spomladi in poletju pridelujejo češnjePresadka je presadek majhnega fragmenta ene rastline z vegetativnimi brstiči v drugo. Inokulacija sladke češnje se izvaja na češnjah, slivah, češnji in v resnici češnji. Operacija je potrebna, da bi ponudba dala toplotno drevo več trdnosti, da bi omejila rast. Ko postanejo dva drevesa, bo zimska utrjena koruza višnje omogočila, da bodo češnje prinesle sadove v Moskvi.

Osnovna pravila cepljenja

inokulacija češnje na kamenTa rastlina, ki ima korenine v tleh, se imenuje podloga. Del, ki ga implantira katerikoli način, se imenuje presadka v matično drevo. Če želite povezati rastline, morate izbrati povezane pridelke, ti pari se imenujejo združljivi. Za cepljenje cešnje so združljive s kamnitim sadjem Pink. Primernejše so še slive, češnje in marelice.

Najbolje je, da se med sapnim tokom prilagaja presadek in zaloga pri temperaturi okolja nad + 5 stopinj. Češnjevci se požrejo od jeseni. Če je bila zimo topla, so palice na cepiču izrezane spomladi. Zelene vejice postanejo slabe.

načine za kombiniranje tkanin iz cepičev in podlagObstajajo različni načini kombiniranja tkiv dveh dreves, vrtnarji uporabljajo eno ali drugo metodo cepljenja češenj, pa tudi druga sadna drevesa.

Cepljenje je zapleteno. Da ne bi pokvarili staleža, je potrebno obvladati inokulacijo, da napolnite roko z metanjem materiala. Orodje mora biti na roki in ostro ostro. S kombinacijo dveh gladkih odsekov se dosežejo povezave.

Katere sezone je treba izbrati za cepljenje

spomladi pridelujejo češnjeV rastni sezoni posadijo češnje. Toda najboljše obdobje cepljenja vseh sadnih dreves je spomladi. Pomembno je, da v tem času ni zmrzali. Spomladi inokulacijo češnje opravimo s pripravljenimi peclji. Iz kleti so bili vzeti vnaprej, nasičeni z vlago in koreninami. Spomladi se uporabljajo vsi načini spajanja rastlin in podloge:

  • očiščenje;
  • Kopičenje:
  • inokulacija na korteks;
  • inokulacija v stranskem rezu;
  • inokulacija v cepitvi.

Včasih izkušeni vrtnar uporablja ablative – dve mladi češnje so povezani s cepljenjem v prtljažnik. Po fuziji iz enega drevesa vzemite grah iz drugega korena.

V začetku junija je še vedno pravi trenutek za polaganje češnjevega cepljenja na češnji poleti. Pomembno je, da poleti pred cepljenjem začne v namakanju tla pod materino dlako. Redno vodite rastlino za 3 dni. Rezine v tem času tudi zdržijo v vodi z stimulansom. Najpogosteje poleti, češnjo vstavi metoda očalizacije, z očesom.

Related  Bolezni kosmulje in njihovo zdravljenje

češnja poletiPoleti je možna inokulacija cepičev in za lubjem. Za boljše preživetje je pomembno, da pripravimo potaknjence v premeru približno 1 cm. Cherry je dober iztrebek. Navajeni pecelj se dobro počuti. Toda po nekaj letih na križišču je češnja precej debelejša. Ima močan tok sokov. Da se to ne bi zgodilo, tako da se veje ne razbijejo pod težo pridelka, je treba opraviti brzdanje skupnega mesta. Kako saditi češnje na češnjah, je odvisno od stanja cepljenja in staleža. delni presadekNa delnem priovoe drevo lahko dajejo češnje in češnje. Dobre zaloge so na voljo v sortah češenj:

  • Megalebova češnja ima visoko zimsko trdoto;
  • Vrh – odlična združljivost s plionom;
  • VSL – dobro kombinirana s kakšnimi sortami sladke češnje;
  • Vladimir Cherry – visoka zimska trdnost, dober prizhivaemost presadka.

Če je na vrtu stara češnja, ki ni več fruktificirana, vendar se dolgo časa prilagaja zmrzali, je čudovit zalog za nove češnje. Lahko se položijo vzdolž prtljažnika, na rezu, vzamejo različne sorte, od tega plodnega drevesa postane slikovito.

Ali lahko na češnjevem drevesu posadite češnje, če drevo nosi sadje? Cepite lahko v stebelnih ustnicah in skeletnih vejah. To je ponavadi način posipanja opraševalca, če je vrt majhen. Imuniteta lahko popravi okus, velikost, donos zaloge.

Eksperimentiranje s cepljenjem jeseni je lahko kratek čas. Potrebno je, da pecenje začne, dokler ne pridejo mrazi, in tok se ne ustavi.

Na katerih sadnih drevesih lahko sadite češnje

Cherryinokulacija češnje na sliv podobno kamnatemu, vendar je moč rasti pri vseh drevesih drugačna, tudi struktura lesa. Zato je za boljše preživetje češnja cepljena na sliv. Cepitev se lahko izvede delno, nato pa slive in češnje delijo hrano iz korenin. Toda včasih se vzame zaloge za ustvarjanje sadik. V tem primeru mora biti zaloga premera najmanj 1 cm.

Related  Kdaj saditi kosmulje?

Na višini 20 cm od tal, je na obeh delih narezan jeziček. Podloga s presadkom je povezana in pritrjena z navitjem. Mesto delovanja je zatesnjeno z vrečko, da zadrži vlago. Ko se pojavijo listi, lahko paket odstranite. Celotna posadka se odstrani na korenine. V dveh letih se mora sadik vključiti v plodove.

Kaj lahko še zasadiš češnjo? Na češenjski slivi. To naredi češnje bolj odporno in vam omogoča, da drevo, kjer je presežek vlage tal.

Cherry on Cherry – video