Lubenica u staklenikuU Sibiru je previše hladna klima za rast termofilnih usjeva. Ipak, lubenica u Sibiru može se uzgajati. Za bobice, bez obzira na vremenske uvjete, zreli i slatki, morate uzgajati lubenice u stakleniku.

Jajnika i briga za staklenke dinje

Kada se uzgaja u rasadniku lubenice, nakon bičem odrasti i početi cvatu, mora se oprašuju rukom u obliku lubenica jajnika. Na svakom bičevu ostavi jedan ili dva voća, budući da staklenik neće moći “povući” više bobica. Dva lubenica ostavljena na bičem bit će manja od jednog bobica i sazrijet će dulje.

Lubenice se uzgajaju na rešetki, tako da bič treba biti vezan, a voće umotano u mrežu. Lubenice zelenih površina su slabije, zasađene na otvorenom terenu, a bičevi pod težinom bobica pada na zemlju. Leži na tlu, lubenica se može truliti. Svi bočni izbojci, osim onih koji rastu na stranu potpore, moraju biti odrezani.

Velike biljke trebaju pomoć kako bi se valjale preko postolja i okrenule ih prema suncu, jer bičevi trebaju više svjetlosti da oblikuju lišće i voće.

Prednosti uzgoja lubenica u stakleniku

Sladokusni lubenici otporni su na bolesti i štetočine. Biljke posađene na otvorenom terenu sklone su fitophthori i drugim virusnim bolestima koje prenose insekti.

Budući da insekti praktički ne lete u staklenik, staklenici lubenici nisu osjetljivi na virusne bolesti.

Bakhcha ne tkati na tlu, već vjetrovi uzduž rešetke, pa je prikladno skupljati plodove. Lubenica se izlijeva sokom vrlo brzo, jer kada se uzgajaju u stakleniku, bočne izbojci se uklanjaju, a sva hrana odlazi na bobicu.

Značajke uzgoja staklenika, gnojiva za lubenicu

U nekim biljkama, samo muški cvjetovi mogu se oblikovati na glavnom bič. Ovisi o sjemenu i raznovrsnosti lubenice. U ovom slučaju, morate ostaviti svog stočara i pustiti ga da raste. Cvjetati će sa ženama i muškim bojama. Ova bi biljka trebala biti oplodnja češće, jer zahtijeva dvostruko više hranjivih tvari.

Related  Minuman Vitamin dari Tumbuh Gandum

Nanesite gnojivo tijekom sezone. U prvom mjesecu oplodite s konjskim ili kravljim humusom. Za tri litre vode dodajte 300 grama. gnoj i vodu zasađene sadnice. Kada biljka raste i počinje stvarati plod, svakih 10-15 dana u tlo kako bi napravio rješenje kvasca.

Pretjerivanje lubenice u vrtu ne vrijedi jer je previše prevučeno šećerom. Sjeme ovog lubenice može klijati čak i unutar fetusa.