kruška u sjećanju na YakovlevUzgajivači su godinama neumorno radili na izradi novih vrsta voćaka prilagođenih životu u uvjetima naše teške klime. Pri prelasku sorti “Tema” i “Olivier de Serre”, u sjećanje na Yakovlev primljena je kruška, čiji opis i fotografija bit će predstavljeni u ovom članku.

Opis i značajke

cvjetanje kruškeBudući da se brzo rastuće stablo sa samooblastavanjem, ova se sorta često nalazi na osobnim parcelama raznih regija Rusije. Glavne grane protežu se iz prtljažnika pod pravim kutom, što je posebna značajka kruške Yakovlevove memorije.

Unatoč činjenici da je sam stablo relativno malen, već 3 godine nakon sadnje može redovito donositi 25 kg žetve, za koju ga cijenimo vrtlari. Prema nekim recenzijama, taj iznos može biti mnogo veći ako pravilno vodite računa o stablu.

Pro i kontra

Raznolikost ima niz prednosti koje ga razlikuju među ostalim vrstama kruške:

  • dobra otpornost na bolesti;
  • visoka zimska čvrstoća;
  • samoplodnye;
  • dolazi u dobi od 3 godine;
  • dobra žetva na niskoj visini stabla.

Među nedostatcima može se primijetiti prisutnost kamenih stanica u tijelu kruške. Također postoje različiti u težini i volumen plodova s ​​visokim prinosom, ili s godinama samog stabla.

voće

Kruška voće Memorija YakovlevVoće kruške Yakovlevova sjećanja na žutu boju s crvenim rumenjem. Oni imaju suhe i slatke okus, ali ne i kolači. Granice se čvrsto drže, tako da ih nije teško skupljati ručno. Tijekom prijevoza, oni se ne rupe i, općenito, lako podnose duge vožnje.

slijetanje

sadnja sjemenki kruškePrema opisima vrtlara, kruška Yakovlevova pamćenja nepretenciozna je u skrbi o biljci. Međutim, pri planiranju zemljišta trebalo bi odabrati stablo za mjesto osvijetljeno sunčevom svjetlošću. Izbjegavajte nizine, jer se u proljeće korijenje može prati nakupljanjem vode od taline, što ima katastrofalni učinak na krušku. Iz istog razloga, nemojte ga postavljati na podrucje gdje podzemne vode teče blizu površine.

Pazite da nema visokih stabala u blizini koja će zasjati sjenu na krušku.

Prije sadnje tlo mora biti prethodno oplođeno. U tu svrhu prikladna je smjesa humusa, vapna i kalijevog klorida. Lime je potrebno stvoriti slabo kiseli medij u tlu u slučaju da je tlo jako zakiseljeno.

Sadnja kruške Yakovlevova sjećanja trebala bi biti proizvedena isključivo u proljeće. Idealno je mali brežuljak, koji nije puhao izravnim strujanjima vjetra.

Zbog prosječne gustoće krune i male veličine stabla, možete čvrsto stati.

Prilikom odabira sadnica obratite pozornost na boju korijenja i kora. Crne oznake i znakovi truljenja ne bi smjeli biti. Da budete sigurni u dobru kvalitetu buduće stabla, nabavite sadnice samo u rasadnicima, gdje se uzgajaju. Izbjegavajte kupnju s rukama ili na tržištu.

klin treba kopčomKorijeni kruške rastu u ovoj varijanti, tako da jama mora biti barem jedan metar duboka i široka. Zemlja oko stabljike sadnica kompaktna i ulijeva u nekoliko pristupa. Nemojte zaboraviti uklanjati tlo kako bi spriječili rast korova.

Kupite sadnicu neposredno prije sadnje, ali ne prije.

Budući da je to samo-fertilizing stablo, sadnju usjeva oprašivač nije obvezatan. Zbog toga vlasnici malih parcela odabiru ovu vrstu. Nažalost, odsustvo oprašivača može nepovoljno utjecati na prinos kruške u sjećanju na Yakovlev. Fotografija i opis kvalitete plodova drveća koji se uzgajaju na mjestu s biljkama oprašivača dokazuju da je ova metoda sadnje učinkovitija.

Briga o kruškama

Dodavanje humusaTočno trostruko toplo odijelo u proljeće, ljeto i jesen postat će zalog dugog života vašeg voćnog stabla:

  • U proljeće koristite mineralna gnojiva koja blagotvorno djeluju na cvjetanje kruške;
  • Ljeti će biti dovoljno organskih gnojiva;
  • U jesen, da se vraća čvrstoću biljke nakon plodnoga, doda smjesu sadržaj fosfora i kalija.

Drveće u dobi od 1-2 godine potrebno je zaštićeno ako se predviđaju jaki mrazovi. Možete sipati krušnu komadić s vodom kako bi se stvorila ledena kora. Ona će štititi natječaj debla mlade Yakovlevove kruške od sjećanja iz hipotermije. Dolje je prikazana fotografija koja opisuje zaštitu od smrzavanja.zaštita prtljažnika s grijačem

Izvrsno sredstvo za zagrijavanje prtljažnika bit će obične suknje. Omotajte ih u nekoliko slojeva oko stabljike. Iznad možete staviti posebnu mrežu protiv kunića i miševa.

Ako pažljivo pratite stanje vašeg voćnog stabla, pravodobno sanitizirati i pomladiti bilješke i pružiti obilnu zalijevanje u suhim mjesecima, ona će rasti zdravo i snažno. Kruška Sjećanje na Yakovlev smatra se jednim od najboljih sorti za sadnju u regijama naše zemlje, tako da sigurno nećete izgubiti tako što ćete ga odabrati za vašu ljetnu kućicu.

Video o Yakovlevovoj kruškalici