Radish crnaCrni rotkvica nije raznolikost. Ovo je sorta koja ima sorte rane, srednje i kasne sjetve. Znakovi koji razlikuju vrste su tamna koža i najveća oštrina pulpe. Uzgoj crnog rotkvica u Rusiji provodi se u XII stoljeću. Koristi se kao iznimno korisno i terapeutsko povrće. Kultura je došla s Istoka i zaljubila se u ljude zbog njihovih korisnih svojstava i prinosa.

Uzgoj crnog rotkvica

Crni rotkvica raste u vrtu ljetnog stanovnikaU narodu su poznatije vrste srednje i kasne zrelosti crne kože i bijelog mesa. Za održavanje vremena sjetve za sjemenke rotkvica je obavezno jer je duljina dana od velike važnosti za razvoj biljaka. razlikovati:

  • ranih malih voćnih sorti, sjetve u ožujku;
  • ranog sazrijevanja, sjetve krajem travnja i početkom svibnja;
  • sjemenke srednje zrenja sa sjetvom u zenitu ljeta;
  • kasne sorte, sjetvu sredinom srpnja.

Preporučeno vrijeme za sadnju crnih rotkvica, metode sadnje i njege uvijek su na pakiranju sjemena, one se moraju pridržavati. Varietalni znakovi dopuštaju, uz pravilno upravljanje kulturom, kako bi se izbjeglo pušenje ili pucanje korijenskih usjeva. To je osobito važno za proizvod namijenjen za zimsku pohranu. Sve vrste crnog rotkvica imaju dvogodišnje razdoblje vegetacije, što znači da je moguće dobiti sjeme samo u drugoj godini.

Obično, crni rotkvica je posadena na labav nakon ranih salata ili luk, kada je preporučeno vrijeme je u pravu. Prije toga, tlo je dobro probavljeno i oplođeno. Iskusni uzgajivači vjeruju da je rotkvica će biti sočan, ako se uzgaja na mineralnim gnojivima bez dodavanja kompost. Istovremeno, zemlja mora biti labav i plodna.

Iskopaju krevet pepela sa dodatkom stakla tri žlice superfosfat i kalijevog klorida i uree. Zemlja ukopana na dubini od 35 cm, razine i napraviti žljebovima ili bunara s udaljenosti između biljaka 15 cm između redova u 30. posijati sjeme do dubine od oko tri cm u nekoliko gnijezda, a zatim ostaviti najjači sadnica. Tijekom vegetacije biljke prorijedila dva puta više, kako bi se spriječilo Guste biljke.

Zemlja na mjestu sadnje uvijek mora biti vlažna i prekrivena pepelom, jer u ovom trenutku bjesni su križarski buha. Sadnice će se pojaviti za nekoliko dana, a za zaštitu od štetnika bit će važan zadatak. Daljnja briga će biti u sljedećim aktivnostima:

  • stalno održavanje biljaka u vlažnom sloju zemlje;
  • uklanjanje slabih biljaka;
  • popustiti tlo, izbjegavajući stvaranje kora;
  • zaštititi listove od naseljavanja štetnika;
  • žetvu prije mraza.

Related  Popularni u Rusiji proizvođači najboljih sorti sjemena

Sadržaj zemlje u vlažnom stanju uklanja pitanje zašto je rotkvica u boji. Osim toga, kvaliteta usjeva korijena može utjecati na tvrdu zemlju glina. U takvim uvjetima, rotkvica raste nespretno i napuknuto. Dakle, ključ za dobru žetvu bit će izbor mjesta sadnje i kvalitete tla. Koristiti kao preljev tla i gornja odjeća svježe organska gnojiva ne mogu.

Iskusni vrtlar savjetuje u procesu stvaranja malog korijena ljuljačke kako bi uklonili bočne korijene. Biljka, jede samo kroz korijen stabljike, raste maleno i sočno.

Rotkvica ima mnogo štetnika. Kako rastu crni rotkvica? Nemoguće je priznati da su larve mrkve ili križne buhe razbijale korijensku usjev. Kroz oštećenu kožu u tijelu prodiru bakterije i spore gnjusnih gljivica i pohranjuju takav plod neće biti. Osim toga, rotkvica može oštetiti bukve kupusa, lisne uši, mahunarke i repice sjemenki.

Mrkva je jedna od štetočina rotkvicaBiološki preparati i enzimi mogu se koristiti za suzbijanje štetnika. Na primjer, lipocid ili fitoterm. Oni se brzo raspadaju i ne utječu na kvalitetu korijenskih usjeva. Uglavnom oštećene zadebljane sadnice. Stoga često vrtlari za sadnju i sve veće upotrebe crne rotkve rub kreveta, uređenje rijetke bunara duž perimetra krumpir, luk, krastavac zasađen eliminirati zajedničkih štetnika.

Kada očistiti crni rotkvica?

Crni rotkvica usjevaCrni rotkasti kasni i srednji sorti uzgajaju se za skladištenje. Takve vrste uključuju Skvirskaya crna, Zima zlatna crna; Gaivoronskaya. Vrste se mogu pohraniti do 200 dana. Za to je potrebno ukloniti zdrave usjeve korijena prije prvih mrazova jer se smrznuti korijeni ne pohranjuju.

Ratarovi u kasnom zrenju dobivaju utrošive korijene 110-120 dana nakon sjetve. Crni zimski rotkvica s prosječnom zrelom dobi je spreman za žetvu u 80 dana. Kada ukloniti crni rotkv ovisi o odabranoj sorti.

Za pohranu vrhova iz korijenskih usjeva uklanjaju se, lagano se osuše u tamnoj hladnoj sobi i odložite u skladište u podrumu. Radish sadrži mineralne soli, mikroelemenata i eterična ulja. Vrlo koristan proizvod je i sredstvo liječenja u narodnoj medicini.

U drevnoj Grčkoj, crni rotkv je bio kraljica povrća, stvorili su zlatnu kopiju i predstavili Apollo kao dar. A u Egiptu, ovo se povrće smatra hranom robova.

Međutim, prolazile su tisuće godina, a rotkvica i dalje je neophodno povrće na svim kontinentima. Važno je znati da je ovaj proizvod kontraindiciran za one koji imaju problema s bolestima unutarnjih organa u fazi egzacerbacije.

Related  Kraljica sorti – Elizabeth i Elizabeth 2

Crna rajčica salataPosude s crnim rotkvama dovode do tijela kalija, što potiče životne procese. To je skladište mineralnih soli, vitamina i elemenata u tragovima. Međutim, senfno ulje i esteri prisutni u rotkvici nadražuju bubrege, jetru i GI trakta u velikoj koncentraciji. Za zdravu osobu ova akcija samo potiče organa da rade. Kashitsa s rotkvica može poslužiti kao maska ​​za kosu i stisnuti bolesne zglobove. Stoga, rotkvica treba biti uključena u sustav zdrave hrane.

Sve o Radishu – video