domača zračna črpalkaZračna črpalka, ki jo lahko dvignete za 2 minuti, ne najdete v trgovini, vendar jo lahko opravite sami. Ustvarjajo lahko tlak v pnevmatikah do 60 atmosfer. Skrivnost ustvarjanja takega visokega tlaka in dela črpalke je v batu. V odprtem stanju prenaša tlak do 10 atmosfere, v zaprtem stanju pa lahko tlak v 60 atmosferah. Tlak več kot 100 atmosfere bo porušil pnevmatiko, zato izdelava zračne črpalke z visokim tlakom ni smiselna. Upoštevajte navodila za izdelavo črpalke srednjega tlaka.

Deli sklopa črpalke

Za sestavljanje telesa zračne črpalke srednjega tlaka, boste potrebovali:

  • ploščo in steblo od lopate za stojalo in ročico črpalke;
  • izpust vode s premerom 16 mm in notranjim navojem 0,5 mm;
  • zavorna cev iz gazele;
  • zakovica;
  • pokrovček na bradi.

Za sestavljanje cilindra:

  • adapter v polipropilensko cev s premerom 20 mm. Zunanji navoj adapterja je 0,5 mm;
  • polipropilenska cev za toplo vodo s premerom 20 mm;
  • vtič na cevi;
  • aluminijasta cev – 12 mm;
  • dva bradavička iz pnevmatike brez zračnice.

Potrebovali boste tudi skalpel, brusilko, svedre, epoksi lepilo, bradavico.

Sestavljanje črpalke

Zberemo ventil. Bradavico je treba oblikovati kot stožec. Če želite to narediti, ga držite v vrtalni krogu in jo mletite s šprintom. Nato morate polirati stožec. Premer najkrajšega dela naj bo 1 mm večji od notranjega premera 20. cevi. Stožec je treba vstaviti v aluminijasto cev, predhodno brušiti en konec cevi z brusnim papirjem. Označite točko 1 cm nad batom in izvrtajte luknjo. Napolnite epoksidno lepilo v luknjo in namažite spoj stožca in cevi. Bat črpalke je pripravljen.

Nato zberemo valj. V adapterju do 0,5 mm morate vstaviti dušilko in pritrditi dušilko na vrtalnik. Nato vklopite vrtalnik in napeljite adapter na 20-milimetrsko cev s tornim varjenjem.

Related  Делаем стрижку самшита для создания красивой композиции

Z debelim delom odrežite drugo polovico na črto. Potem ga morate vstaviti v adapter in ga poravnati v sredini. Napolnite prostor z epoksi lepilom.

Gremo v cev. Eden od koncev je odrezan. Potrebujete konec z zunanjim navojem. Cut nit z datoteko. Pri izpustu vode prekrežite priključek naravnost pod gumijastim obročem. Nato pazljivo izvrtajte luknje s svedrom 9-9,5 mm. Potrebno je, da navojni navoj lahko prosto privije v stransko odprtino. Zgornja odprtina izstopne odprtine za vodo je napolnjena s hladnim varjenjem in se prepričajte, da se adapter lahko vijaka.

Za sestavljanje cilindra odrežite del cevi polipropilena, tako da je nekaj centimetrov krajši od aluminija. Nato privijte vijak v cevni vtikač. Uporabite torni varilec, da vtikač priključite na cev. V luknjo naredite luknjo, da jo lahko vstavite v aluminijasto cev. Nato montirajte črpalko s superglobom in ročico postavite na vijak z maticami.