine orehov na vrtu