LechoPeppar i tomatjuice för vintern kan bevaras i många familjer. Skålen visar sig vara extraordinärt aromatisk. Bevarandet har sin egen unika smak, och detta enkla recept kan även till och med nybörjare kulinariska. På vintern vill jag behaga mig med något särskilt gott och näringsrikt, och många semester kräver att värdinnan visar maximal kulinarisk fantasi.

Sådan vinterskörd passar både en maträtt med vardagsrätter och som en dekoration av en festlig fest. Juicy, sweet, piquant – en burk peppar i tomatjuice, öppen vid en familjen middag, ätas omedelbart på ett ögonblick.

Om fördelarna med huvudrediensen

till festbordet Sött peppar i tomatjuice för vintern rekommenderas att vara beredd inte bara på grund av dess exceptionella smakegenskaper, men också på grund av det höga innehållet av näringsämnen i peppar. Dessutom behåller peppar maximalt antal aktiva ingredienser för någon form av behandling.

Först och främst kan du notera det låga kaloriinnehållet i lecho med tomatjuice: endast 29 kcal. En riktig dröm – och välsmakande, och användbar, och säker för figuren.

stor aptitretareMed avseende på vitaminer, innehåller denna unika vegetabiliska ett komplex som inkluderar inte bara vitaminer PP, E, K, tiamin och andra vitaminer, men också ett rekord antal askorbinsyra – så mycket som 93 mg per 100 g produkt. Förutom vitaminer innehåller sötpipa ett spektrum av mikroelement.

Frekvent användning av paprika hjälper till att normalisera nerverna, det rekommenderas för dem som har depression, sömnlöshet eller en person i ständig stress. Effektiva användbara egenskaper hos sötpeppar manifesteras om det finns förlust av styrka, trötthet eller minnesförlust.

Med leversjukdomar, epilepsi, sår eller allergier från att äta paprika är det bättre att avstå.

Om tomatjuice – den andra huvudrediensen

Tomatjuice är resultatet av att tomaten bearbetas. De flesta nutritionists säger att denna saft är mycket användbar och råder det att dricka regelbundet. Vilka är användbara ämnen användbara juice från tomater?

tomatjuice för solnedgångenTomatjuice kallas en livslängdsdrink, den innehåller nästan alla vitaminer, mikroelement, organiska syror som är nödvändiga för en person. Också i saften är kolhydrater, kostfibrer, vilket gör disken till en favorit för de som går ner i vikt.

Vem dricker tomatjuice, han vet inte om inflammationen i bilagan.

Sällan har någon hört talas om att tomatjuice är en utmärkt kosmetisk. Egenskaperna hos saften från tomaterna lärt Estheticians och nu många kvinnor använder denna unika saft hemma ansiktsmasker, vilket eliminerar rynkor, tack också Lecho bevarade vacker solbränna färg.

frisk dryckI tomatjuice innehåller en hög koncentration av vitaminerna A och C. Den kallas en kraftfull antioxidant, tack vare substansen lycopen. Trots närvaron av ett antal ämnen är tomaten kalorierad, per 100 gram endast ca 20 kilokalorier.

Related  Hur god och snabb saltade rosa lax

Dietfibrer, som ingår i tomatjuice, gör det användbart för personer med tarm och magbesvär. Det är bevisat att juice hjälper till med rektum och mag i kanalen. Tomatjuice är ordinerad för personer som lider av diabetes, eftersom det minskar sockerhalten.

För dem som arbetar främst med att sitta eller leda en stillasittande livsstil av någon anledning, är det användbart att dricka tomatjuice dagligen som en profylax för vener.

Tomatjuice läkare rekommenderar att dricka till personer med högt blodtryck, angina pectoris, de som återhämtar sig från en hjärtinfarkt, ett förebyggande medel för ateroskleros. Om ögontryck höjs, sänks hemoglobin eller glaukom, rekommenderas nutritionists att dricka juice från tomater.

