tkanje vrbeWillow je odličen material za ustvarjanje hedge. Za okrasitev je mogoče uporabiti drevesa visokih sort, ki bodo delovale kot stolpci. Da bi živo mejo izgledali lepo, morate izbrati pravo tehniko tkanja.

Iz vrbe so tri vrste žive meje. Vsi so primerni za področja različnih področij. Tehnika ograje deli žive meje:

  • na tkanje, ki sestoji iz ene palice (1X1);
  • tkanje z dvema vodilnima črtama (2X2);
  • tkanje z vzorci (3X3).

Najlepše je tkanje vzorcev. Ta tehnika se uporablja samo, če vsak element sestoji iz treh vrvnih vejic. V tem primeru se stroški ograje povečujejo, zato je živeče žive meje z vzorci bolje opremiti na območjih majhnega območja.

Katero palico naj izberejo

Wicker palice z najmanjšo debelino 3 mm so primerne za tkanje hedge. Prav tako je treba izbrati palice iste dolžine, najmanj 3,2 m, da bi postavili žico, ki je visoka 1,8 m.

Raje vrbe palice, primerne za tkanje žive meje, ne bodo delovale sami. Ena rastlina daje zelo malo palic dolžine 3,2 m. Kratke palice se lahko uporabljajo za tkanje pohištva in košare, vendar za tkanje žive meje ne bodo delovale.

Za tkanje 1 m ograje s pomočjo vzorcev pušča od 30 do 45 palic. Da bi raste material, potreben za namestitev ograje, je potrebno posaditi veliko površino vrbe.

Za tkanje žive meje so primerne vrbe sorte “American”. Ta rastlina tvori močne palice, ki rastejo do 4 m.

Kako uporabljati palice

Da bi se ogrodje fasade korenilo in uspelo, je potrebno pravilno pritrditi palice. Da bi to naredili, preden pristanejo na odprtem zemljišču opravljajo “oživitev palic”. V vodo sobne temperature se postavi do 48 ur.

Proces “revitalizacije” bo začel sok gibanja znotraj palice, kar bo olajšalo tkanje odprtega ograja. Poleg tega bo “revitalizacija” pospešila proces nastanka korenskega sistema.

Za zadrževanje palic v vodi je nezaželeno. Če palica korenina v vodi, potem ko presajamo v odprto tla, obstaja velika nevarnost poškodbe koreninskega sistema. Palice z lomljenimi koreninami se ne navadijo.

Idealno stanje palic za tkanje žive meje je videz bele pike na skorji. Od tega bodo nastale vrbe korenine.

Related  Îngrijirea copacului de avocado la domiciliu

Palice so posajene v brazgotino do globine več kot polovice palice. Najmanjša globina je 40 cm. V tem primeru bo koreninski sistem ogromen, kar bo omogočilo manj zalivanje, za razliko od drugih rastlin na vaši spletni strani. Vrba bo med dežjem dobila vso potrebno vlago. Na sestavo zemlje, vrba ni zahtevna, zato lahko veje rastejo brez gnojil.

Po pristanku palic v odprtem prostoru, jih je treba pokriti s tremi plastmi mulch. V tem primeru boste za njihovo ukorenitev oblikovali dobro mikroklimo.

Prvi sloj mulčenja je narejen iz pokošene trave. Debelina sloja je 2-3 cm. Drugi sloj mulč je tla. Debelina sloja tal je 5 cm. Nato je tla pokrita z drugo plastjo trave debeline 2-3 cm.

Skrb za varovanje

Ko se na ogradi pojavijo prvi listi, je treba opraviti obrezovanje.

Obrezovanje po prvem prenehanju listnatih popkov je obvezno. Če v prvem letu ne boste zmanjšali hedge, se bo začela razvejitev ograje.

Po prvi košnji je treba zamenjati mulčenje pod živo mejo. Kot nova mulčica lahko uporabite isto “layered pie”, kot tudi pri pečenju palic, lahko pa tudi za zaščito pred ognjem.