sadnice kalendelaVećina uzgajivača cvjetova odmah izranja kalendulu na otvorenom terenu, jer je otporna na mraz i može izdržati lagani pad temperature do 5 stupnjeva ispod nule. Međutim, metoda sadnica uzgajanja marigolda pronašla je svoje obožavatelje.

Prednosti metode sadnice

Ako krmača nevena sjeme u vrtu, te u prvoj posudi, i omogućiti im da odrastu u sobi, možete dobiti dobre rezultate, i to:

  • donijeti procvat period – nevena, sadili sadnice u vrtu, cvatu prije sjeme posijano na otvorenom terenu;
  • moći kombinirati sadnju usjeva i nevena kako bi ih zaštitili od nametnika – spreman za sadnju sadnica u prolaz u luk je mnogo lakše nego sijati sjeme koje se ne mogu svi ići gore.

Gdje mogu dobiti sjeme?

Možete kupiti sjemenke marigolda u bilo kojoj cvjećarnici. Također, lako je nabaviti sami, ako prošle sezone cvijet ima mjesto gdje se nalazi na cvjetnoj postelji.

Unatoč činjenici da sjemenke marigula imaju zanimljiv izgled i da se razlikuju u obliku, svi oni dobro klijaju: oni koji imaju eksplicitni izgled gustog zakrivljenog sjemena, pa čak i neobične ljuske slične suhim ljestvicama. Sjemenke se klijaju 3-5 godina.

Jedina stvar koja se ne bi trebala koristiti jest nezrele, zelene sjemenke kalendule. To je to, vjerojatno neće klijati.

Kada i kako sijati?

Vrijeme sjetve sjemena ovisi o klimatskom pojasu u kojem će se uzgojiti kalendula. U prosjeku to je travni mjesec. Potrebno je voditi činjenica da od trenutka pojave izbojaka do pojave cvjetanja, prolazi 50 dana.

Sjetva se može obaviti u običnom spremniku s daljnjim branjem i odmah u pojedinačne čaše. Hranjiva tvar je dobro prolivena vodom i lagano zbijena, jer kalendula zahtijeva prilično duboko sadnju (do dubine do 2 cm). Stavite sjeme i pospite zemljom.

Top spremnik s filmom i postavite ga na toplom prozorskom pragu u sobi s temperaturom od najmanje 20 stupnjeva Celzijusa. Sjemenke se vrlo brzo pojavljuju i unutar tjedan dana već će biti mladih sadnica. U ovom trenutku film se mora ukloniti.

Sjemenarstvo Calendula Care

Da bi se spriječilo istezanje sadnica, temperatura njezinog rasta treba postupno smanjiti na 18-15 stupnjeva topline. Ako se to dogodi, trebao bi biti:

  • sipati tlo na listotonske lišće;
  • ili roniti sadnice, produbljujući ih na isti način.

Related  Penjagaan pemangkasan spirea dan musim luruh semak belukar

Sadnja sadnica na krevetu može biti sredinom svibnja. Ako grmlje ima vremena za cvjetanje do tog vremena – to je u redu, kalendula će savršeno prenijeti transplantaciju i korijeniti na novo mjesto.

Video o suptilnosti kultiviranja sadnica cvjetnice