Bulgarisk peppar i tomatjuice för vintern är unik och det är ett diuretikum, antiinflammatoriskt, koleretiskt och antimikrobiellt medel. Om du dricker juice innan du äter, kommer ytterligare fermentering, gasutveckling och ruttande mat att elimineras.

Skål rekommenderas inte för användning under exacerbation:

 • gastrit;
 • sår sjukdomar;
 • pankreatit;
 • kolecystit.

Ammande mammor måste vara uppmärksam på användningen av tomatjuice, eftersom ämnet som finns i det kan påverka tarmkanalen hos barnet och det händer att barn ofta orsakar allergier.

Grundläggande upphandlingsmetoder

Förbereda en delikatess är lättare än det kan tyckas. Varje kock har hemligheter för att förbättra smaken av en sådan sallad. Kompositionen eller mängden tillsatta kryddor kan variera något. Men i grunden kan dessa ämnen delas in i två typer:

 • konservering av peppar i tomatjuice för vintern i stora bitar;
 • Förberedelse av hela grönsaker för efterföljande fyllning.

Kvalitetskompositionen och mängden användbara ämnen i paprika som har olika färger kan variera, så du bör göra en sallad med peppar av olika färger – så du kan få maximal nytta av att använda denna grönsak. Till exempel, i paprika med röd färg finns det mer vitamin A, men en stor mängd vitamin K finns i en grönsak med en grön färg.

Peppar i tomatjuice för vintern – en populär skörd för vintern. Passar perfekt till pasta, potatismos, kött och gröt, och du kan lägga till fisken och baka den i ugnen. Du kan också äta den som en självständig maträtt.

Enkelt och gott lecho recept

receptprodukterLecho av peppar med tomatjuice för vintern – detta är en av de mest populära ämnena. För att förbereda en sallad behöver du följande ingredienser (mängd per fem liter):

 • Bulgarisk peppar (4 kg);
 • tomatjuice (3 liter);
 • salt (3 msk.);
 • socker (6 matskedar);
 • ättika (4 msk.);
 • Solrosolja (0,5 glas);
 • ett par vitlök huvuden.

Mängden kryddor kan variera beroende på smakpreferenser, men även fläktar av särskilt skarpa rätter får inte sätta mer än 9 msk ättika per 5 liter sallad.

För att förbereda lecho med tomatjuice måste du göra följande:

 1. Sterilisering av burkar. De måste tvättas med läsk och placeras i en förvärmd ugn till 100 grader, var de borde vara tills de torkar. Koka nog att koka i sju minuter.
 2. Framställning av paprika. Söta paprika måste rengöras och skärs i stora bitar vardera.hugga paprikorna
 3. Framställning av marinaden. Tomater rullas med köttkvarn, kokt. Sedan läggs resterande ingredienser i behållaren, förutom peppar och vitlök. Efter upprepad kokning i marinaden kastar den hackade vitlökan (du kan skicka den genom chesnochnitsu eller bara mycket finhackad).
 4. Sätt i den kokande tomatsaften beredd peppar.Stew pepper i tomatjuice
 5. Peppar i marinaden bör kokas i ungefär tjugo minuter.
 6. Det är dags att sätta den färdiga paprika i marinaden över burkarna.utveckla och rulla
 7. Det sista steget är uppsamling av burkarna.

Related  Läckra godis i några minuter – bakning i stekpanna

Efter att burkarna är fulla, vrid först locken på rullningsgolvet och sterilisera dem i ugnen, uppvärmd till 170 grader i tio minuter. Därefter spärras burkarna stramt, vänd på handduken upp och ner och täcka med en filt tills de svalnar helt.

Vattnet i pannan för sterilisering borde vara exakt samma temperatur som bägaren i burkarna. Annars kommer glaset att spricka.

Video recept för paprika i tomatjuice

Bulgarisk peppar i tomatjuice kan beredas utan vinäger.

