rutary na ljetne vikendKoncept “rutara” došao je iz engleske riječi “root”, što znači “korijen”. Ovaj umjetnički sastav, koji se sastoji od korijenja stabala, panja, kamenja i debla. Sastav je nadopunjen raznim biljkama i neobičnim predmetima. Ova moderna i moderna ideja može postati biser vašeg vrta. Ukrašena cvjetovima i vinovom lozom zelenih biljaka, “vrtni korijen” je pravi uspjeh vještog dizajnerica.

Gdje je bolje organizirati sastav

Prvi korak u stvaranju vlastitog vrta korijena odabrat će mjesto. Imate li stari kljun na tom području? Oko njega možete izraditi rutarij, koristeći se kljunom kao središtem.

rutarija oko starog panjaAko vas privlači divlja priroda i želite izaći u dvorište, osjećati se odvojeno od civilizacije, istaknite osamljeni kutak vaše stranice pod okrutnošću u divljini. Ako vam se sviđaju otvoreni prostori ukrašeni slatkim figuricama bajkovitih stvorenja i životinja, možete stvoriti kompoziciju u samom središtu vrta.

rutarium u blizini ribnjakaIdealno mjesto također će biti ribnjak. Prisutnost u blizini vode je umirujuća, a prekrasan dizajn obale s ljiljanima i dekor konoplje oduvijek će oduševiti oči.

Pripremamo materijale

mali rutarium u blizini vrtne stazeSljedeći korak će biti nabava materijala. Prvo, pogledajte okolo. Često se mnogo može pronaći izravno na vašoj web-lokaciji. Stari zalupi, kamenje i grane će učiniti. Ostatak koji se lako može naći u obližnjoj šumi i potoku. Pošaljite djetetu da sakupi šljunke zanimljivog oblika. Veličina u ovom slučaju nije važna, sve će ovisiti samo o vašoj mašti.

Nemojte bacati slomljena koru stabla, ona će poslužiti kao ukras budućeg rutarija.

Za grane i kamenje potrebno je dodati boje boce, ukrasne figure gnima, gume i sve neobične, ali kreativne stvari.

korištenje vrtnih figuraNeodjeljivi dio rutarija bit će nizak biljke, patuljasti grmovi, mahovina i manji cvjetovi. Možete biljke borovnice i jagode, njihovo sadnja će izgledati skladno u cjelokupnom sastavu.rutarija iz starog loga

Prosječni životni vijek rutarija je oko 3 godine.

Obrada drva i kamena

sastav ispod stepenicaSvi drveni dijelovi moraju se izliti kipućom vodom kako bi uništili ličinke u pukotinama. Zatim stablo treba biti sušeno i obrađeno s kompozicijom kornjaša i propadanja. Najbolje je koristiti bezbojne pripreme kako ne bi pokvarili prirodni izgled materijala.

Related  Nevjerojatan način od graha do čokoladnih barova je kakao stablo

Ako se radi o sastavu s pramenjem u sredini, tada je prostor oko nje potrebno očistiti od korova i krhotina i ukloniti ostatke u sredini do maksimuma. Nemojte dirati mahovinu – to je prekrasna biljka tla, koja izgleda dobro u rutariumu.

rutarium ispred kućeS kamenjem stvari su jednostavnije. Dovoljno je odabrati po veličini, dobro je oprati i očistiti od ostataka vegetacije. Možete ih prekriti bojom ili lakom i prekriti ih središnjim dijelom skladbe. Ili možete staviti likove bajkovitih likova na kamenje, stvarajući igralište za djecu.

raspored

lakirano drveno drvoNacrtajte crtež i skice budućeg rutarija. Da biste to učinili, možete koristiti posebne online usluge ili jednostavno nacrtati plan na papiru. Uzmite si vremena i stalno nacrtajte sve elemente, počevši od središta i krećući se do rubova.

kutak divljine u vrtuRazmotrite značajke rasta i ovisnost o sunčevoj svjetlosti onih biljaka koje će biljka. Nakon završetka skica ponovno pregledajte odabranu lokaciju i okolinu. Ako vam sve odgovara, možete ići na pozornicu stvaranja skladbe.

 Stvaranje rutarija

originalni dizajn cvjetnih krevetaPrvo trebate staviti najveće elemente. Usredotočujući se na pripremljeni plan, postavite zamke i kamenje. Između njih trebali biste ostaviti malo prostora da biste imali priliku otići na čišćenje i podešavanje krajolika.mini rutarium na cvjetnom krevetu

Prilikom ugradnje vertikalnih elemenata, razmotrite da se stubovi i stubovi moraju sigurno kopati u tlo kako se ne bi poskliznuli.

Sada je došao prijelaz ukrasa. Budite kreativni, nema ograničenja. Slike i figurice postavljene među glavne komponente. Zamislite jednu priču i stavite ga u praksu. Na primjer, moguće je postaviti gnome kako bi čuvao ulaz u vrt, a iza nje instalirali rezbarene ptice.gnome čuva vrt

Posadimo biljke

cvijeće u dizajnu rutarijaKada je okoliš spreman, sadimo biljke. U središtu panja, gdje ste prethodno uklonili stari otpad, trebao bi se formirati šupljina. U njemu ulijemo tlo mješavinom gnojiva i sijemo. Možete biljku bršljan i paprat, a između njih – zlatnici i kukuruzni kukci. Samo unaprijed proučavajte koje se biljke ne preporučuju da budu u blizini.

Related  Iznenađujuće poznavanje stabala željeza

uporaba školjaka u rutarijiProstor između velikih grana i zalogaja posaden je sa crnogoričnim patuljastim sortama. U šupljinama možete postaviti sjajno cvijeće.

Izrada granica

Teritorij rutarija mora biti ograničen. To je učinjeno uz pomoć kamenja ili boce stavljenih u red. Preporučujemo alternativne boje, a zatim će granica biti zanimljivija.

Ostatak Driftwood zoneNemojte se bojati prilagoditi plan i eksperiment. Na primjer, lijepo je popuniti slobodne zone šljunkom ili šljunkom.

Treba podrazumijevati da će drveni elementi proći i raspasti nekoliko godina, pa će ih morati zamijeniti u svakom slučaju. Inače, osim brige za biljke i skupljanje smeća, briga o rutarnicima neće vam puno vremena.

Ideje za korištenje stare panjeve, snage u zemlji – video

Stvorite rutarium sami – video