dobra žetev breskevOd nekdaj je veljalo za breskev, cvetočo vzmetnico in obilno pridelavo – privilegij najjužnejših predelov države. Od sredine prejšnjega stoletja rejci in amaterji spodbujajo kulturo v srednjem pasu. Peach lahko stisne marelic na vrtovih, ker je bolj odporen na ponavljajoče se zmrzali, sadik iz kamna pa podeduje materine lastnosti. Pol ducate ljubiteljev moskovske regije že več kot 10 let gojijo breskev v obliki gošče.

Opis breskve drevesa

mlado drevo nosi sadjeVrtne sorte prihajajo iz skupne breskve, grmovja ali ene vrste. Višina drevesa lahko doseže 9 metrov, pogosteje pa širjenje drevesa 3-4 metra. Koreninski sistem breskve je površen, ki se nahaja v rodovitnem sloju do 70 cm. Peaches ljubijo toploto, lahkotno in bogato zalivanje. Sadno drevo že 20 let, začenši od drugega leta po ukoreninjenju.

Breskova drevesa se nanašajo na navzkrižno oprašene vrste. Številne rastoče sorte bodo povečale uresničitev vsakega posebej, še posebej, če od julija do septembra ustvarite sadni transporter, ki zbira kopije različnih dozirnih obdobij. Očiščenost v breskev ni visoka.

Drevesa, odporna proti zmrzali, ne moremo imenovati. Izgubijo del korenin med zimskimi zmrzali -25, če trajajo več kot tri dni. Korenine trajajo grenko zmrzovanje 30-35 stopinj. Majhno obdobje počitka prebudi drevo z zimskimi rastlinami, ki se zgodijo pozimi.

Nežna breskev je težko prenašati prezimovanje. Krona ne more stati brez zatočišča -20, s smrtjo sadnih brstov in lanskoletno rastjo. Utehe so, da ima breskev drevesa odlično sposobnost samoreaktiviranja in čez eno leto cvetenje zamrznjenega drevesa.

Peach agrotehnika za vsako podnebno območje

obrezovanje vzhodne breskveDrevo goji v šotnih klimatskih območjih z blagim podnebjem. Hkrati je drevo v obliki skodelice, ki je prežeto s sončnimi žarki, oblikovano na razdalji najmanj 3 metrov.

Za območja z mrzlimi zimami so bolj primerna oblika grozdja in zgoščene nasade. Tu so sadni segmenti oblikovani iz spodnjih poganjkov. Nizko ležeče veje lahko zlahka zavarujejo pozimi, kar zagotavlja ohranjanje sadnih brstov.

Pridobite samo sadike zonirane in priporočene sorte breskev. Dobre rezultate dobijo vrtnarji, ki rastejo drevesa iz kosti breskve lokalne sorte.

zorijo sadove breskveSkrb za breskev vse leto, in vključuje tehnike, ki omogočajo ustvarjanje pogojev za dolgo letno pridelka. Zato so breskevska agrotehnika na Kavkazu in na moskovskem območju vključevala nekaj operacij, vendar se izvajajo z uporabo različnih tehnologij:

 • pogoji saditve in sorte;
 • nastanek mladega in sadnega drevesa;
 • zalivanje in hranjenje;
 • zaščita pred škodljivci in boleznimi;
 • priprava na prezimovanje in spomladansko prebujenje drevesa.

Vsak od teh dogodkov temelji na praktičnih tehnikah, ki pomagajo zahtevnemu drevesu preživeti v sovražnih razmerah.

Kako gojiti sadno drevo breskev v predmestju

urnik predelave breskev v predmestjuŠtudije, ki so jih izvedli znanstveniki na Botaničnem vrtu, ki so raziskovali izkušnje amaterskih vrtnarjev na območju Moskve za gojenje breskev, so nam omogočili nekaj sklepov:

 1. Sadike, pridelane iz semen lokalnih sort, ohranijo materinske lastnosti, če jih vzamemo iz koreninske breskve. Sadike iz podlage so neplodne.
 2. Breske breskve so bolj odporne na lokalne razmere.
 3. Predlaga se, da se oblikuje sadno drevo na takšen način, da daje obliko grmovja, tako da ostane pretežno mlada rast.
 4. Drevesa je treba zasajiti tako, da jih je mogoče skriti med zimo. S severa vetra ustvari zaslon tudi poleti.
 5. Uporabite sadike, cepljene na mandlji in češnje. Apricot Jar za breskev je neuspešna podloga.

Amaterji Gardenerja moskovske regije se priporoča, da kupijo sadike regionaliziranih sort iz lokalnih drevesnic. Doslej je samo 29 sort, vendar izbirno delo nadaljuje.

