Förra året, på en väns plats, såg jag en vacker vit astilba. I allmänhet tycker jag verkligen om stauder, speciellt blommande, så jag bestämde mig för att starta ett mirakel själv. Berätta för mig hur man planterar en astilba på våren?

AstilbeAstilbe kan hittas på sängar ganska ofta, eftersom denna anspråkslösa perenn i familjen bräcka har en mycket fin utsikt tack vare den fantastiska form av huggen gröna blad med en röd nyans och tandad kant. Och när det blommar frodiga blommor, som består av små blommor av olika färg, fungerar anläggningen som en dekoration område hela sommaren. Sålunda vissa kvaliteter kan nå upp till 2 m höjd och såg bra ut vid plantering längs staket eller i bakgrunden.

Växande astilba är inte svårt, eftersom växten inte kräver särskilda villkor för tillväxt och underhåll. Det räcker att välja rätt habitat för det, och snart fleråriga kommer aktivt växa rötter och grön massa.

Det är anmärkningsvärt att växten årligen bildar nya knoppar i den övre delen av rotsystemet, medan den nedre delen dör av.

Du kan plantera astilba på våren på två sätt, med hjälp av:

  • plantor;
  • delning av busken.

Såddmetod

Sprouts Astilbe

Häll i mars ett näringsämne i behållaren och lägg ett tunt skikt av snö på den. Stänk frön ovanpå snön. När det smälter, täcker Container väska och placeras i en sval plats i 20 dagar, sedan överföra till ett varmt ljust rum.

När de odlas med frön, behåller de erhållna växterna inte alltid sortsegenskaper.

Efter utseendet av 3 riktiga broschyrer, dyka plantorna i separata koppar. De kan planteras permanent i maj.

Plantering av hjortan

bush division

Division av busken ska ske under våren, så snart jorden värms upp lite. I mars gräver du den befintliga växten och skär löven på den. Busken själv är uppdelad i delar och lämnar på minst 3 levande njurar.

Delar av rhizomet som dog av, bort.

Var är det bättre att plantera astilba?

För en vacker flerårig rekommenderas det att ta en plats i penumbraen, eftersom plantan snabbt faller i solen. Webbplatsen är önskvärt att gödsla och göra en grävning organisk.

Astilbe måste planteras i hålet, vilket lämnar ett avstånd mellan dem på minst 30 cm hög för objekt behöver mer utrymme -. 50 cm direkt före plantering i varje brunn lägga träaska (punkt 0,5.) Och mineral komplexa gödselmedel (1 msk .. l.).

Related  Universal Grape Seed Oil: Applikationer

Efter plantering, måste kompost buskar dölja – det kommer att hjälpa fukt stanna längre i landet, förutom Astilba tillförlitligt skydda mot frost under vintern.

Växande Astilba – video