Lansko leto, na mestu prijatelja, sem videl lepo belo astilbo. Na splošno mi resnično radim trajnice, zlasti cvetoče, zato sem se odločil, da začnem čudež. Povej mi, kako naj spomladi posadim astilbo?

astilbaAstilbe je pogosto mogoče najti na cvetličnih posteljah, ker ima ta nepretrgana trajnica družine Kamnelomkov zelo lep pogled zaradi neverjetne oblike rezbarenih zelenih listov z rdečim odtenkom in robovi. In ko cvetijo bujne cvetove, ki je sestavljen iz majhnih cvetov raznolike barve, rastlina služi kot območje dekoracijo vse poletje. V tem primeru lahko nekatere sorte dosežejo višino do 2 m in dobro izgledajo, ko so zasajene vzdolž ograje ali v ozadju.

Rastoča astilba ni težavna, saj rastlina ne potrebuje posebnih pogojev za rast in vzdrževanje. Za to je dovolj, da izbere pravi habitat, kmalu pa bo trajno aktivno rastejo korenine in zelena masa.

Izjemno je, da rastlina v zgornjem delu korenin letno tvori nove brsti, medtem ko spodnja odda.

Pomladi astilbe lahko posadite na dva načina:

  • sadike;
  • delitev grmovja.

Seedling Metoda

sprout

V marcu nalijte hranilno snov v posodo in nanjo položite tanko plast snega. Na vrh snega potresemo semena. Ko se topi, posodo pokrijte s pakiranjem in jo položite na hladno mesto 20 dni, nato pa ga prenesite v toplo svetlobno sobo.

Pri gojenju s semeni pridobljene rastline ne ohranjajo vedno sortnih lastnosti.

Po pojavu 3 realnih letakov potopite sadike v ločene skodelice. V maju se lahko stalno posadijo.

Sajenje jelena

razdelitev grmovja

Razdelitev grmovnice je treba opraviti zgodaj spomladi, takoj ko se zemlja nekoliko segreje. Marca izkopljejo obstoječo rastlino in na njej odrežijo listje. Grm je razdeljen na dele, pri čemer na vsakem manj kot treh živih ledih.

Deli korena, ki je umrl, odstranjeni.

Kje je bolje rastlati astilbo?

Za čudovito trajnico je priporočljivo, da se zaužijete v penumbri, saj rastlina hitro bledi na soncu. Mesto je zaželeno, da se gnojijo in naredijo kopanje ekološko.

Astilbe morajo biti posajene v luknji, pri čemer je razdalja med njima vsaj 30 cm, za artikle potrebujejo več prostora -. 50 cm neposredno pred sajenjem V vsaki dobro dodati lesnega pepela (postavka 0.5.) In mineralno kompleksnih gnojil (1 žlica .. l.).

Related  Kako saditi koriandra?

Po sajenju bi morali grmovje prekriti z mulčami – to bo pomagalo zadrževati vlago v zemlji, poleg tega pa bo zanesljivo zaščitilo astilbo pred zmrzali v zimskem času.

Raste Astilba – video