Du kan komma med dina egna recept: peppar i tomatjuice för vintern, baserat på det här enkla systemet. Då kommer vinterskörden vara unik och original. Denna sallad kan serveras till bordet och som en självständig maträtt, och som en extra maträtt.

Hela paprika och deras förberedelse

Det är inte nödvändigt att förbereda paprika lecho för vintern med tomatjuice. Ett bra alternativ skulle vara att göra en bit som sedan kan användas för fyllning. Som en fyllning kan fungera som kött och en mängd grönsaker. För att göra detta behöver du:

 • 3 kg sötpeppar;
 • 2 kg tomater
 • salt (1,5 tsk);
 • ättika (0,5 tsk).

Förfarandet är följande:

 1. Tomater tvättas, hoppas över med köttkvarn, kokas i ungefär femton minuter. Då måste saften säljas.gör tomatsaft
 1. Efter tvättning avlägsnas frön och stjälkarna från paprika, de beredda grönsakerna sättes till tanken med kokande tomatsaft och kokas under ytterligare tjugo minuter.vi tar bort stammar
 2. Eddik tillsätts.
 3. Hela paprika fördelas på burkar, fyllda med marinaden.kyla
 4. Bankerna rullar upp och lindas upp tills deras temperatur sjunker till rumstemperatur.

Peppar fylld i tomatjuice för vintern

Fyllningen kommer att vara vegetabilisk och det kommer att kräva:

 • morötter 2 kg;
 • lök 1 kg;
 • vitkål o, 5 kg;

Related  Hur man producerar och vilken kokosmjölk används för

Skala lök och morötter, skära så allting och kål. Varje ingrediens bör stekas separat med vegetabilisk olja. Därefter blanda allt i en stor skål, inte glömma att lägga till kryddor.

fyllning pepparPeppar att tvätta, skära av alla stjälkar och ta ut fröna. Blanche paprika i saltat kokande vatten i ca 1 minut. Kyl och fyll i den beredda grönsaksblandningen.

Tomatjuice lite podolit och tillsätt kryddor, koka.

fylld peppar i juiceI de kokta burkarna sätta paprika och häll all saft, sätt på sterilisering och sedan kork.

Det är bättre att förbereda fyllda paprika i små burkar. Efter att ha öppnat en på middagen kommer du genast att äta, den stora banken kan sedan länge stå i ett kylskåp.

Peppar i tomatjuice, på serbiska

En intressant recept erbjuds av serbiska hemmafruar: innan de häller paprika med tomatjuice måste de bakas i en ugn som värms till 200 grader. Baka i ungefär en halvtimme.

Efter ugnen sätter du dem omedelbart i en tät cellofanpåse och tätar den tätt. Håll det i ca 15-20 minuter.

bakad pepparTa sedan bort hela skalen från paprika. Efter bakning är det enkelt, men samtidigt kommer det att ta mycket på det här steget.

Formningsslangen kan läggas paprikor två alternativ: fullt utan att rensa från frön eller rengöras och skars i små lomtikami.Ukladyvat vara följande: ett skikt av peppar, basilika skikt med vitlöksklyftor, peppar skiktet igen etc.

Pepparpeppar i tomatjuice för vintern är beredda antingen under strykjärn eller under nylon. Vid den andra varianten är det nödvändigt att lagra bankerna i kylskåp.

Det första provet kan avlägsnas efter 10-11 timmar.

Lagring av ämnen

lagring av ämnenOavsett receptet av peppar i tomatjuice för vintern, föredras att denna läckra förberedelse inte bara ska ordnas ordentligt, utan också lagras ordentligt. Banker med ämnen bör lagras i ett mörkt rum i minst sju dagar från tidpunkten för beredningen, då kommer denna sallad inte bara att vara användbar och välsmakande men också säker för hälsan.

Förbered lecho med tomatjuice för vintern, håll recept till vänner eller släktingar.

Med ljusa hushållsberedningar med bulgarsk peppar, och vintern blir roligare!