Pregled skrivnosti sajenja črnega ribezaČrni ribez je eden izmed najbolj znanih in najljubših jagod večine ljudi. Z odličnimi okusnimi lastnostmi je tudi zelo koristno za telo. Raven vitamina C v jagodah je eden od najvišjih od vseh znanih izdelkov, ki vsebujejo ta vitamin. Ta jagodičja se uporabljajo med prehladom, črevesnimi boleznimi, za splošno profilakso telesa. Poleg tega so marmelade, kompoti, želeji in marmelado drozge priljubljene jedi toliko ljudi. Vsi vedo o svojih uporabnih lastnostih, vendar ne vedo, kdaj in kako se lahko posadijo.

Sajenje črnega ribeza

Optimalni pogoji za sajenje vseh vrst ribezov – jeseni.
Rastlinski grmičevje jeseni, navadno konec oktobra. Glavna stvar je posaditi grmičevje pred zmrzaljo. Če na jesen posadite grmičevje, preden pride pomlad, se tla okrog grmičevja obrnejo, drevesa pa dobi dobro in z začetkom prve toplote se intenzivno začne rasti.

Pri izbiri pristajališča je treba odgovorno odgovoriti. Ta rastlina je higrofilna, zato je primerna za vlažna območja, vendar je dobro zaščitena pred vlečenjem. Sejanje ribeza v jeseni ni dovoljeno izvajati na mokriščih.

Najbolj optimalna možnost je srednje in težka ilovnata tla. Ribez se boji stoječe vode, zato je treba vzpostaviti dobro drenažo tal.

Kako zasaditi črni ribez v jeseni

Saditev sadik črnega ribeza FotoMnogi, zasaditev grmičev črnega ribeza, takoj pozabite na to in se spomnite samo med žetvijo. In zaman. Za dobro polno posevke morate upoštevati preprosta pravila.

Površina, dodeljena za sajenje ribeza, se izravnava, vse depresije se napolnijo. Nadalje je izkopana velika jama – globina 40 cm in premer 60 cm. Dno luknje je prekrito s koščkom humusa in gnojili iz kalijevega klorida dodamo vsaj 100 g v obliki oglja.

Za sajenje vzemite dvoletni sadik s koreninami 15-20 centimetrov. Shoots mora biti najmanj 30-40 centimetrov. Lahko uporabite sadike in enoletne osebe, vendar mora biti koren dovolj razvit.

Related  Sajenje grozdja na parceli in skrb za njo

Obstaja eden trik, ki ga uporabljajo vrtnarji in ki je glavno pravilo pri sajenju črnega ribeza.

Napravite grm na pobočju 45o na raven zemlje, tako da so bile stebla urejene v obliki ventilatorja in spodnji popki na njih so bili pokriti z zemljo. Najmanj 2 ledvice ostane na površini.

To je treba narediti, da se oblikuje močna zdraga črnega ribeza.

Skrivnosti, kako posaditi črni ribez v jeseniSledi počnejo zasajene grmovnic vdolbine jim vlijemo vedro vode, dobro stisnjena in dal mulčenje okoli bush v obliki šoto, kompost, slama, pusti plast do 10 cm., Odvisno od velikosti in sorte ribeza, razdalja med grmovjem ugotovljenih iz meter in pol .

Currant ljubi osvetljene, odprtih prostorov, vendar delno senčenje ne škoduje, ampak bo vplivalo na pridelek v prihodnosti.

Ribez ima visoko odpornost proti zmrzali, vendar jo je treba še vedno zaščititi pred poznimi spomladanskimi zmrzali, saj lahko sadni brsti, ki rastejo v rast, zmrznejo, kar bo vplivalo na zmanjšanje pridelka.

Teze bodo opisale pravila, ki jih je treba upoštevati pri sajenju črnega ribeza:

  • pristati v oktobru in novembru;
  • kopati luknjo 40×60 cm;
  • zaspi s kozarcem humusa;
  • dodaj oglje;
  • skrajšajte korenine, pri čemer pustite 30 cm;
  • poglobite grm na naklonu 45o in pokopati;
  • poglobite okoli grmov;
  • obilno zaliti;
  • za obrezovanje stebel, pri čemer ostane 30-40 cm dolga;
  • pokriti.

Skrb za grmičevje črnega ribeza

Po zasaditvi gobice iz ribeza bi bilo zaželeno, da so rezultati dela veseli mnogo let. Zato je v dobri veri še vedno potrebna zgodnja stopnja razvoja.

Pravila mulčenja črnega ribezaMedtem ko grm ne prinaša sadja, je dovolj, da ga vodo, plevel in plevel. V letu plodov je že treba izvesti gnojenje v obliki mineralnih gnojil (100 g superfosfata, 20 g kalijevega sulfata in 30 g sečnine) in organskih gnojil v obliki piščančjega gnoja in gnoja.
1 kg gnoja se vztraja tri dni v vedru vode, razredčeno z vedro vode in vlije v koren. Isto velja za piščančje odpadke, le izpust vode se poveča 2-krat.

Related  Predstavljamo vam tropsko jabolko ali eksotične plodove guave

Da ne bi izgubili pridelkov med spomladanskimi zmrzali, med cvetenjem in puščicami, morajo biti grmi dobro zaliti in pokriti. Če niste preveč leni in storite vse, kar je v času – zagotovljena je žetev.

Obvezen ribez se vlije med nastajanje jajčnikov in sipanje plodov, da bi se izognili njihovemu brušenju, še posebej, če sovpada s suho. Zbiranje žetve, zalivanje se nadaljuje. In v suhi jeseni, pred nastopom zmrzali, podzimni zalivanje poteka na 3 žlicah na grmičevje.

Ali potrebujejo črni ribezi obrezovanje? Obrezovanje je namenjeno oblikovanju grmovja, ki preprečuje zgostitev in izboljša kakovost naslednjega pridelka.

Obrezovanje črnega ribeza

Črni ribez na enem mestu raste 15 let. Visokokakovostno in pravilno obrezovanje spodbuja podaljšanje sadja, ki je še nekaj let. Tako obrezovanje je, da se v treh letih na gošči pustijo samo 6-8 poganjki, iz katerih bodo rasle še močnejše stebla in še večje jagode.

Pod obrezovanjem pod vsemi vejami, ki dajejo majhen porast in so starejše od treh let. Stare poganjke je enostavno razlikovati – bolj so temne barve.

Izrezati obolele poganjke in rastoče steblo v tleh.

Sanitarno obrezovanje se izvaja med cvetenjem, tiste veje, ki so bolne s pogoltom.
Če je na rezu vidna črna točka, so ličinke škodljivcev. Taka podružnica je nujno razrezana na zdrav način. Vse podružnice, na katere vplivajo ličinke, se spali.

Obrezovanje rastline predvsem v pozni jeseni. Stare poganjke se odstranijo iz tal, tako da 3 cm cente konoplje spodbujajo rast najbolj plodnih podzemnih ledvic.

Kako zmanjšati črni ribez za večji pridelekNe priporočamo, da se spomladi med rastno sezono, saj skozi kosi izgubi veliko količino sok in skupaj s hranili.

Za vse rezine priporočamo, da se zdravijo z vrtnimi hlapi, ker ribezi sami ne morejo rezati rezin.

Related  Različne vrste zelja v državi

Črni ribez zasaditev video