store bær av vannmelonVannmelon er en termofil bær. Han er veldig glad i sandbar fruktbar jord og tolererer ikke skarpe temperaturendringer. Derfor var det ganske vanskelig å vokse, til oppdretterne brakte ut varianter tilpasset nesten alle klimatiske forhold. Nå kan du vokse vannmeloner i et hvilket som helst hjørne av verden, det viktigste er å velge riktig klasse.

Forberedelse av frøplanter

Frø av vannmelon har et veldig tett skall, hvis du umiddelbart lander dem i jorden, så kan noen av frøene ikke proklyutsya. For voksende frøplanter, bør vannmelonfrøene bli gjennomvåt i vann. Når de åpner, kan du lande dem i bakken. Umiddelbart etter sådd, skal frøene helles og plasseres på vinduskarmen, slik at plantene får så mye sollys som mulig.

Den frøplante skal utvikle et utviklet rotsystem, så det er nødvendig å plante frøene i høy kapasitet.

Jorden må være sand og fruktbar. For dyrking av vannmeloner er en ideell blanding av sand og humus i like mengder.

Transplantasjon til åpen bakke

Planten må plantes i jorda så snart det første bladet er dannet. Det er nødvendig å grave et hull i størrelsen på en beholder med frøplanter og transplantere en vannmelon inn i den.

Når du transplanterer, vær veldig forsiktig så du ikke skader hovedroten til plantingen. Hvis du ved et uhell rive av en del av hoved rot, kan frøplante ikke danne en stor bær og visner på et visst stadium av vekst.

Etter transplantasjon, må du danne rundt en liten frøplante, “trestammer” sirkel med en diameter på 1 m, slik at alt vannet kom umiddelbart til røttene. Etter det må det bli defused.

Ved dyrking av frø vannmelon, rotvekster når 2 m, og da vokst ut vannmelon frøplante rot – 50 cm, så frøplante nødvendig rikelig vannet to ganger om dagen med varmt vann slik at den ikke brettede blad.

Topp dressing og pollinering

Etter en uke med rikelig vanning, vil vannmelon begynne å vokse raskt og det vil trenge næringsstoffer. På dette tidspunktet må du begynne å legge til gjødsel. Ideell topp dressing er urteinfusjon eller gjærløsning. Du må mate hver 10-15 dag.

Hvis du ønsker å høste så tidlig som mulig, må du pollinere blomstene manuelt. For å garantere mottak av eggstokken, bør en kvinnelig blomst bestilles av tre hanner.

Berry formasjon

Når bærene dannes og deres intensive vekst, vil det være nødvendig å vanne melonen rikelig. Så snart vannmelon stopper veksten, bør vanning stoppes, ellers blir bæren usøtet. På dette stadiet, i fôring, må du legge til aske, noe som vil hjelpe bæren til å samle søtsaker. Bærene har et “øre” og “tendril”, de er under lash. Når de tørker opp, betyr det at vannmelon er moden.