Bolezni marelic in njihovo zdravljenje – fotografije in opis simptomov

zdravljenje proti boleznimNaša najljubša marelica prihaja iz toplih predelov Armenije, Indije, Kitajske. Bolezni marelic in njihova obdelava – fotografije na strani so povezane s spremembami habitatnih razmer. V podnebju, ki ni značilnost lesa, se razvijajo glivične in neinfekcijske bolezni, kar zmanjšuje produktivnost vrta. Samo preprečevanje in ustrezna oskrba lahko preprečita širjenje bolezni.

Bolezni in njihovo zdravljenje

mareliceNič na vrtu ni slučajno. V napačnem času, rumeni ali iztisnjeni list, podružnica, naredi vrtnarju pokači ušesa. Na žalost je nemogoče uničiti okužbo v javnih vrtovih. Reprodukcijo spor in bakterij v okuženem območju je mogoče zmanjšati z rednim izvajanjem zdravljenja za biološko zaščito. Mantle spore in ciste je lahko eno samo drevo v zapuščenem vrtu.

Če na vrt vplivajo bolezni marelice, je treba načrtovati boj z njimi. Toda za to morate vedeti znake, nevarna obdobja in načine zdravljenja vsake bolezni.

Razlikovati vrste bolezni:

 • fiziološki;
 • bakterijski;
 • glivic;
 • virus.

Za zdravljenje bolezni morate vedeti njegove znake. Obstaja determinant, kjer so fotografije bolezni marelice in opisujejo njihovo zdravljenje. Preprečevanje bolezni je lahko preventivni ukrep – pridobiti sadike, ki so tolerantne za bolezni, ki se pojavljajo v regiji, za izvajanje zaščitnih ukrepov za opravljanje agrotehničnih dejavnosti.

Monilioza je najpogostejša bolezen sadovnjakov marelice

monilialno opeklineMoniliozo je posledica uvedbe marsupialne glive monilije. Bolezen se razvije v dveh oblikah – vpliva na liste in povzroči sivo gnilobo sadja.

Pričakujte, da bo bolezen na listih po topli zimi. Če cvetoče obdobje sovpada z mokro megleno vremenom, se spor v odprtem latniku cvetnega lističa vpelje v les. Hkrati se cvet postane rjava, prizadeti les ne krmi listov.

Namreč, okužba z moniliazo je razlog, zakaj marelica posuši po cvetenju. Listi ne padejo, se mumifirajo, ampak na vejah se pojavijo razpoke, ki jih poskuša drevo zapreti in izloča dlesni.

Ukrep boja proti monologu opeklina je rezljanje poškodovanih vej dvakrat, med pojavom bolezni in v 2-3 tednih. Zdravljenje z bakrenimi pripravki zmanjša reprodukcijo glivične monilije. Preprečevanje – jesensko belo perilo vrta z dodatkom kuproksata v apno.

siva gniloba sadjaMoniliaza marelice in boj proti njej bo potrebna na poletni višini v topli vlažni sezoni. Ko je žetev pripravljena za zorenje, je sadje prekrito s belim, sivim puhastim premazom, potem pa zrnato. To sadje je treba zbirati in uničiti. Toda pozimi se drevesa trikrat zdravijo s tekočino Bordeaux. Spomladi, še preden se cvetijo, vrta obdelajo z zelenim stožcem, fungicidi na brstih:

 • Horus;
 • Nitrafen;
 • Insekticidi.

Potrebno je zdravljenje proti žuželkam, saj prenašajo gnilobe na zdravilne jajčnike.

Naslednje leto je treba oslabljeno rastlino osvoboditi dela posevka, odstraniti veje, redčiti rastlino. Hkrati je ta metoda preventiva proti glivičnim boleznim.

Klyasterosporiosis ali perforirana motnja

aphizijski list aphrodisiazaPrevidno pregledate skozi luknje, poiščite listno hroščo in preden je glivična bolezen pijacka klyasterosporiosis. Na začetku se pojavijo majhne svetlobe, pritrjene v ploščo. Nato se pojavi nekroza in luknja. Če ne ukrepate – pike postanejo večje, list je uničen. Vir bolezni je lahko glivica, okužba ali motnje v kmetijski tehnologiji. Torej, liste lahko spali s preventivno zdravljenje, če presegate odmerek kemikalij, lahko drevo oslabi z okužbo. Ampak, če ni drugega razloga – to je glivica, zdravljenje pa potrebuje fungicide. Rana, ki se je pojavila, kjer se dlesni izlije, je treba zdraviti in zapreti z vrtnim dima.

Spraznjevanje sadja

prelivanje sadnih marelicZdi se, brez razloga, tudi zeleni ali rumeni plodovi brez okusa začnejo razpadati, s čimer se razbremeni obremenitev vej. Zakaj marelica kruha? Obstaja veliko razlogov. Morda je drevo preobremenjeno s sadjem in ni dovolj hrane. Lastnik ni uredil tovora, oslabljeno drevo se je znebilo žetve.

Morda je po mestu prišel vetrič orkan in padel sadje. Ampak temperaturne spremembe, poškodbe prtljage dajejo isti rezultat. Drevo pričakuje apopleksijo, če temperatura pade na 0 stopinj. Cellular sok se je zamrznil, celice so bile otečene, listi sagledani in izsušeni. Po tem se prizadeto drevo začne izsušiti in ni več do žetve. Nato so v prizadeta tkiva vnesene bakterije in glive. Zdravljenje apopleksije je sestavljeno iz zdravljenja s pripravki, ki vsebujejo baker, izločanje prizadetih vej.

Kako preprečiti dlesni

kalitev marelicGumi je zaščitno sprijemno lepilo iz lesa – lepila, smole, razredčenega s sokom. Kaj storiti, če proizvodnja gumija v marelici odvzame vitalnost? Bolezen se imenuje gummoza, značilna je za pridelke iz kamna.

Sproščena guma je lepljiva debela snov, ki je namenjena za pokrivanje ran, kot je lepilni omet. Zdravilna snov, ki se uporablja v tradicionalni medicini. Odprto rano, crijep je treba pozdraviti. Ampak prodrle gobe in bakterije motijo, les se uniči, nadaljuje tok, oslabi drevo.

Preprečevanje nastanka rasti je lahko pravilna nega:

 • Ne poškodujte lubja drevesa;
 • Ne dovolite zmrzali in sončne opekline;
 • Med travnimi gibi ne naredite travmatičnega obrezovanja;
 • uporaba v zonjskih sortah.

Marec je trikrat letno beljena – poleti, pozimi in jeseni. Pomagal bo zimski ovoj debla z odtisom. Uravnotežena sestava tal za kalcij je pomembna za zaustavitev sproščanja dlesni. Presežek kalcija lahko odstranimo, če je sezono napol vodo s šibko raztopino kalijevega permanganata.

drevo potrebuje zdravljenjeMetode boja z gumi veliko, kot tudi razlogi, zaradi katerih je prišlo do bolezni. Glavna stvar je, da poiščemo vzrok in po njegovi odstranitvi izvajamo agrotehnične ukrepe. Bolezni marelic, prikazane na fotografiji in njihovo zdravljenje, najpogosteje tvorijo zapleteno, znaki so prepleteni. Strokovnjak agronom lahko uvede jasnost.

Videoposnetek o moničnem opekline marelice

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector