Lisnice u kopraU kopra nekoliko vrsta aficita parazitizira odjednom, dajući 12 do 18 generacija po sezoni i nanoseći ozbiljnu štetu zelenoj kulturi. Mravi koji koriste i raširuju ove insekte hrane se slatkom kapljicom, koja se otpuštaju od tekućine. Njezini tragovi na biljci jedan su od prvih znakova opasnosti za sadnju. Pored ljepljivih, slatkih mrlja, siguran znak prisutnosti štetnika je bjelkasta, poput vage pepela. Ovo je ispuštena tavanska stara školjka.

Mravi se šire mraviAko lisnata lisica, što učiniti vrtlara, i kako zaštititi od zaraze novih kreveta? Na prvom mjestu, štetnici se vole mladim izbojcima i lišćem, akumuliraju se na poleđini na podnožju ploče za listove i na sunčalištima koji se stvaraju. Na tim mjestima, gdje je površinski sloj najslabiji, lisnato tijelo probija biljno tkivo i hrani se sokovima.

Zbog brzog uzgoja lisnih uši, brzo se naginje da se doslovno žbukaju kukcima. Kao rezultat toga, zelje ne razvijaju, deformirana, s lisne uši, osim toga, na kopar kreveti se mogu prenijeti opasne infekcije biljaka, na primjer štetnih gljivica, čija kolonija na zelje izgledati masnu čađi mrlje. Što ako lisnato tijelo predstavlja pravi rizik od usjeva?

Ako vrtne biljke koje nemaju spreman za žetvu voća, krumpira i ukrasnog bilja, bez straha mogu biti tretirani insekticidima, kemikalije za raspršivanje lišće je vrlo opasno. Dakle, da se bave uši na koprom, velika pažnja se posvećuje prevenciji, poštivanje poljoprivredne tehnologije i plodoreda, kao i korištenje bioloških proizvoda i narodnih lijekova.

Kako da biste dobili osloboditi od lisnih lisnica u kopra, kako ne biste izgubili usjev, zeleno područje nije izgubilo svojstva i ostalo je sigurno za ljude?

Preventivne mjere za kontrolu leša na kopra

Zdravi cvjetni suncobraniZa sijanje kopra odaberite dobro prozračeno, dobro osvijetljeno područje. Nemoguće je pretpostaviti prekomjernu gustoću klica, budući da se uši i ostali štetnici prvi nastanjuju na izduženim, neadekvatnim biljkama hrane i vlage. Lisne sojeve lebde na ostacima biljaka, korovom i već zaraženim kultiviranim biljkama koje odlaze zimi. U proljeće, štetnici hvataju sadnice koje izlaze iz zemlje i počinju se aktivno razmnožavati. Što učiniti, tako da lisnato tijelo ne ubije žetvu vitaminskog zelenila?

Ako zaboravite da se brine o uklanjanju korova, suhe stabljike kopra i drugi kišobran, slične vrste zaraženih insekata, rizik od gubitka usjeva od lisne uši oštro pasti.

Ništa manje dobro je pažljivo ispitivanje biljaka, naročito leđa lišća i sinusa, gdje se češće akumuliraju. Pravovremeno otkrivanje i ručno uklanjanje pojedinačnih štetnika ne može stvoriti veliku populaciju, a biljke će biti spremljene.

Related  Bez nje, nigdje – automatsko navodnjavanje vrta

Neto korov korova i usklađenost s rotacijom usjevaNe bismo smjeli zaboraviti na pravila rotacije usjeva. Nemojte sijati kopar na područjima gdje su uzgojeni mrkvu, celer i peršin, kao i slične vrste, pogođene nekim vrstama štetnika. A na susjednim krevetima takvih biljaka bolje je ne posaditi. Kako bi se zaštitila kopra od lisnih i drugih štetnika insekata, korisno je zamijeniti krevete s ovom kulturom češnjakom, lukom. Mnogi začinjeni bilje imaju zastrašujući učinak na lisne uši, na primjer korijandera, bosilje, mente i koromač.

Pomoć i kompetentno koriste ukrasne biljke. Phytoncides od marigolds, dalmatinski i chemist kamilice depresivno djelovati na štetnika. Rasuti pored kreveta kopar kosmeya kao lavatera, sljeza i gomolja begonija, i niz mahunarki, komorač odvlači od lisne uši.

Pouzdani branitelji kopra od lisnih ušiNo, da sijemo ovu zelenu površinu u blizini grmlja viburnuma, nije to isplati lišće i stabla trešnje. Ove biljke prvenstveno privlače opasne štetnike i mogu postati izvor onečišćenja obližnjih kreveta.

Kako bi se zaštitio koroma od napada avišama, moguće je uz pomoć netkanog pokrovnog materijala najniže gustoće. Takav tkanina omogućuje prolazak topline i svjetlosti, to je dovoljno jednostavno da ne ošteti rast biljaka, ali ne dopušta insekata da prodiru i popravljaju lišće i izbojke. Kako liječiti lisne leće na kopra da biste sigurno i brzo dobili osloboditi od insekata?

Ako se lisice još uvijek pojavljuju na kopra, insekti se isprati sa zelenog s jakim strujanjem vode, a teško pogođeni dijelovi biljke su rastrgani i uništeni.

Budući da se naslaganje lisnih uši rješava vrtnim mravima, koncentracije tih insekata u plantažama vrtova ne mogu se zanemariti. U borbi protiv mrava pomoći će specijaliziranim insekticidima, liječenje koje treba izvesti daleko od usjeva zelenih usjeva.

Kako liječiti lisne leće na kopra?

Na grani kopra, naselja liscaDanas, vrtlari nudi mnoge visoko djelotvornu kontrolu insekata i djeluju protiv lisne uši. No, je li moguće da su kopar, ako je uši, a uz to zelje liječiti lijekovima kao što? Očito je ovo vrlo opasno zbog rizika da kemikalije padnu na ljudski stol. Kako riješiti komad kopita a da se ne bojte da će zeleni biti toksični? Većina biološka su sigurni, ne uzrokuju štetu ljude i druge toplokrvne organizme, ali učinkovito uništava ne samo lisne uši, ali i mnoge zajedničke štetočina.

Related  Kako čuvati krizanteme u vazi – “drugi život” za cvijeće za nekoliko minuta

Nakon prskanja kopra s fitopitom, glavna masa lisnih uši propada nakon 2 – 3 dana. Istodobno, maksimalni učinak traje do sedam dana, a na suhom vremenu fitoprem se može boriti sa lisnatim tijelima na zelenim biljkama do 3 tjedna. Što još obrađivati ​​lisnato lisce? Slično tome, ali se tijekom 5 dana nakuplja i pokazuje djelovanje enterobakterija, dobro dokazano na povišenoj temperaturi zraka unutar 28-30 ° C. Na popisu sličnih lijekova treba obratiti pozornost na biotin.

Za kontrolu prašine koristite biologikuPovećajte zaštitne sile kapljice od lisnatog tijesta od otopine superfosfata i kalijevog klorida u omjeru 2: 1. 30 grama gnojiva se otopi u 10 litara vode, a kopar se raspršuje, ne zanemarujući niže dijelove lišća i radikalnu zonu. Nakon tjedan dana liječenje se ponavlja.

U slučaju korištenja modernih sredstava za borbu protiv lisnih uši, možete pripremiti i koristiti zelje za hranom nakon 5-6 dana nakon prskanja.

Kako se nositi sa lisnatim tijelom, bez ugrožavanja sebe i članova svoje obitelji? Postoji prilika da se riješite lisnih uši na kopra, bez primjene umjetnih sredstava.

Kako se nositi sa lisnatim tijelima na narodnim lijekovima

Marigoldi neće dopustiti da se biljka nasadi na kopraAvirusi umiru nakon raspršivanja zelenila otopinom sapuna koja zahtijeva 10 litara vode i 100 grama tekućeg sapuna ili deterdženta. Ako nemate tih spojeva pri ruci, to će učiniti 300 grama usitnjenog rublja. Za veću učinkovitost, 150-250 grama drvenog pepela može se uvesti u otopinu vruće sapunice. Nakon hlađenja, biljka se raspršuje biljkama, a ako je potrebno, koristeći kopar u hrani, dovoljno je isprati snopove u toploj vodi.

Odbijajući i depresivni učinak na lisne uši nisu samo kemikalije, već i mnoge biljke koje se mogu naći na krevetima i cvjetnim krevetima.

U ljetnim uvjetima, kada su lisne lisice već na kopra, možete iskoristiti dobru pomoć – zasićene infuzije od:

  • vrh rajčice ili krumpira;
  • slomiti luk i ljuske;
  • češnjak;
  • kemičarova kamilica;
  • neven;
  • biljna jabuka;
  • žuta trava;
  • vruće čili paprike;
  • sjenica konja.

Related  Koristite u vrtu kolač kave kao gnojivo

Za pripremu infuzije, možete koristiti mahorka i prah za gorušinu. Dobro je kada se takva sredstva koriste u kombinaciji s otopinom sapuna i agrotehničkim metodama.

Kako se nositi s lisnatim zvukovima – video