velike bobice lubeniceLubenica je termofilni bobica. Vrlo se sviđa pješčano plodno tlo i ne podnosi oštre promjene temperature. Dakle, da raste je bilo teško, dok god uzgajivači nisu izvedene sorte prilagođene gotovo sve klimatske uvjete. Sada možete rasti lubenice u bilo kojem kutku svijeta, glavna stvar je odabrati pravi stupanj.

Priprema sadnica

Lubenica sjemenke imaju vrlo debele kože, ako ih biljka izravno u tlo, neke sjemenke ne može izlegu. Za uzgoj sadnica, sjeme lubenice treba natopiti u vodi. Kad ih otvorite, možete ih zemlju spustiti u zemlju. Odmah nakon sadnje sjemena moraju zalijevati i staviti na prozor kako bi sadnice dobio što više sunčeve svjetlosti što je više moguće.

Sadnica treba razviti razvijen sustav korijena, pa je potrebno posaditi sjemenke u visokom kapacitetu.

Tlo mora biti pješčano i plodno. Za uzgoj lubenica idealno je pogodna mješavina pijeska i humusa u jednakim količinama.

Transplantacija za otvaranje tla

Biljka će biti posađena u tlo čim se formira prvi list. Potrebno je kopati rupu u veličinu posude s sadnicama i presaditi lubenicu u nju.

Prilikom presađivanja, budite vrlo oprezni da ne oštete glavni korijen sadnice. Ako se netko slučajno udari od dijela glavnog korijena, sadnica neće biti sposobna stvoriti veliku bobicu i odleći u određenoj fazi rasta.

Nakon transplantacije, trebate oblikovati oko sadnica mali krug “prtljažnika” promjera 1 m, tako da svaka voda odmah ulazi u korijenje. Nakon toga mora biti odbačena.

Pri uzgoju lubenice sjemena, korijen biljke dosegne 2 m, a kada se uzgajaju lubenice sadnica korijen – samo 50 cm, tako da sadnica potrebno obilno zalijevati dva puta dnevno s toplom vodom da se ne presavijeni lišće.

Gornji preljev i oprašivanje

Nakon tjedan dana obilnog zalijevanja lubenica će početi brzo rasti i trebat će hranjive tvari. U ovom trenutku morate početi dodavati gnojivo. Idealno gornje odijelo je biljna otopina za infuziju ili kvasac. Morate se hraniti svakih 10-15 dana.

Ako želiš žeti što je ranije moguće, ručno ćete morati oploditi cvijeće. Kako bi se osiguralo primitak jajnika, jedan ženski cvijet trebao bi oploditi tri muška.

Berry formation

Kada se formiraju bobice i njihov intenzivan rast, bit će potrebno vodu bogato dinje. Čim lubenica zaustavi svoj rast, zalijevanje treba zaustaviti, inače će bobica biti nezaslađena. U ovoj fazi, u hranidbi, morate dodati drveni jasen, koji će pomoći bobica prikupiti slatkiše. Bobice imaju “uho” i “tendril”, pod krilom su. Kad se osuše, to znači da je lubenica zrela.