sadike semen pelargonijaPelargonium je nezahteven cvet. V dvajsetem stoletju je bilo vzrejenih več kot 200 vrst geranijev. Če želite rasti kakovostne pelagonije, morate kaliti semena. Od naraščajočih semen se gojijo ohrovt, ki lahko preživijo presaditev tudi v glinenih tleh. Za kaljenje semen geranije obstaja več načinov, vendar je najučinkovitejša kalitev v mini-rastlinjak. S to metodo se kalitev semen poveča za 20%, celo sadike pa lahko dobimo iz slabega sadilnega materiala.

Kako narediti mini-rastlinjak

Za opremljanje miniaturne rastlinjake potrebujete plastično posodo. Takšni kontejnerji običajno prodajajo marshmallows. V skledo položite bombažna kolesa.

Vadjeni diski ne smejo biti impregnirani z alkoholom, v nasprotnem primeru semena pelargonija ne bodo kalili, ampak bodo gnile. Pri substratu pod semeni so primerne plošče z debelino 0,5 cm.

Vložene plošče navlažijo z raztopino zdravila “Epin”. Ta droga je regulator rasti notranjih rastlin. Če pustimo raztopino, “Alpin” odrasle pelargonium, bo njegova zelena masa rast upočasnila, hkrati pa pospeši rast koreninskega sistema. Ta lastnost se uporablja v zimskem času pri gojenju kraljevega pelargonija. Uporaba regulatorja za rast pospešuje začetek mirovanja v kraljevem pelargoniju.

Pri kaljenju semen se priprava “Epin” uporablja za stimulacijo nastajanja koreninskega sistema. Za pripravo impregnacije je treba tri kapljice zdravila raztopiti v petih litrih vode. Taka šibka koncentracija bo zadostovala.

Če postavite semena Pelargoniumja na impregnirane vate iz bombažne volne, se bo koreninski sistem geranije trdno potopil v njih. Presaditev takih semen v tla bo neugodna. Bombažne plošče je treba rezati in obstaja nevarnost poškodovanja mladih korenin.

Na bombažne blazinice prepojene “Appin” naj toaletni papir tri plasti, nato korenine vzklila semena vpletutsya v njem. Pri presajanju je lahko ta papir zlomljen ročno. Tveganje za poškodbe korenin se zmanjša.

Ko semena vstavite v škatlo, jo pokrijte s prozornim pokrovom. Obstaja učinek tople grede. Zahvaljujoč mu se poganjki pojavljajo hitreje.

Related  Izdelujemo hrano za perutnino

Takoj, ko se pojavijo prve poganjki, je treba pokrov odstraniti, saj učinek lasulja negativno vpliva na rast nadzemnega dela rastlin.