Pesa, zbrana za skladiščenjeRdeča pesa je precej hladno odporna kultura. V jeseni rastlina raste do svoje zadnje mase, prezgodnje spravilo privede do pomanjkanja. Zato je pomembno, da pravilno ugotovite, kdaj se kopati pesa.

Kdaj hraniti pese za skladiščenje

Root Beet RootTo je čim pozneje. To bo skrajšalo čas shranjevanja, povečalo donos: kultura v celoti uporablja kul, a za rast precej tople jesenske dni.

Videz rastlin na listih, njihovo rumeno in vihanje – znak o začetku čiščenja.

Ampak ne zamujaj. Root je opazno štrleč nad tlemi, tako da ga vpliva zmrzal. Zamrznjena pesa ne bo shranjena! Še en minus: če čakate na jesensko deževje, bo krpica nasičena z vlago. Hkrati je varnost še slabša, postopek žetve pa je težko, zemlja se drži korenin in deluje neprijetno. Običajno čistijo v septembru, preden zberete korenje (to je v tleh popolnoma, zato je zmrzal manj strah).

Če so korenine zrele neenakomerno in vreme je nestabilno, lahko to storite. Ko odstranimo pese iz vrta, ostanejo v tleh majhne rastline. Če dobite malo sreče s vremenom, bodo lahko dobro razvili, nato pa bomo odstranili. Če ne, pa naj bo to, za te repe ni veliko.

Organizacija čiščenja

Pravočasno zbiranje - zagotavlja njegovo ohranitevPonavadi se lahko namizno peso zlahka izvleče iz vrhov. Če je zemlja težka in del koreninskih rastlin trmasto trka v tleh, kopamo. To je bolj priročno – vnaprej, lažje z pitchforks, kot z lopato. Potem jo vzamemo ven, ga malo odrežemo in ga spustimo na osvobojenem kraju z majhnimi stosiki, koreninami v eni smeri.

Obrežite vrhove. Čim krajše, vendar zaradi strahu pred poškodbo vrha korena. Nož mora biti dobro oster, nato pa se hitro utrujen.

Kunjo je treba pravilno rezatiIstočasno očistimo zemljo, če se zamaška. Gychku, primeren za uporabo v živinoreji, vržemo v kupe ločeno od tal in suhih listov. Na tej stopnji je prikladno razvrstiti korenovke, ki jih preprosto vrže v dve kupi.

Poškodovane zaradi bolezni ali škodljivcev, kot tudi korenovke, ki so poškodovane med žetvijo, se ne shranjujejo dlje časa! Poleg tega se bo zmanjšala tudi varnost ostanka pridelka! Majhna – izgubi več v masi med skladiščenjem: suha. Tovrstne koreninske zelenjave, ko pridelku pese za skladiščenje dodamo ločeno, za uporabo na prvem mestu.

V piloti pustimo tanko plast za sušenje. Dan ali dva suha sta boljša. Včasih moraš nekaj časa zapustiti na terenu. Ali obstaja sum, da se to lahko zgodi, na primer, v sosedu z avtomobilom, ki je obljubil, da bo zbral. Potem moramo pokriti kopice obrezanih vrhov! To vas bo rešilo pred zmrzali (in nenadoma?), In potencialni tatovi ne bodo tako jezni. Nič ne sme zapeljati poštenih ljudi …

Related  Nedolžna trajnica astilba raste dobro na prostem

Kako in kje hraniti peso za zimo

Recikliraj. Ohranjanje, borscht dopolnjevanje, kislo zelje in soljena pesa.

V hladilniku. V polietilenu, v rastlinskem oddelku. Ima smisel le za majhno količino.

V posebnih trgovinah – skladišča, kleti, kleti. Gradnja vseh skladiščnih prostorov je draga. Toda le v njih je prikladno nadzorovati prezimovanje zelenjave. In enostaven dostop do gojenih proizvodov:

  • Na stojalih, v zabojih, v predelih. Priročno za dostop, omogoča izbiro in spreminjanje pogojev za različne serije izdelkov, takoj opazne bolezni, je težko omejiti osredotočenost škode na zdravih rastlinah. Območje je neproduktivno: slabo razmerje med prostornino pod zelenjavo in skupno velikostjo skladiščenja.Shranjevanje pese v zabojih
  • V posodah – škatle, posode, vreče in podobno. Manj je travmatiziran, kar izboljša varnost, primerna za dostop in uporabo, nadzor nad shranjevanjem. Stroški prihrankov zaradi dodatnih stroškov embalaže so drage, del količine ne zaseda sam izdelek.Shranjevanje pese v škatlah
  • V razsutem stanju. Najenostavnejši način je, da se površina uporablja čim bolj. Težko je nadzirati varnost, zdravljenje in izolacijo v primeru izbruha. In upoštevati, da je porast nastalih težav problematičen.Pesa, shranjena v razsutem stanju
  • V jarkih in rogovih. Omogoča vam, da brez stroškov postavitve in vzdrževanja v delovnem stanju resnega skladiščenja. Neprijeten dostop, če boste morali sodelovati pri izdelavi: zaradi kupa gredice se splava razbije? Težko je nadzorovati pri shranjevanju. Odlična izbira, če je potrebno, da dolgo časa shranite veliko količino korenastih zelenjave in sočasno nenaklonjenost porabi za gradnjo kapitalskih zgradb.

