prednosti automatskog navodnjavanja vrtaVrtlarci i kamioneri moraju stalno voditi krevete, inače možete ostati bez žetve. Da pomogne vrtlara dolazi sustav automatskog navodnjavanja vrta, što uvelike pojednostavljuje proces navodnjavanja. Jednostavna instalacija ima velike prednosti.

Koji je sustav automatskog navodnjavanja u vrtu?

Nedostatak vlage dovodi do urušavanja biljaka, a neki korjenasti usjevi postaju gorki u okusu. Prekomjerna voda izaziva truljenje korijena, a okus povrća će postati vodenasta. Zahvaljujući automatskom navodnjavanju vrta možete postaviti sustav navodnjavanja. Uređaj redovito i kvalitativno provodi postupak, stvarajući udobne uvjete za svaku biljku.

Sustav se sastoji od različitih senzora, spremnika, crpki, prskalica, spojnica, cijevi i upravljačkih ploča. Sprinkleri su odgovorni za prskanje vodom, koji su razvrstani u sljedeće vrste:

  • – Statistički, koristi se za navodnjavanje biljaka u malom području. Promjer statističkog raspršivača u automatskom navodnjavanju vrta iznosi 10-12 m, radijus doseže 5 m;
  • – Rotirajuća, koja se koristi za zalijevanje biljaka na velikom području. Radijus takve instalacije je do 20 metara, preporučuje se za zalijevanje ravnih, otvorenih površina – travnjak, travnjak itd.;
  • – multi-jet, stvarajući zalijevanje puno mlaznica, izdanih u različitim smjerovima. Zbog visokih troškova rijetko se koristi.

Automatsko navodnjavanje u vrtu ima elektromagnetne ventile koji obavljaju zone zoniranje i kontrolu vodoopskrbe. Tlak u cijevima stvara crpku, kontrolori nadziru ventile, koji se otvaraju, prolaze vodu do mjesta.

Prednosti automatskog navodnjavanja vrta

automatsko navodnjavanje vrtaPrednosti automatskog navodnjavanja vrtovima uključuju sljedeće:

  • – spašavanje ljudskog resursa – kako vrijeme tako i snage;
  • – održavanje redovitog i kvalitetnog zalijevanja;
  • – očuvanje vlage i svježine na mjestu;
  • – Jednostavan za instalaciju i korištenje;
  • – ušteda vode, auto-navodnjavanje omogućit će potpuno navodnjavanje s najmanjim troškovima vode.

Automatsko navodnjavanje vrta pomoći će čak i kada osoba ode dugo s mjesta. Nakon što ste jednom programirali sustav, sigurno možete otići u posao. Automatsko zalijevanje može kompetentno odgovoriti u slučaju iznenadne grmljavinske oluje ili pojave mraza. Ovo je pravi “štapić za spašavanje” za početnike i iskusne ljetne stanovnike.

Video upute o instalaciji automatskog navodnjavanja na mjestu

Related  Pozornost vam predstavljamo tropskim jabukama ili egzotičnim plodovima guve