pelargonium blommar intePelargonium är en anspråkslös blomma. Med ordentlig vård, geranium alltid glädje dig med vackra blommor.

Om Pelargonium ser bra ut, men inte blommar, kan orsaken vara i jorden. Sandig eller sandig lojamjöl är lämplig för odling av pelargon. I torvmarken kommer pelargonium inte att blomstra. Trots dess fruktbarhet, passerar sådan jord dåligt luften och behåller fukt under lång tid. På grund av stagnation av vatten och brist på syre kan rotsystemet av pelargonium ruttna. Ett sådant rotsystem kan påverkas av svampsjukdomar.

Om din pelargonium är i torvjord, transplantera den till sandig mark. Innan du transplanterar, häll jorden med en svag lösning av kaliumpermanganat för att utesluta risken för infektion med svampsjukdomar.

Överdriven vattning

Om du växer kungligt pelargonium, vatten det bara i paletten. Liksom rummet geranium, storblommig pelargonium inte gillar överskott av vatten, så du behöver vattna det när det översta lagret av jord torkar. Överdriven vattning kan orsaka bristande blomning. Om du häller din Pelargonium, bladen gulna.

Med överdriven vattning blir bladen jämngula, ljusa. När det påverkas av svampsjukdomar – med fläckar av brun eller ojämn gul färg. Med vissa svampsjukdomar bleker bladen.

Om bladen på pelargoniet har blivit gula, förkorta glasyren, och med tiden blir färgen på bladen grön.

Rymlig gryta

Efter att ha köpt, skynda inte till att transplantera pelargonium i en rymlig kruka. Växten kommer inte att bilda knopparna förrän dess rotsystem har spunnit hela pottenskapaciteten. Transplantat geranium är nödvändigt när dess rötter börjar se ut ur dräneringshålen. Den nya krukan ska vara 2 cm större än den föregående i diameter. Så pelargonium väl överför transplantation. Rotsystemet bildar snabbt ett tätt jordmoln, och blomman börjar bilda nya knoppar.

Related  Voksende agurker i poser (video)

Nederlaget av pelargonium genom skadedjur

När lesioner av geranium skadedjur måste genomföra behandling med insekticider. Drogen av kontaktåtgärder är bäst. Sådana preparat ackumuleras i stjälken och blad av pelargonium efter att ha vattnat jorden med deras lösning. De kan eliminera även de mest resistenta mot skadliga skadedjur.