Pesa se položi v kroglice ali jarkeČe se odločimo za postavitev kagata, saj je shranjevanje sladkorne pese doma zelo priročno, pri izbiri kraja upoštevamo naslednje dejavnike:

  • Na pobočju ali na ravnem ozemlju je zaželeno, da bi se utor odtrgal.
  • Od kmetijskih stavb in stenj iz slame – miš.
  • Dobrodošli pri zaščiti pred vetrovi – zidovi stavb, ograjo, drevesa.
  • Ni v nižinskem (spomladi zatekhet) in ne na točki visokega podzemnega voda.
  • Na mestu, ki je primeren za dostop do prevoza in ne posega v pomladno obdelavo vrta, če se obdobje skladiščenja zamuja.

Related  Rastoče korenje v državi

Takoj po zajetju zaznamka. Slimica se navadno uporablja kot najbolj dostopen material. Ampak prevleka s suhimi listi ali ostružki je sprejemljiva, ima celo majhen plus. V slamici, pogosto, ko je zmrznjena, ostanejo neokrnjena zrna, kar privlači miši. Postavili smo lesene škatle za prezračevanje in regulacijo temperature, v njih pa spustimo termometer na vrvico.

Od zgoraj zaspimo z majhno plastjo zemlje, le da preprečimo pihanje vetra, se deževnica spušča. Z nastopom hladnega vremena povečamo plast zemlje, ki pokriva raketo. V mrazu škatle se ustavimo s slamo. Pri vseh načinih skladiščenja poskušamo ohraniti najnižjo možno, vendar pozitivno temperaturo. V idealnem primeru – od 0 do +1 ˚С.

Pesa v času počitka praktično nima, ko se segreje na +7 – + 8 ˚C začne kaliti tudi v začetku zime.

Značilnosti žetve in skladiščenja krmne pese

Pridobivanje krmne peseCenim za visok donos. Praktično vse, kar je napisano zgoraj o shranjevanju, velja za sladkorno peso. Edina stvar, ki jo raste, ponavadi vsebuje domače živali. Torej je smisel vrhov, ki so primerni za hranjenje, kot so najmanjši korenovki, ki se neposredno napajajo ali se uporabljajo za silažo. Kompost iz suhega listja.

Značilnosti žetve in shranjevanja sladkorne pese

Shranjevanje sladkorne peseDonos je nekoliko nižji kot pri krmi. Kot prehrambni izdelek … za naše babice so pečene sladkorne pese delikatesa, a od takrat se je veliko spremenilo. Torej, kultura se pogosteje goji na velikih kmetijah za predelavo sladkorja, na kmetijah pa se redko goji. Če je kdo radoveden, tukaj je nekaj informacij.

Sahara v njem od 14% (to je osnovna slika), največja možna pri korenu – 20-22%. Sladkorni trs je 17-22%, vendar raste na 5-6 m in daje veliko težo na hektar. Poleg tega mora trst po rezanju hitro vstopiti v rastlino: po rezanju, vsebnost sladkorja takoj začne padati. Na splošno velja, da trst mora priti do obrata na dan izreza. V Karibih suženjstvo ni več tu, vendar je delo poceni, zato se ročno delo pogosto uporablja. In avtomobili ne morejo zmanjšati nižjega, najslajšega dela rastline.

Related  Sajenje jagodičastega jagodičja

Žetvena dela se začnejo, preden sladkorna pesa vstopi v polno zapadlost. Cilj je v celoti začeti in uporabljati tovarne. Hkrati se ne zbira del pridelka kmetije, vendar se to zdaj izravnava z višjimi nakupnimi cenami. Vsebnost sladkorja sladkorne pese, če je slabo shranjena, pade hitro. V dobrem, celo idealnem – počasneje, vendar se vseeno zmanjšuje. Zato se čiščenje in prevoz združita, poskušajte podaljšati čas čiščenja, dostaviti koren do rastlin brez shranjevanja “iz koles.” Zadržani so v bremena, ki so se kasneje zbirali pred samimi zmrzali, da bi raztegnili delo tovarn, kar je ekonomsko ugodno. Čeprav je med skladiščenjem nekaj sladkorja izgubljeno.

Magnold ali listna pesa

Listje črede se uporablja za kuhanjeDistribuirano v Sredozemlju in malo znana kultura v naši državi. Lepo, obstajajo listi in peteolate sorte. Dragoceni, razen kmetovalcev tovornjakov, cvetličarji – za visoko dekorativno. Daje zelo zgodnjo proizvodnjo, preden prejme druge zelenice. V hladilniku hranijo kratek čas, vendar je lažje prekinjati čebele, kolikor je potrebno: ves čas rastejo novi. Donos – do en kilogram na rastlino.

Od antičnih časov je bila sinonim lakote “jelka”. Rdeča pesa je iz družine lobanje, so sorodniki. Mladi listi vsake sladkorne pese, ki ni le listnato, so primerni za solato, jih lahko okusno kuhamo. Vendar ni odvisna od rastline, temveč od spretnosti kuharja.

Zbiranje in shranjevanje pese – video