Kako skrbeti za breskev? Primer pravilne kmetijske tehnike za srednji pas je vrt ljubitelja Kostetsky. Žetev iz vsake od 20 breskev v letu 2011 je bila 30 kg od drevesa. Takšne rezultate, ki jih je prejel, se prilagajajo prošnjam južnjakov že 20 let.

rezultat ustrezne skrbiPriporočila za tiste, ki se zanimajo za gojenje breskev v predmestju:

 1. Posaditev več vrst sadik z razdaljo med luknjami 3×4 metrov.
 2. Vzmetno rezanje suhih, šibkih, brezplodnih vej. Po cvetenju je potrebno redčenje, odstranjevanje odvečnega jajčnika, nato pa sadje doseže 150-200 g mase.
 3. Zaščita – 4-krat v spomladanskem škropljenju 1% z bakrovim sulfatom proti zvitju listov, luknjasta patchiness.

Pridelovalci gnojil v gnojilih skozi celo leto. Leto kasneje, 3 kg / m območje humusa v mešanici superfosfata in kalijeve soli na celotnem vrtu jeseni. V začetku spomladi gnojijo z tekočimi organskimi sestavinami letno. Pozimi več kot polovica vedra lesa pade v vsako luknjo. Spomladi, ko se ledvice nabreknejo, se v drevesni deblo vpelje 300 g kompleksnega gnojila, napolni se s 5-6 žlici vode. Po cvetenju se tekoči 10% organske snovi vnese v krogov blizu kroga v količini 3-4 vedra. Avgusta dopolnimo z dodajanjem polkatnega stekla superfosfata na vedro.

V jeseni, ko listje izgine, vsako drevo prejme še 10 vedrih vode. Potem se zemlja preliva s humusom. V bližini prtljažnika je vedno mogoče preprečiti intertrigo.

Pridobivanje breskev iz kamna

paprikaČe vzamete kost iz domačega breskevega breskev, bo odpornost sadike na podnebne značilnosti, velikost in okus materinega sadja. Kako vzgajati breskev iz kosti? Lahko rastejo doma v lonec. Za to je treba kost hraniti v vodi 4 dni, nato pa odstraniti, razdeliti kost in nukleolus v lonec.

Za pomladno saditev breskev je treba pozimi izvajati umetno stratifikacijo. Na hladnem mestu se kost v zimskem pesku shranjuje vso zimo. Spomladi bo porušila kost, se zdi, da je krompir, ga je treba namestiti v kad.

Kosti na dobro pripravljeni prsti je mogoče položiti na jesen na razdalji 10 cm od pomladi, ki se bodo spustili spomladi, do jeseni bodo dosegle višino 1,5 m in dale stranske vejice. Potem so zasajene v pripravljenih jarkih.

V jeseni so posajene mlade rastline, ne pa rezanje zgornjih vej, ampak nekoliko skrajšajo korenine. Spomladi so, nasprotno, zgornji deli, ki se začnejo z oblikovanjem drevesa.

Pomlad – najpomembnejše obdobje v skrbi za breskev

drevo po obrezovanjuNarava prebudi. V tem času hortikultur začenja trpeti zaradi zaščite breskev pred škodljivci in boleznimi ter obrezovanjem, da bi oblikovali prihodnjo žetev.

Skrb za breskev spomladi je pravočasno sproščanje vej in korenin iz zaščitnega zavetišča, da ne bi ustvarili intertrigo prtljažnika. Hkrati je treba izvajati zaščitne ukrepe, izvajati gnojila v skladu s časovnim razporedom. Takoj, ko se cvetni brsti začnejo nabrekniti, je v roku treh tednov vrtnarjen čas, da oblikuje krono. Dogodek je odgovoren, ki zahteva praktične spretnosti in dobro ostro orodje. Kako pravilno prerezati breskve spomladi, pazi video za začetnike:

Glavni cilji spomladanskega obrezovanja:

 • rešiti drevo živih vej;
 • osvoboditi dostop do sončnih žarkov za plodovke;
 • Odstraniti stare veje, na katerih ni dovolj plodnih poganjkov.

pomlajevanje kronTreba je zapomniti, obrezovanje je operacija, v kateri lahko oslabi drevo. Naj bo čimbolj nežna. Takoj po rezanju je nemogoče pokriti mokro rezanje z vrtno omako. Nanesite zaščitno plast v 3-4 dneh, da ne dobite gumi.

Samo dobro urejeno, močno drevo lahko postane vrtni okras in prinese okusno aromatično sadje.

Spomladi Peach obrezovanje – video