begonia cvetMed veliko različnih vrtnih in sobne rastline ne more izogniti, da označite ta cvet kot Begonia, najljubši pridelovalci po vsem svetu za veliko število vrst, sort in hibridov, ki lahko poberem za gojenje v vrtovih, na balkonih, v sobi pogojih.

Begonia je monoecious rastlina, da je na njem oblikovana moška in žensko cvetje. To pomeni, da je treba za zorenje plodov in videz semen takšno rastlino izkopati žuželke ali umetno opraševanje (na primer doma).

Vrste begonov

Znanstveniki poznajo več kot 900 vrst begonij, katerih fotografijo in ime je mogoče videti spodaj. Torej, glede na metodo razmnoževanja lahko razlikujemo:

  • Begonia tuberous (podzemni del predstavlja gomolj, ki se uporablja za razmnoževanje);
  • List Begonia (podzemni del – zgoščeni koren, s katerim lahko razmnožujete rastlino);
  • Begonia grm (ne pomnoži s podzemnim delom, predvsem semena).

vrste begonias photo in ime

Naslednje vrste begoni se razlikujejo glede na obliko nadzemnega dela:

  • Grm (grmičevje);
  • Zeliščni;
  • Sem grmlja.

Grmovec Begonia, fotografija, ki je predstavljena spodaj, v zimskem vrtu odlično izgleda, dobro okrasi loggias in balkone. Ni kaskaden, raje dobro osvetljuje, zmerno zalivanje in vlago, ne prenaša neposredne sončne svetlobe. Višina lahko doseže dva metra, odvisno od sorte, lahko prekrijete s preprostim, dvojnim ali fimbriranim cvetjem.

begonia bush

Travnata oblika begonije uporablja za okrasitev cvetličnih gred in rabatok, imajo majhno višino, kompakten, srednje velika cvetje, ampak z vsem tem različno dolgim ​​časom cvetenja, nepretenciozno, enostavno, da se ujemajo z različnimi letnih rastlin, kot so petunije, cineraria, ageratum.

Begonia

V zvezi z značilnostmi oskrbe je treba opozoriti, da je ta različica begonije, katere fotografija je vidna zgoraj, tako kot ostale, zahtevala skrbno zalivanje in namestitev na območjih z dobro osvetlitvijo.

Notranji sorti begonij

V prostorskih pogojih se gojijo dve vrsti begonov – okrasno-listopadno in cvetoče.

Dekorativni in listavcev begonije raje vzhodne, jugo-zahodno okna, ne marajo neposredni sončni svetlobi, so senca-strpni, naj bi zemlja v loncu vlažna, vendar ne mokra, zasushivat je površina zemlje ni priporočljivo, lahko privede do smrti najbolj finih korenin, ki so odgovorni za absorpcija vode, v njej se raztopijo hranila.

Dekorativne in listopadne vrste beneške fotografije in imena:

Begoni Imperial in Royal

Takšne variacije begonije ne prenašajo osnutke in nizke temperature, v idealnem primeru, je treba te rastline vsebujejo pri temperaturi od 20 do 23 ° C, krme te barve naj gnojila z visoko vsebnostjo dušika in kalija, ki prispevajo k zdrav razvoj celotne listne mase.

Prav tako je treba opozoriti, da v nobenem primeru ne bi smeli razpršiti dekorativnih in listnatih begonov! To lahko privede do madežev na listih, razpadanja pecelj in lista listov.

Fotografije takih begonov so predstavljene spodaj:

begoniCvetoče vrste begonije, ki rastejo v okoljskih pogojih, so zelo raznoliki. Med njimi so rastline, ki lahko cvetijo vse leto, da so obrazci, ki potrebujejo spečega obdobje. Ti cvetijo spomladi in poleti do jeseni zalivanje jih postopoma zmanjšuje, in po tem, ko rastlina pade listje, se ustavi ob so vsi gomolji potegnil ven iz lonca, očistiti od tal in shranjeni v žagovino ali pesek v hladnem prostoru zaščiteno pred svetlobo.

Bliže spomladi so gomolji ponovno posajeni v lonec, v rahlo, lahkotno, dobro gazirano zemljo, začeli zmerno zalivanje. Treba je opozoriti, da je velikost loncev majhna, kar bo povzročilo bogato cvetenje rastline. Cvetoče begone so najbolje postavljene na vzhodno ali jugovzhodno okno, hkrati pa so zaščitene pred aktivnim soncem, da bi se izognili opeklinam listov.

Temperatura njihove vsebine v aktivnem obdobju variira od 22 do 26 ° C. Zalivanje mora biti bogato, vendar vam ni treba dovoliti stagnacije vlage, kar vodi v razvoj gnilobe na gomoljih. V zvezi z gnojenjem je za te namene treba uporabiti kompleksna mineralna gnojila s povečano vsebnostjo fosforja in zmanjšano dozo dušika.

Begonia se šteje za precej kapricijo, ki zahteva kontrolo in pozornost, vendar se s to skrbnostjo zahvaljuje s čudovito svetlo zelenjem in čudovitim elegantnim cvetjem.

Video: begonia – vrste, oskrba in presaditev